Kultura

Od PUKOTINE u betonu napravi UMETNIČKO DELO: Pogledajte fantastične GRAFITE SA PLOČNIKA! (VIDEO)

Lepota je u oku posmatrača, a ova devojka je vidi na svakom ćošku!

08.06.2022 16:00

Od PUKOTINE u betonu napravi UMETNIČKO DELO: Pogledajte fantastične GRAFITE SA PLOČNIKA! (VIDEO)
facebook watch/printscreen-9GAG/artist Tong

Umetnost je stvorena da bi prkosila pravilima, a kretivnost je ta koja je usmerava. Umetnica pod nadimkom Tong je izreku „Nečije smeće može drugome biti blago“ shvatila doslovno, te je počela da ulepšava zapuštene i oronule pločnike i pretvorila ih u pravu podnu galeriju svojih umetničkih dela.

Portal Srećna Republika otkriva njene impresivne crteže.

Ona voli da iskoristi pločnike obrasle travom i da na njima nacrta čovečuljke sa zelenom kosom, a nekada voli i da ih „ošiša“. Odvod kade ume da iskoristi kako bi u njoj oslikala bazen za svoje omiljene crtane junake. Ova devojka oštrog oka često spazi i najsitnije cvetiće na pločniku, te pored njih nacrta hrčka baštovana, a busen trave koja raste između pločnika joj posluži kao suknja za zečicu balerinu.

Njoj svaka površina može da posluži kao platno, te često na betonu oslika delfina kako izranja iz vode ili u uglu zida nacrta mišju ruku u kojoj se maleni miš krije od radoznalog mačka. A za slučaj da imate naprslo prozorsko staklo kod kuće, Tong vam daje ideju kako da ga „popravite“. Ona je po staklu iscrtala junaka iz animiranog filma kako udara okno, koje od siline njegove pesnice puca. Deluje vrlo realistično.

Korisnici društvenih mreža su oduševljeni detaljima kojima ona posvećuje pažnju, te se dive njenoj „uličnoj umetnosti“. Mnogi su čak i zaključili da su njeni crteži animiranih junaka i životinjica toliko slatki da bi trebalo da se posveti ilustrovanju knjiga za decu. Mora se priznati, u potpunosti su u pravu!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)