Roditeljstvo

OVA ŽENA RODILA JE SOPSTVENE UNUKE I TO TROJKE! Ispovest koja ostavlja bez reči: Ćerka mi je podarila najveći poklon u životu!

Anđeli Riljo (45) se ispunio san da svom unuku Noi podari braću i sestre, odnosno ujaka i ujne.

bySrećna republika

22.10.2022 13:01

OVA ŽENA RODILA JE SOPSTVENE UNUKE I TO TROJKE! Ispovest koja ostavlja bez reči: Ćerka mi je podarila najveći poklon u životu!
printscreen/facebook.com/Angela Rielo

Dok Anđela Riljo (45) nuna svoje trojke na kolenima, jasno se vidi njena ljubav prema svojoj deci. Ipak, kako piše britanski San, ta neobična žena od većine majki ima dublju vezu sa svojim mališanima jer ona nije samo njihova mama već i baka.

Anđela je rodila svoje unuke nakon što joj je njena ćerka Majara (27) donirala jajne ćelije putem vantelesne oplodnje.

- Majara mi je dala najneverovatniji poklon. To je kao ostvarenje sna. Težak je posao imati bebe u mojim godinama, posebno tri, ali to je sve što sam želela u ovom dobu života. Nikada nisam imala nameru da govorim ljudima kako su oni začeti, ali me ljudi neprestano zapitkuju jer im je jasno da sam starija - započela je svoju ispovest žena sa više nego neobičnom pričom. 

Prema njenim rečima, za nju je proces vantelesne oplodnje bio isto kao da je prošla transfuziju krvi.

 

Anđela, koja živi nedaleko od Dablina, rodila je Liz, Miju i Vinsa u gradskom porodilištu u martu nakon čak četiri neuspela pokušaja vantelesne oplodnje, uključujući dva pobačaja. Već je puno radno vreme čuvala Majarinog sina, to jest svog unuka, osmogodišnjeg Nou. Očajnički je želela da njemu podari brata ili sestru, to jest ujaka ili ujnu, pa je zamolila 27-godišnju Majaru da donira njenee jajne ćelije na klinici u Brazilu.

Majara se nije premišljala, odmah je rešila da svojoj majci ispuni želju


Obe žene bile su zadivljeni kada tretman ne samo da je uspeo, već se jedno od dva jajeta podelilo na dva dela, stvarajući trojke.

- Shvatam da je to veoma neobična situacija, ali sam videla koliko je moja mama želela da Noi podari braću i sestre. Mogla sam da joj pomognem i pomislila sam: "Zašto da ne?". Trojke mnogo liče na mene, ali ja ih ne vidim kao svoju decu, već kao decu moje mame. Čini se kao sudbina da je IVF uspela. Mi smo svi jedna velika porodica i to je jedino što je važno - istakla je Anđelina ćerka Majara. 

Samohrana majka Anđela, inače, ima i odraslog sina Gustava (22), ali je uprkos činjenici da već ima dvoje dece potrošila oko 12.000 funti (13.700 evra) pokušavajući da dobije bebe vantelesnom oplodnjom nakon što ju je unuk Noa molio za brata ili sestru.

 

Još interesantniji deo ove neobične priče jeste taj da je Anđela pristala da brine o Noi nakon što se njena ćerka porodila u osamnaestoj godini u Brazilu gde živi njen otac. Nakon što je Majara otputovala u Irsku, Anđela je pristala da uzme Nou za stalno kako bi svojoj ćerki dala šansu da se izbori za karijeru.

- Majara u to vreme nije bila u poziciji da sama odgaja bebu, pa smo se dogovorili da će ona otići i imati karijeru. Ali kako je Noa postajao veći, očajnički je želeo da ima brata ili sestru, posebno mlađu sestru. Pričao je o tome godinama. Zato sam odlučila da imam bebu kako bi on imao s kim da odrasta. U nemogućnosti da priuštim tretman vantelesne oplodnje u Dablinu zbog svojih godina, otišla sam na kliniku u Brazilu i isprobala ciklus koristeći sopstveno jaje u novembru 2018. Bila sam oduševljena kada sam saznala da sam trudna, ali sam nažalost izgubila bebu sedam nedelja kasnije - ispričala je Anđela.

Sledeće godine je otišla u Barselonu, u Španiji, gde je Majara tada radila, i prošla je još dva kruga IVF-a, ali nijedan pokušaj nije uspeo. Anđelini planovi dodatno su poljuljani tokom pandemije koronavirusa, ali se vratila u Brazil da pokuša ponovo u aprilu 2021. Tada je ponovo zatrudnela, ali je još jednom preživela pobačaj.

- Mislila sam da više nikada neću postati mama. Rekla sam Noi da pokušavam da dobijem bebu i bio je tako uzbuđen. Kada sam izgubila bebu, morala sam da mu saopštim vesti i on je bio slomljenog srca. Tako sam želeo da to funkcioniše. Očajnički sam želela da mu dam brata i sestru - otkrila je kroz suze Anđela. 


Posle svih muka ona je u junu prošle godine dobila telefonski poziv iz Brazila koji joj je promenio život.

- Doktor sa klinike me je pozvao i rekao da se zakoni menjaju u Brazilu i da odsad mogu da se koriste jaja koje je donirao član porodice. Rekao mi je da ako imam dva zdrava volontera mlađa od 30 godina, jedan koji je spreman da mi da svoje jajna ćelija, a drugi da donira svoje klinici, onda bih dobila tretman besplatno u nekoj vrsti šeme razmene. Odmah sam pozvala Majaru i pitala je da li bi donirala. Bila je veoma uzbuđena zbog mene, kao da je uspelo, jer bi beba bila Noin biološki brat. Zamolila je prijateljicu da donira svoje jajne ćelije klinici, i ona se složila, tako da sam mogala da ugradim Majarina jaja bez ponovnog plaćanja - ispričala je Anđela.

Mami i ćerki nije bilo dozvoljeno da se sretnu sa svojim anonimnim donorom sperme, ali im je data prilika da odaberu karakteristike osobe.  

- Nisam znala da li će uspeti jer sam već izgubila dve bebe. Ali neverovatno, dve nedelje kasnije otkrila sam da sam trudna. Bila sam oduševljena, ali sam pokušala da se ne uzbuđujem previše jer nisam znala da li ću izgubiti i ovu bebu - priznala je ona. 

A onda je na ranom skeniranju u Dablinu, Anđela doživela ogroman šok. U sedmoj nedelji trudnoće pokazalo se da nema samo jednu bebu, već tri.

- Ležala sam na stolu za skeniranje i ultrazvuk je rekao da vidi dve bebe. Onda je nekoliko minuta kasnije rekla: "Sačekajte malo... Mogu da vidim još jednu bebu unutra. Vi ste zapravo trudni sa trojkama". Nisam mogla da verujem šta čujem. Jedan od embriona se podelio na dva, uzrokujući identične blizance, a drugi embrion je takođe bio implantiran. Bila sam trudna sa sopstvenim biološkim unucima i to njih troje. Pozvala sam Majaru da joj saopštim vesti i ni ona nije mogla da veruje - navela je srećna mama i dodala kako će mališanima saopštiti kako su nastali kada budu dovoljno porasli da to i razumeju. 

Anđela se porodila krajem marta u Nacionalnom porodilištu u Dablinu.

- Tako sam srećna i zahvalna Majari jer bez nje možda ne bih imala ovu divnu decu. Moju širu porodicu nije briga što je ona bila donator. Oni samo vide bebe kao porodicu - zaključila je Anđela dok je Majara dodala kako joj je najveća sreća u životu bila što je uspela da ispuni veliku želju svojoj mami, ali i sinu Noi koji je zapravo rođenjem trojki dobio biološku braću i sestru. 

- Imala sam samo 17 godina kada sam rodila Nou u Brazilu i osećala sam se veoma usamljeno i jednostavno nisam mogla da ga odgajam sama. Ipak, nisam donirala svoja jajašca zbog krivice. Uradila sam to da usrećim mamu i zaista mi je drago što jesam. Ona je zaista želela još jedno dete i ko sam ja da kažem ne? - sugestivno je upitala Majara na kraju. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)