Praktični saveti

CRTA DO CRTE TAČKA PO TAČKA: Evo kako se crta mačka

Za sve one koji možda ne poseduju urođeni umetnički talenat ali ipak uživaju u crtanju danas vam predstavljamo kako da lako nacrtate mačku

12.11.2021 15:04

CRTA DO CRTE TAČKA PO TAČKA: Evo kako se crta mačka
pexels.com

Postoji mnogo tutorijala na temu crtanja životinja za različite efekte koje želite da postignete, od hiperrealističnog do onog iz crtanog filma.

 

 

Srećna vam danas predstavlja dva jednostavna tutorijala kako da nacrtate macu koja sedi i koja leži. U oba slučaja, od pribota vam je potrebna grafitna olovka, crni flomaster i gumica za brisanje. Pa da počnemo:

Da biste nacrtali macu koja sedi, biće potrebno da znate da crtate neliko osnovnih geometrijskih figura, poput kruga, elipse i trougla. Kako da od praznog papira dođete do umiljate mace, pogledajte na snimku ispod:

Ako pak želite da nacrtate macu koja leži sklupčana oko svog repa, biće vam potrebno tek malo više vremena, jer ovaj crtež zahteva više detalja. Oblici koje ćete crtati su isti, samo malo drugačije raspoređeni, zbog drugačijeg položaja tela mačke. Pogledajte ispod kako da lako dođete do ovog crteža.

Ovi koraci su korisni za decu koja tek uče da crtaju ali i za odrasle koji žele da crtežom mačke oplemene ručno pravljenu čestitku ili razglednicu za neki rođendan ili predstojeće praznike. Naravno, ovakvi crteži su spas za sve mame i tate koji žele da sami nauče svoje mališane da crtaju i razvijaju svoju kreativnost.

Da li i vi imate neke trikove za crtanje? Podelite ih sa nama u komentarima.

Komentari (0)