Brak i veze

OVO SU 2 ključne reči ZA SREĆNU LJUBAVNU VEZU!

Ukoliko ste pomislili da su to reči "Volim te", pogrešili ste. Počnite sa češćom upotrebom ovih reči i videćete kako će sve stvari doći na svoje mesto!

12.08.2022 20:00

OVO SU 2 ključne reči ZA SREĆNU LJUBAVNU VEZU!
Foto: Shutterstock

Kada bismo pitali stručnjake postoje li neke reči kojima je zagarantovana srećna i uspešna veza, odgovorili bi da postoje 2 reči. Ukoliko ste pomislili da su to reči: “Volim te”, prevarili ste se. Te 2 reči su: ”Hvala ti”.

Ma koliko voleli nekoga ili želeli da budemo voljeni potreba da budemo cenjeni je veća od potrebe za ljubavlju. Moglo bi se reći i da je poštovanje najveći čin ljubavi. Zašto je onda toliko teško zahvaliti se za toliko mnogo stvari na kojima možemo da budemo zahvalni kod druge osobe?

Samo neki od mogućih odgovora je da smatramo da bi partner prvi trebalo da se zahvali nama, ali prekratite tišinu i zahvalite se baš vi prvi, ato vas savetuje i portaj Your Tango.

Srećna Republika oktiva i kojih je to 5 situacija u kojima bi trebalo reći: “Hvala ti”.

1. Pokažite zahvalnost za uobičajene stvari

pexels.com

Pokažite zahvalnost

Da li smatrate da se podrazumeva da vas partner odveze negde, pokupi tanjire posle ručka ili jednostavno izbaci đubre? Zašto mu ne bi zahvalili na tome? Da on to nije uradio vi biste morali na prvom mestu da trošite svoje vreme na sve to, a vreme se u svakom poslu plaća. Zašto jednostavno ne biste platili partneru na svemu što svakodnevno čini za vas jednostavnim rečima zahvalnosti.

2. Zahvalite tinejdžerima

Možda imate dete koje je tinejdžer, a svi znamo koliko je to zahtevno doba bilo za svakog od nas. Koliko puta ste im pričali šta ne treba da rade, a oni kao da vas nisu saslušali ni jedan jedini put. Pokušajte sada da ih više ne kritikujete, već da se zahvalite na svačemu što urade za vas. Započnite od malih stvari, zahvaljivanjem zbog njihovog bacanje stvari u korpu za veš, a ne na pod toaleta. Videćete drastične promene u njihovom ponašanju. 

Pixabay

Zahvalite se i deci

3. Ponavljajte

Jednom nije dovoljno. Svaki put kada vam partner izbaci đubre ili deca skuvaju kafu im kažite: ”Hvala ti”, videćete kako se sve stvari menjaju na bolje. 

4. Predvidite situacije

Koliko puta nam se desi da osetimo da bura sledi. Kakve su nam misli takav nam je i život, zato kad predosteimo svađu, do nje obično i dođe. Loša energija se širi i prenosi, pa zašto je ne bismo preusmerili. Tako kad god osetite da će nešto poći po zlu, zastanite, tačnije pošto zastanete napravite i korak nazad. Setite se svih lepih stvari i situacija kada je sve bilo pod kontrolom. Preusmerite svoju energiju i reagujte tako da sprečite nadolazeću buru.

pexels.com

Umesto svađe birajte zahvalnost i ljubav

5. Počnite od sebe

Šta god date, vratiće vam se, stara je kineska poslovica. Zašto biste onda čekali da suprotna strana počne vas da hvali? Pohvalite vi prvi svog partnera. Birajte zahvalnost umesto sukoba. Umesto da mu kroz svađalački ton saopštite šta sve nije tog dana uradio za vas, zahvalite mu šta sve tog dana jeste uradio. Svi volimo pohvale, videćete kako će se krug stvari za koje mu zahvaljujete na kraju dana postati sve veći.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)