Tetka Saveta

Vozači, šokiraćete se što ovo niste znali! Jedna ŽENA otkrila za šta služi ovo dugme u kolima (VIDEO)

Većina vozača ne samo da nema pojma čemu služi ovo dugme, već ga stalno drže uključeno što je potpuno pogrešno

10.08.2022 08:55

Vozači, šokiraćete se što ovo niste znali! Jedna ŽENA otkrila za šta služi ovo dugme u kolima (VIDEO)
Printscreen Tiktok/@megansbubble

Video snimak koji je na Tik Toku podelila žena po imenu Megan šokirao je sve vozače. Ona je otkrila čemu služi dugme na kome je nacrtan mali auto i koje se najčešće nalazi na mestu gde su funkcije klima uređaja na instrument tabli automobila.

Čak ni iskusni vozači koji smatraju da u potpunosti poznaju automobile nisu imali pojma čemu to služi. Ovo dugme nije tu slučajno, a verovali ili ne, služi za cirkulaciju vazduha u autu i štedi gorivo.

U ostalom, uverite se sami u njenom video snimku:

Reciklira vazduh

Video počinje natpisom „Saveti i trikovi za automobile. Kladim se da niste znali za šta se ovo dugme za automobil zapravo koristi...“

Pokazujući dugme Megan objašnjava da je dugme direktno povezano sa klima uređajem u automobilu i otkrila kako se koristi.

- Kad je dugme uključeno vi faktički reciklirate vazduh koji se već nalazi u vašem autu. Kad uđete u automobil u kome je jako vruće isključite dugme kako bi klima uređaj u auto ubacio svež i čist vazduh i rashladio vaš auto. Ukoliko ste se zaglavili u gradskoj gužvi ili čekate negde u redu, a ispred vas je gomila automobila koja izbacuje izduvne gasove ovabezno isključite dugme da ne biste izduvne gasove uvlačili u vaš auto – objasnila je ona.

Megan je naglasila da ukoliko je ovo dugme stalno uključeno vaš automobil će trošiti više goriva jer mu je potrebno više energije kako bi se dostigla željena temperatura u autu.

- Bolje je da otvorite prozore da provetrite auto i uđe svež vazduh, a ovo dugme koristite samo kad ste u gužvi na putu – poručila je Megan.

Printscreen Tiktok/@megansbubble

Sledeći put kad sedne u auto potražite ovo malo dugme

Šokirani pratioci

Ovaj video snimak je videlo više od 5 miliona ljudi, a većina njenih pratilaca bila je potpuno šokirana.

- Nisam imao pojma čemu ovo dugme služi. Kod mene u autu je uključeno non - stop. Mislio sam da tako treba – napisao je jedan od njenih pratilaca.

- Da sam juče umro, ovo ne bih znao. Neverovatno – napisao je drugi.

- Vozim već više od 15 godina i nisam imao pojma. Mislio sam da klima uređaj u autu sve to sam reguliše. Hvala ti na savetu – napisao je treći.

- Kako uopšte znaš sve ovo. Nikad mi nije palo na pamet da uopšte razmišljam o tim dugmićima – priznao je četvrti vozač oduševljen savetima Tiktokerke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (7)

Ćure

10.08.2022 12:50

Smejem se a plakao bih.....

Instruktor

10.08.2022 13:12

Nije problem što veliki broj vozača ne znaju za čega služi ovo dugme. Problem je što veliki broj vozača ne zna čemu služi izvestan broj saobraćajnih znakova. Srećna vožnja.

Dragan

10.08.2022 13:15

Izgleda da je pisac ovog teksta šokiran svojim neznanjem cemu sluzi dugme pa misli da i drugi ne znaju cemu sluzi a postoji decenijama

Viktor

10.08.2022 14:20

Šta, otkrila je toplu vodu?

Ja

10.08.2022 22:39

Nisu imali jugiće i starija kola, pa ne znaju.. Ovo svi Srbi znaju..

Deda

11.08.2022 01:17

Eto, zenska procitala uputstvo uz auto i postala zvezda.

OOUR

12.08.2022 16:44

Masa vozača, mahom novijih i skupljih vozila, nema pojma čemu služi ručica sa leve strane volana. Zapravo delimično znaju i misle da služi samo za "amblendovanje". Inače tekst je....NO COMMENT.