Moda

DA LI VAS ŠTIKLE "UBIJAJU"? Ovih 10 trikova će vam olakšati život i uživaćete u svojim omiljenim cipelama!

Kako da vam hod u štiklama bude udoban? Dobro, možda ne baš udoban ali barem ne toliko bolan? Otkrivamo vam tajne koje će vam pomoći da izbegnete agoniju prilikom obuvanja, ali i nakon izuvanja obuće s visokim potpeticama.

31.03.2022 15:00

DA LI VAS ŠTIKLE "UBIJAJU"? Ovih 10 trikova će vam olakšati život i uživaćete u svojim omiljenim cipelama!
shutterstock.com

Svaka žena zna koliko štikle umeju da budu neudobne. Čak i one dame koje ih nose svakodnevno to moraju da priznaju. Međutim, da li postoji ikakva nada da se taj bol umanji ili elimini[e? Na pravom ste mestu, jer vam upravo portal Srećna Republika donosi 10 spasonosnih trikova koji će vam nošenje visokih potpetica učiniti podnošljivim.

1. Veličina obuće 

Prva i najvažnija stvar o kojoj treba voditi računa je veličina cipela. Ako su vam cipele premale, žuljaće vas i samim tim će vam boravak u njima biti pravo mučenje.  

2. Jastučići za stopala i gel ulošci

Radi se o mekanim silikonskim ili čak i gelastim ulošcima za cipele koje možete umetnuti u obuću pre nošenja. Oni će vašim stopalima pružiti meku površinu i sprečiti bol kada nosite obuću sa visokom štiklom. U prodaji možete naći uloške za prednji deo stopala, umetke za petu, koji amortizuju pritisak na ovaj deo tela, ali i silikonske tračice za "poleđinu" cipele ukoliko vas vaša tek kupljena obuća grebe ili ostavljaju žuljeve iznad pete.

3. Alternativno rešenje

Ako ne možete da pronađete jastučiće za obuću sa visokim potpeticama, možete iz zameniti dnevnim ulošcima. Isecite ih da budu odgovarajuće veličine i oblika prema vašim cipelama i zalepite ih da biste dobili mekanu površinu.

4. Lepljenje prstiju 

Ukoliko želite da se rešite bola, predstavljamo vam još jedan sjajan trik. Ako medicinskom trakom zalepite treći i četvrti prst na nozi to bi trebalo da vam pomogne da umanjite agoniju kroz koju svaka žena prolazi u lepim, ali neudobnim štiklama. Ovaj trik su svetu otkrile balerine.

5. "Debele" potpetice i visina štikle

Verovali ili ne, "debele" potpetice izazivaju mnogo manje bola od tankih. Zato se odlučite za ovakve ciple jer će vam to učiniti boravak u štiklama manje bolnim! Naravno, što je viša potpetica, to će vam njihovo nošenje biti bolnije. Zato se odlučite za nešto nižu štiklu ili, ako baš morate da nosite vrtoglavo visoke potpetice, potrudite se da one na vašim stopalima ne budu dugo.

@style Stop wearing your heels with pain! @billiexnewland #foryou #fyp #foryoupage ♬ Surrender - Natalie Taylor

6. Pravite pauze

Iako je možda primamljivo plesati celu noć u štiklama, obavezno pravite pauze od samog početka noći, a ne kada ste već u velikim bolovima, jer je tada mnogo teže oporaviti se. Izujte štikle kada god to možete, u kolima ili ispod stola, savetuje portal fustany.com

7. Izbegnite žuljeve pomoću flastera

Uvek držite flastere u torbici kada nosite štikle. U cilju preventive, ako mislite da vam štikle mogu napraviti žuljeve, pre obuvanja zalepite flastere oko gležnja ili prstiju na nogama. Žuljevi i prodorni bol koji izazivaju umeju da budu prava noćna mora, pa se potrudite da ih sprečite a ne da ih lečite.

8. Masaža i istezanje

Ovaj savet je veoma važan, posebno za dame koje svakodnevno nose štikle. Morate masirati i istegnuti stopala i prste nakon dužeg nošenja potpetica, a kako bi se vaša stopala opustila i kako biste ih pripremili za nove avanture već sledećeg dana.

9. Hodanje po kući 

Ne kaže se bez razloga da je važno da razgazite nove cipele pre nego što se odlučite da ih nosite. Ako želite da izbegnete nesnosan bol izazvan visokim potpeticama, pokušajte da ih nosite prvo kod kuće i vežbajte hodanje u njima s vremena na vreme kako biste ih omekšali i kako bi one poprimile oblik vaših stopala. Za tu svrhu najbolje je upotrebiti deblje čarape i na njih obuti cipele, pa ih zagrevati fenom kako bi se raširile i bolje oblikovale.

@kristen_loveleigh I definitely recommend the hair dryer for shoes like this! Oh.. and thicker socks lol! #stretchingheels #heels #blackheels ♬ original sound - L O V E L E I G H

10. Manji nagib 

Što je nagib veći, to će cipele biti neudobnije. Ako i dalje želite visoke potpetice, ali uz manji nagib, izaberite one gde je i prednji deo podignut pomoću platforme. Takva obuća vam može pružiti bolju podršku i poštedeti vas bola.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)