Ispovesti

KAD MARINA SEDNE ZA VOLAN AUTOBUSA BEOGRAĐANI ZANEME! Ona je fakultetski obrazovana majka, domaćica i baka i svi joj govore samo jedno, ali ne i sinovi! (VIDEO)

Pogledajte priču o Marini Kovačević (54), hrabroj ženi koja je pokazala kako i dame i te kako mogu da obavljaju "muške" poslove.

25.10.2022 12:07

KAD MARINA SEDNE ZA VOLAN AUTOBUSA BEOGRAĐANI ZANEME! Ona je fakultetski obrazovana majka, domaćica i baka i svi joj govore samo jedno, ali ne i sinovi! (VIDEO)
Printskrin: republika.rs

U mnogim tradicionalno muškim poslovima žene se snalaze kao ribe u vodi, a možda je jedan od najboljih dokaza za to priča Marine Kovačević (54), žene koja je vozač autobusa u Gradskom saobraćajnom preduzeću (GSP) u Beogradu.

Ta fakultetski obrazovana majka dva odrasla sina i baka jednog unučeta, volanom autobusa barata i te kako stručno, a prema rečima putnika, ljubazna je i što je najvažnije u svom poslu zaista uživa.

Ovo je njena priča.

Tokom vožnje porazgovarali smo i sa putnicima koji tvrde da su žene odlični vozači. Marina, s druge strane, ističe da nije imala većih problema s korisnicima javnog saobraćajnog preduzeća i da sve rešava razgovorom.

- Dešava se da naiđe neki nervozan putnik i u takvim situacijama trudim se da spustim loptu, da razgovorom rešim nesuglasice i izbegnem čak i verbalni konflikt. Dosad nisam imala većih problema, a nadam se i da neću - istakla je ona. 

Žene vozači u GSP nisu povlašćene u odnosu na svoje muške kolege koje su ih prihvatile sa uvažavanjem i poštovanjem.

Uostalom, svi su na istom zadatku - da na vreme i bezbedno prevoze Beograđane na njihovim putovanjima kroz prestonicu Srbije.   

BONUS VIDEO:

Komentari (0)