Mace

LEPOTAN SA INSTAGRAMA: Mačka za koju misle da je lemur (FOTO i VIDEO)

Možda ste nekad poželeli da držite nekog neobičnog i egzotičnog kućnog ljubimca, ali znate li da možete da učinite isto ako nabavite neku drugačiju rasu pasa ili mačaka od standardnih? Postoje oni za koje biste pomislili da dolaze iz neke džungle ili egozotičnog nedostupnog mesta jer po izgledu nalikuju životinjama sa tog podneblja.

21.05.2022 16:00

LEPOTAN SA INSTAGRAMA: Mačka za koju misle da je lemur (FOTO i VIDEO)
Instagram- richie_the_mainecoon_

Možda je čudno za poverovati, ali jedna mačka na Instagramu broji 135.000 pratilaca. Nije to obična mačka, naprotiv, na prvi pogled pomislili biste da je reč o nekoj egzotičnoj životinji koja nije sa našeg podneblja, nalik lemuru.

Svojim neobičnim izgledom oduševila je mnoge širom sveta, a pripada rasi mačaka mejn kun koje se po izgledu razlikuju od svih drugih, čak i onih najneobičnijih rasa.

Ova maca po imenu Riči, svoj dom je dobila u Francuskoj, kada je imala svega četiri meseca. Sada ima godinu i po dana i vrlo je miroljubiva  životinja po prirodi, kako je opisuje njena vlasnica Adriana.

 

 

Zbog svog neobičnog  gustog krzna u boji crnog dima, mnogima na internetu nije bilo jasno o kakvoj je životinji reč. Ona je po prirodi veća nego obične mačke i ima neobičnu kombinaciju boja na sebi.

 

 

Prava je atrakcija i izaziva pažnju svih jer je njeno lice crne boje, a gusto krzno koje joj prekriva telo je sive. Ova mačka prava je radost za njenu vlasnicu, jer se po slimaka i snimcima koje objavljuje na Instagramu vidi da zaista uživaju zajedno.

Za portal „Snaga pozitivnosti“ njegova vlasnica je ispričala da Ričija smatra životnim saputnikom zato što je prati u svim životnim aktivnostima i posmatra je u svemu što radi.

 

 

Adriana kaže da je njen ljubimac po svim karakteristikama mačak, ali ga ona zbog njegovog izgleda koji nalikuje životinji lemur zove "mačka lemur". Ovaj ljubimac je jako pametan kako ona kaže i vrlo je druželjubiv. Vodi ga često u šetnje, a on ima i svoje hobije koji uključuju igranje sa čepovima od boca, ali je i veliki hedonista te voli da jede krokete i spava.

 

 

Adriana rado deli sa njegovim pratiocima zabavne trenutke kako provodi dan sa njimi na njegovom profilu se kaže okupila prava velika zajednica ljubitelja mačaka i kućnih ljubimaca.

 

 

Ova mačka je poreklom iz Severne Amerike, država Mejn pa je zato zovu „rakun iz Mejna“. Ima dugačko vodootporno i toplo krzno upravo zbog hladne i surve klime u kojoj živi. Iako izgleda poput "diva", kako je nazivaju, ima dobročudan karakter i nežna je po prirodi. Odgajivači ovih mačaka kažu da su ove mace luckaste i razigrane po prirodi i da posebno vole decu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)