Brak i veze

20 pitanja koja bi SVAKI MUŠKARAC trebalo da postavi na prvom sastanku

Na ovaj način saznaćete više o njenom karakteru i načinu razmišljanja, koliko ste kompatibilni ili ne da ne biste gubili vreme i trošili energiju na vezu koja nema šanse da uspe.

24.08.2022 22:30

20 pitanja koja bi SVAKI MUŠKARAC trebalo da postavi na prvom sastanku
Foto: Shutterstock

U brojnim časopisima i na društvenim mrežama žene često raspravljaju kakve osobine treba da ima muškarac da bi započele ljubavnu vezu s njim. Sad se u ime muškaraca oglasio Britanac Dejvid Sanderson, nekadašnji pilot britanskog kraljevskog vazduhoplovstva, koji je na osnovu svog bogatog ljubavnog iskustva sastavio 20 pitanja koje svaki muškarac treba da postavi potencijalnoj partnerki već na prvom sastanku. Kako je objasnio, na ovaj način ćete bolje upoznati ženu i njen način razmišljanja i saznati da li ste kompatibilni ili ne.

- I muškarci kao i žene žele da im ljubavna veza uspe zato su pitanja potpuno na mestu. Ja se trudim da ih uvek diskretno provučem na prvom sastanku jer će mi reči mnogo toga o njoj i njenom načinu života. Ukoliko smatram da nismo jedno za drugo, poštenije je odmah na početku to i reći i nastaviti sa potragom za ženom po mojoj meri, nego gubiti vreme na nešto što nema budućnost – smatra Dejvid, a piše Dejli mejl.

Srećna republika otkriva 20 pitanja koja bi svaki muškarac trebalo da postavi na prvom sastanku i na osnovu njih proceni da li njihova potencijalna veza ima budućnosti ili  ne.

Pixabay.com

Prvi sastank je prilika za upoznavanje ali i da shvatite da li bi vaša poptencijalna veza bila uspešna ili je osuđena na krah

Ovo su Dejvidova pitanja

1. Šta se desilo sa tvojim bivšim?

Možda nije pametno već na prvom sastanku pričati o bivšima, ali je lepo kad se može biti iskren od početka i objasniti zašto se i kako se završila prethodna veza. To nije kopanje po prošlosti već način da proverite  kako žena preko puta vas razmišlja. Osim toga, ukoliko ste slični sa njenim bivšim momkom ili mužem sve ono što ju je nerviralo kod njega verovatno će je nervirati i kod vas. Takođe, trebalo bi odmah staviti do znanja kakav odnos imate sa bivšom, posebno ukoliko je ona majka vaše dece da kasnije ne bi bilo problema zbog vaših obaveza prema deci.

2. Koliko vremena provodite na društvenim mrežama?

Iz ovog se jasno vidi odnos te osobe prema sopstvenoj privatnosti.

- Ne volim ljude koji objavljuju na internetu šta su doručkovali. Možda to nekome ne smeta, ali ne želim da ceo moj život bude na izvolite na društvenim mrežama. Ući povremeno na društvene mreže je u redu, ali provoditi sate i sate skrolujući po telefonu je nešto što mene odbija – rekao je Dejvid.

3. Da li ste ljubitelj sapunica?

Odgovor na ovo pitanje jasno će vam pokazati kakav vas život čeka uz tu osobu. Ukoliko je žena opsednuta sapunicama i stalno sedi ispred televizora prateći izmišljeni život likova iz serije, verovatno će tu praksu nastaviti i kad budete bili zajedno ili se odlučili za zajednički život. Razmislite da li vam je to potrebno.

4. Da li čitate pre spavanja?

Ovo je potpuno individualno i zavisi od vaše rutine. Ukoliko vi sami niste navikli da čitate pred spavanje, sigurno će vam smetati da neko do kasno u noć drži upaljenu lampu pored uzglavlja i čita dok vi pokušavate da se naspavate pred sutrašnji naporan radni dan.

shutterstock.com

Način na koji osoba provodi slobodno vreme, ima li hobi i kako se provodi na odmoru govori i da li ćete se slagati u vezi

5. Čime se bavite u slobodno vreme?

Iz ovog pitanja možete da zaključite kakva su interesovanja potencijalne partnerke i da li se slažete po tom pitanju. Idealno je da imate ista ili bar slična interesovanja ili hobi koji bi mogao dodatno da vas zbliži. Ali ukoliko ste vi sportski tip koji voli da pešači po prirodi ili redovno vežbate u teretani, a vaša potencijalna partnerka više voli izležavanje ispred TV, najverovatnije će vam to pre ili kasnije zasmetati i udaljiti vas od partnera.

6. Kako provodite vreme na odmoru?

I ovo zavisi od vaših ličnih interesovanja.

- Za mene slobodno vreme znači opuštanje pored bazena. Iako volim malo kulture, trčanje po muzejima i umetničkim galerijama tokom celog odmora za mene bi bilo previše – iskren je Dejvid.

7. Kakav je vaš stav prema piću?

Iza ovog pitanja zapravo se krije odgovor koliko je osoba sklona piću i kako se ponaša kad popije koju čašicu više. Ni jedan muškarac ne želi da ima pored sebe ženu koja voli da pije i svađa se  kad joj alkohol udari u glavu. Ako pak ne volite piće uopšte, bilo bi dobro da saznate razlog za to i da li imate posla sa lečenim alkoholičarem.

8. Da li posedujete par cipela za šetnju?

Svaki muškarac voli da vidi ženu u cipelama na visoku štiklu i nada se da ima više takvih pari obuće nego ravnih cipela za hodanje. Ipak, ako ste ljubitelj šetnje ne bi bilo loše da ona u svom cipelarniku ima udobne cipele za šetnju da biste zajedno mogli da šetate i istražujete prirodu i mesto u kome živite.

shutterstock.com

Kuvanje i hrana mogu dodatno da zbliže ali i razdvoje par

9. Da li volite beli luk i kuvanje?

Nije tajna da žene sve manje kuvaju, ali to nije prepreka za dobru i kvalitetnu vezu. Ono što je važno je kakav odnos ona ima prema hrani. Možda vi volite da kuvate i pripremate specijalitete za voljenu osobu, ali ako ste potpuno različiti po tom pitanju, teško da ćete moći da se složite. Muškarac koji voli dobar krvav biftek jednostavno ne razume ženu koja je vegan, pa je deljenje hrane kao posebno intiman čin nemoguće. Razmislite o tome.

10. Da li imate kućne ljubimce?

Previše razgovora o kućnim ljubimcima je ubica strasti. To ne znači da niste ljubitelj pasa ili mačaka, ali morate da budete svesni da ukoliko vaša partnerka ima kućnog ljubimca život će vam biti mnogo komplikovaniji. Ne samo što ćete i vi morati da brinete za tu životinju, već nećete moći spontano da se spakujete i otputujete nekud za vikend jer pre toga morate da rešite kome možete da ostavite psa ili mačku na čuvanje dok ste vi van grada.

11. Koje filmove volite?

Iako možda zvuči banalno, ovo pitanje je zapravo suštinski važno jer će vam na najbolji način predstaviti vaš budući život. Da li želite da budete s nekim u vezi i da se stalno prepirete oko filmova koje ćete gledati? Kompromis može da se napravi, ali ako je za vas mučenje da sedite pored voljene osobe dok ona gleda neki umetnički film koji vi ruku na srce uopšte ne razumete čemu onda takva veza i takav zajednički život.

12. Da li ste išli na neku estetsku operaciju?

Ovo može da bude vrlo nezgodno pitanje posebno ukoliko ga muškarac postavlja ženi. Naravno sve zavisi od vaših ličnih afiniteta i da li više volite prirodne devojke ili vam ne smetaju one koje su radile na sebi i sopstvenom izgledu. Ali nije loše znati i te detalje koji dosta govore o samoj ličnosti i njenom samopouzdanju.

Foto: Shuttestock

Pitanje dece je veoma važno bez obzira da li ih imate ili ne iz prethodnih veza i brakova

13. Da li želite da imate decu?

Ovo pitanje je veoma važno, a odgovor zavisi od toga kakav stav vi imate po tom pitanju. Muškarac koji se ostvario kao otac i ne želi više da se bakće sa pelenama bolje je da odmah jasno stavi do znanja posebno ukoliko je potencijalna partnerka dosta mlađa i verovatno će poželeti da ima decu i porodicu. Ukoliko niste za to, bolje je da to odmah i kažete. Biće bolje i za vas i za nju da bespotrebno ne gubite vreme na vezu u kojoj očigledno nemate iste ciljeve.

14. Iz kakve ste porodice?

Odnos sa roditeljima još jedan je pokazatelj nečijeg karaktera. Ukoliko nema logično objašnjenje za loš odnos sa ocem i majkom, to bi mogao da bude alarm za uzbunu. Deca koja su odrasla u porodici punoj ljubavi su stabilna i u ljubavnim vezama. Ne treba vam problematična žena koja vuče traume još iz detinjstva zato što vi niste ni njen otac ni terapeut.

15. Koliko su vam važni romantični gestovi?

Romantični gestovi su lepi ukoliko obe strane imaju sklonost ka romantici. Očekivati od muškarca koji nije sklon romantičnim gestovima da ženu obasipa cvećem i čokoladama je glupo. Ukoliko ona voli romantiku jasno vam je da to neće ići i bolje je od početka biti pošten i pustiti je da pronađe muškarca koji će ispuniti njena romantična očekivanja.

16. Kako se opuštaš?

Ovo je pitanje slično kao i hobi i može vam dati precizniju sliku o samoj osobi i njenim sklonostima. Ukoliko volite da sa ženom provodite slobodno vreme kao par, a imate potpuno drugačije načine opuštanja, to može biti kamen spoticanja u razvoju vaše veze, pa je lakše ne ulaziti u tu priču uopšte.

shutterstock.com

Odgovor na pitanje lične higijene može da se zaključi i na osnovu izgleda dame

17. Koliko vam je važna lična higijena?

Ovo nije pitanje koje se može otvoreno postaviti, ali se može provući kroz razgovor. U ostalom i sami možete na osnovu njenog izgleda zaključiti koliko osoba vodi računa o ličnoj higijeni.

18. Kako više volite da komunicirate?

Pojedinim muškarcima je lakše da napišu sms poruku nego da ženu pozovu telefonom. Ako ona očekuje da je stalno zivkate, a vi znate da za to najčešće nemate vremena posebno dok ste na poslu, to je još jedan minus na listi za i protiv veze sa dotičnom damom.

19. Da li volite da se svađate?

I ovo je jedno od pitanja koja se mogu provući kroz razgovor jer teško da će bilo koja dama iskreno priznati da je sklona svađama i neprijatnim scenama. Osobe koje nisu sklone konfrotaciji nemaju šta da traže sa nekim ko voli da se svađa ili smatraju da je to baš seksi.

20. Da li želite da se udate?

Ovo je najškakljivije pitanje posebno na prvom sastanku, ali je bolje odmah znati kakvi su njeni planovi po pitanju braka i da li se uklapaju u tvoju viziju i buduće životne planove.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loli

25.08.2022 00:15

Samo ozbiljan bolesnik ce ovo nekoga da pita, na prvom sastanku hahahahahahahah