Tetka Saveta

Nikako NE KONZUMIRAJTE ovu hranu na PRVOM SASTANKU! Sprečite bruku!

Neprijatan zadah na luk, komadić salate između zuba, umazana šminka od klipa kukuruza samo su neke od jela koja se ne savetuje da jedete na prvom izlasku!

14.06.2022 21:00

Nikako NE KONZUMIRAJTE ovu hranu na PRVOM SASTANKU! Sprečite bruku!
shutterstock.com

Prvi sastanci su sami po sebi stresni, tako da ih ne bi trebalo dodatno komplikovati. Postoji lista namirnica za koje je preporuka da se izbegavaju na prvom sastanku.

Nadimanje, mučnina, hrana koja ostaje na zubima ili loš zadah samo su neke od stvari koje niko ne želi na prvom sastanku gde svako hoće da ostavi što bolji utisak.

1. Špagete

pexels.com

Nije pametno rešenje

Špagete nikako nisu najbolji izbor. Morate biti umetnik da biste se izborili sa ovolikim testom, a sem što može biti nezgodno, može da izazove i neprijatne pauze u razgovoru.

Prskanje sosa svuda okolo je neizbežno, a vi to ne želite.

Naručite njoke umesto špageta.

2. Začinjena hrana

Preterano začinjenu hranu naći ćete i u kineskoj, tajlandskoj ili indijskoj kuhinji.

Ima ljudi koji to zaista vole, ali i tolerišu začinjenu hranu. Ako ste to vi, slobodno. Ali ako niste, nemojte pokušavati nešto novo ili se pretvarati da ste hrabri na prvom sastanku.

Jedino što će se desiti je da ćete se zakašljati, oči će početi da suze i neće se dobro završiti jer ćete biti van upotrebe najmanje 15 minuta.

Bolje je uvek naručiti nešto provereno.

3. Beli luk i luk

Pixabay.com

Beli luk nije najbolje rešenje

Partnera koji vam se ne sviđa možete lako da oterate ukoliko jedete beli luk na prvom dejtu. U svakom drugom slučaju, izbegavajte ga u širokom krugu!

Ćevapi sa lukom takođe odmah otpadaju.

4. Isto jelo kao i on

Niste nimalo kreativni ukoliko naručite isto jelo kao i vaša pratnja.

Ukoliko se odlučite za nešto drugo, uvek možete započeti razgovor o hrani koju svako od vas jede, posebo ukoliko dođe do neprijatne tišine.

5. Pasulj

Pixabay

Oprez zbog nadimanja!

Pasulj može ozbiljno da vam poremti i dan, a ne samo izlazak. Kobasica u pasulju je tako primamljiva, ali razmislite pre nego krenete u napad na tanjir pasulja.

On izaziva veliko nadimanje i još manje primamljivije grčeve u stomaku i gasove, pa se suzdržite od ovog obroka i kod kuće dan uoči izlaska.

6. Klip kukuruza

Izbegavajte onu hranu koja je nezgodna za jelo. Kukuruz takođe može da nadima, a s druge strane, kako ćete se izboriti sa velikim kukurozom koji morate da glođete?

Ovo bi i kod kuće u 4 zida bilo teško izvodljivo bez preteranih grimasa i gomile nereda, a kamoli sa kompletnom šminku na licu.

7. Hot dog

Poput kukuruza i viršle su često nezgodne za jelo.

Kobasica koju možete da isečete nožem je mnogo bolje rešenje od bilo čega što morate da grizete, a može vas i isflekati senfom.

8. Krilca i rebarca

Pixabay.com

Zahtevaju da se jedu prstima

Pileća krilca se jedu prstima i kidaju zubima. Nezgodni su su za jelo, stalno ćete posezati za salvetom, a i verovatnoća da vam komadić ostane iza zuba je velika.

Komad mesa poput pilećeg filea je uvek bolje rešenje uz dodatak grilovanog povrća. Nećete se prejesti tako da tri sata ne možete doći sebi.

9. Salate

Ono što je nezgodno u vezi sa salatama je to što ih treba dugo žvakati, a u 9 od 10 situacija jedan komad će vam ostati među zubima.

Mnogi restorani imaju razne salate, pa treba izabrati neku lepu verziju sa kojom ćete se izboriti najlakše.

10. Jelo čiji izgovor ne znate

shutterstock.com

Jela čudnog imena izbegavajte!

Kada niste sigurni u naziv jela, šanse da napravite grešku u izgovoru su velike. Jelo čije ime ne znate da izgovorite je bolje zato preskočiti.

Takođe možete da priznate da ne znate pravilan izgovor, to je sigurno bolja opcija. Ako već pogrešite u izgovoru, bolje je da prvo počnete sami da se rugate na svoj račun, biće smešno i izbeći ćete sramotu.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)