Moda

NAPAD NA KIM KARDAŠIJAN: Dizajner haljine Merilin Monro negoduje

Čuvena modna legenda Bob Meki progovorio je o tome šta misli o potezu Kim Kardašijan koja je nosila haljinu slavne Merilin Monro na ovogodišnjoj Meta Gala večeri. Haljinu je specijalno dizajnirao za Merlin pre 60 godina.

17.05.2022 12:00

NAPAD NA KIM KARDAŠIJAN: Dizajner haljine Merilin Monro negoduje
Srećna republika

Pojavljivanje Kim Kardašijan na ovodišnjoj Meta Gali nije nikoga ostavilo ravnodušnim, naročito jer se pojavila u čuvenoj legendarnoj haljini Merilin Monro, u kojoj je ova legendarna glumica pevala „Srećan rođendan predsedniče“, tadašnjem američkom predsedniku Džonu Kenediju. Kimina pojava u toj haljini za mnoge je bila pogodak, dok su ipak oni stručniji ljudi iz mode prokomentarisali da to nije bila dobra ideja.

Poznati modni dizajner Bob Meki, oštro je reagovao na ovakav Kimin potez, ističući da je haljina trebalo da bude viđena samo na Merilin i da je ovo bila velika greška. Meki je imao samo 23 godine kada je dizajnirao ovu haljinu dok je radio kao asistent francuskoj modnoj legendi Dženu Luisu.

 

 

 

Osim toga što smatra da je Merilin jedina koja je ikada trebalo da obuče ovu haljinu, on je izrazio zabrinutost za štetu koju bi moglo da izazove iznošenje haljine iz posebnih uslova u kojima je tretirana u muzeju gde se čuva. On je osudio odluku da se haljina iznese kao i većina istoričara i modnih stručnjaka koji smatraju da je delikatnim i istorijski komadima poput ovog, mesto u muzeju, a ne na ovakvim događajima.

 

 

Kardašijanovi su više puta bili na meti ovog modnog stručnjaka koji ih je u par navrata prozivao da su „poznati jer su poznati i ništa više“.

Neki su otišli dalje pa je tako  Mišel Morgan autorka nekoliko knjiga o životu Merilin Monro, istakla kako je Kardašijanova mogla da ošteti haljinu znojem i šminkom. Kim je ranije rekla kako je svesna značaja haljine za američku kulturu i da gaji poštovanje prema njoj, te da nikada ne bi u njoj sedela i jela.

 

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)