Film, muzika i pozorište

Andrea Bočeli ostavio u čudu publiku na koncertu! Smenjivale su se emocije! (FOTO)

Snimci sa koncerta koji je održan u petak uveče u londonskoj O2 areni ostavljaju bez teksta.

01.10.2022 17:00

Andrea Bočeli ostavio u čudu publiku na koncertu! Smenjivale su se emocije! (FOTO)
Tanjug/AP

Čuveni italijanski tenor Andrea Bočeli (64) iznenadio je publiku na koncertu u petak uveče u londonskoj dvorani O2, ali je istovremeno i oduševio i raznežio. Naime, on se na sceni pojavio sa sinom Mateom (24) i ćerkicom Virdžinijom (10) koji su po svemu sudeći nasledili očev talenat. To je poslednji u nizu njihovih zajedničkih nastupa u Britaniji, gde je Bočeli nastupao posle samo 4 meseca i to nakon spektakularnog nastupa na proslavi platinastog jubileja kraljice Elizabete II početkom juna.

Pre koncerta u O2 areni trio Bočeli je imao koncerte u Liverpulu, Glazgovu ali i irskom Dablinu.   

Anđeoski glas

Andrea Bočeli koji je svojim neverovatnim glasom opčinio svet i prodao više od 65 nosača zvuka širom planete može da bude spokojan jer ima ko da ga nasledi na sceni. Kao i na prethodnim koncertima, i u Londonu su mu se na bini pridružili njegov sin Mateo (24) i desetogodišnja ćerka Virdžinija. Preslatka devojčica anđeoskog glasa pokupila je najviše simpatija i gotovo bacila u senku čuvenog oca. Bez trunke treme pevala je sa ocem i bratom, ali i izvela solo numeru nakon koje je nagrađena burnim aplauzom publike u krcatoj dvorani. Trio je izveo neke od klasičnih melodija, ali i pesme koje će se naći na albumu „Porodični Božić“.

- Mislim da nema ničeg lepšeg od stvaranja muzike sa svojom decom. Smatram to privilegijom - rekao je Andrea.

Dodao je zatim šta njemu znači rad sa njima dvoma i na novom albumu. 

- Pevati ove pesme zajedno, osećati prazničnu toplinu sa porodicom je nešto zaista posebno. To je suština Božića - stvaranje zajedničkih uspomena koje ćemo zauvek čuvati u našim srcima. Za mene je posebno uzbudljivo da zamislim kako će neko imati kopiju našeg albuma zamotanu u šareni papir ispod božićne jelke – dodao je Mateo.

Elegancija i šarm

Za nastup u čuvenoj londonskoj dvorani Andrea je odabrao elegantno tamno sivo odelo sa ljubičastim sakoom na kockice i belom košuljom. Izgled je upotpunio snežno belom košuljom i crnom leptir-mašnom. Za razliku od njega, njegov sin Mateo je odabrao klasično odelo uz belu košulju i poput oca nosio je leptir mašnu. Malena Virdžinija odabrala je zlatnu haljinu baroknog kroja pa je, iako ima samo 10 godina, bez problema parirala ocu i bratu na sceni, ne samo u pevanju već i u izgledu i scenskom nastupu.

To, inače, nije bio njen prvi izlazak na scenu jer s ocem nastupa već 2 godine.

Pored Matea i Virdžinije, Bočeli ima i sina Ejmosa (27) koji bar zasad nije pokazivao nameru da se okuša u svetu muzike u kome njegov otac suvereno vlada.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)