Mace

ADRENALINSKA MAČKA: Pogledajte šta sve radi Mia, maca koja će vas oduševiti (FOTO i VIDEO)

Albert nije znao ništa o mačkama dok nije dobio Miu, a od tada su nerazdvoni. Ona ga prati i tokom njegovog boravka na brodu, kada vozi bicikl, trči, planinari ili prosto ide u kupovinu.

17.05.2022 17:00

ADRENALINSKA MAČKA: Pogledajte šta sve radi Mia, maca koja će vas oduševiti (FOTO i VIDEO)
Srećna republika/Instagram - outdoorbengal

Ukoliko želite da nađete ljubimca možda je bengalska mačka pravo rešenje za vas.

Bengalska mačka je rasa poreklom iz Amerike i nastala je ukrštanjem domaće mačke sa azijskom leopardastom mačkom. Ime je dobila po latinskom nazivu, a ne po divljem rođaku u vidu bengalskog tigra.

Ovo je retka rasa i njihova prosečna cena se kreće od 600 do 1.300 dolara, a može dostići i više desetina hiljada dolara.

Koliko se ova rasa isplati videli smo na primeru mladića Alberta i njegove mačke Mie.

On je Miu dobio na poklon kada je bila mače i nije znao da li će se dobro brinuti o njoj.

Ipak, njegov snimak na Fejsbuku obišao je svet, a vidimo koliko je dobro dresirao ovu mačku tako da ga ona sada prati svuda u stopu.

Na njegovom snimku vidimo da se Mia savršeno adaptirala na život na brodu, a pratioci su je nazvali "mačka avanturista".

Albert ju je naučio i da se vozi u korpi njegove bicikle, mada se čini da njoj više odgovara da najveći deo svog vremena provodi na ramenima svog gazde, a ponekad i na njegovoj glavi.

Njemu se pak čini da mu ništa od toga ne smeta.

- Mia je bolje društvo od svake devojke - rekao je Albert za svoju mačku.

On je postepeno počeo da je izvodi napolje i to na povocu, a shvatio je da se Miji spošaljni svet sviđa mnogo više od kućne izolacije.

Iako je na povocu to ovu mačku ne sprečava da učestvuje u planinarenju, putovanju kroz šumu ili istraživanju novih gradova poput Barselone.

Albert smatra da to što je naučila Mia može da nauči svaka mačka i savetuje sve koji su usamljeni da nabave kućnog ljubimca pošto će tako postati mnogo odgovorniji.

Albert ima kanal na youtubu gde svakodnevno deli sa pratiocima nove trikove kojima uči svoju pametnu mačku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)