Lice

EVO ZAŠTO POZNATE DAME OPERIŠU BRADU! Estetski hirurg SVE je otkrio, tajna je u jednoj liniji!

Poznati estetski hirurg Alek Karidis otkrio je na kojim se delovima tela prvo vide znaci starosti, kao i na koje se sve načine mogu makar delimično "smanjiti" godine.

25.06.2022 13:00

EVO ZAŠTO POZNATE DAME OPERIŠU BRADU! Estetski hirurg SVE je otkrio, tajna je u jednoj liniji!
shutterstock.com

Mnoge žene se teško prihvataju znake starenja i pojavu prvih bora, dok druge ponosno ističu svoje godine koje se i te kako, gotovo odmah, primete na koži. Kod onih za koje je karakterističan manjak samopouzdanja dešava se da uprkos svakodnevnom traženju adekvatnih antiejdž krema za lice i ili pribegavanju estetkim korekcijama, one ne uspeju da postignu željeni efekat.  

Alek Karidis, stručnjak na polju estetske hirurgije, savetovao je dame na koja mesta treba posebno da obrate pažnju prilikom nege kože i šta nikada ne treba da zaboravljaju. Takođe, istakao je i koja mesta treba izbegavati, kada je u pitanju tretiranje kozmetičkim sredstvima, kako se ne bi dobio kontra-efekat.

Obratiti pažnju na ruke

Taj stručnjak tvrdi da dame u želji za mladalačkim sjajnim izgledom stavljaju fokus samo na lice i potpuno zaboravljaju izolovane delove tela koji mogu otkriti njihove godine poput ruku, vrata, brade i dekoltea. Ruke su, kako on naglašava, jedan od najprivlačnijih delova ženskog tela, naročito kada su negovane.

Zato njima, navodi on, treba posebno posvetiti pažnju uz adekvatnu kremu koja će ih čuvati od sušenja i dehidratacije. Na taj način koža se štiti od brzog starenja, što posebno važi u periodu leta.

- Ukoliko je lice negovano i ukoliko se ono stalno podvrgava kozmetičkim tretmanima, na rukama se ipak i dalje može videti starost kože - naveo je Karidis. 

Brada je mnogima problem

Česta estetska briga, a i ono zbog čega se dame odlučuju za estetsku korekciju lica jeste linija vilice koja je znak mladosti i lepote. Koža je prirodno opuštena ispod brade, naročito u poznijim godinama, a neki muškarci i žene su genetski predodređeni da imaju kožu koja s godinama u tom delu lica počinje da "visi". Na internetu su postale izuzetno popularne vežbe masiranja lica i podbratka, ali ako ste u poznim godinama teško ćete to regulisati ishranom ili vežbanjem jer se koža s godinama trajno opušta. Elastin i kolagen su dva proteina koji im daju strukuturu i elastičnost, zato mnogi pribegavaju tretmanima, kako bi ih nadoknadili.

Bore na licu i vratu

Treći, ali ne i manje bitan deo tela, na koji treba posebno obratiti pažnju, jeste vrat. Vrat je veliki pokazatelj starosti i pored toga što je lice "ispeglano" ili našminkano. On je često i najizloženiji Suncu, tako da oni koji brinu o izgledu svoje kože trebalo bi da ciljaju na njega i da ga posebno štite, naročito u toplijim danima.

Inače, Karidis je poznat na polju novijeg tretmana Profhilo, koji je postao popularan. On za razliku od drugih postupaka ubrizgavanja hijaluronskih filera ne nadoknađuje volumen kože, već se bazira isključivo na tonus i hidrataciju. Ravnomerno se raspoređuje u potkožnom tkivu i podmlađuje kožu. On nadoknađuje proteine kao što su kolagen i elastin koji su zaduženi za bolju strukturu kože, a vezivanjem vode omogućava dugotrajnu hidrataciju. 

BONUS VIDEO:

                              

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari (0)