Lice

UKLONITE PODBRADAK ZAUVEK: Da li znate šta je joga za lice?

Zagovornici joge za lice tvrde da određeni pokreti mogu učvrstiti vilicu i umanjiti ili čak potpuno eliminisati podbradak.

01.06.2022 19:00

UKLONITE PODBRADAK ZAUVEK: Da li znate šta je joga za lice?
instagram/printscreen- the_moments

Niko ga ne voli, a skoro svako ga ima. Podbradak je u današnje vreme uobičajen kod većine ljudi i sa njim “kubure” i muškarci i žene. Njega uzrokuje nakupljanje masnih naslaga ispod brade, koje su u medicini poznate još i kao submentalne masne naslage. Podbradak se može javiti sa povećanjem telesne težine, ali ga izazivaju i genetika i starenje.

Mnogi žele da se otarase ovog dosadnog estetskog problema, a portal Srećna Republika donosi savete stručnjaka koji će vam u tome i pomoći.

Naime, Ksenija Selivanova je blogerka i stručnjak za za pilates i masažu lica. Ona ma društvenoj mreži Instagram objavljuje vežbe, savete i trikove za jogu lica. Nedavno je prikazala tri poteza kako smanjuju vidljivost podbratka. Ksenija je u opisu svog videa napisala:

- Ove tehnike deluju opuštajuće na preopterećene i napete mišiće koji se nalaze ispod brade. Upravo ta napetost izaziva nadutost i zadržavanje tečnosti.

Prvi potez podrazumeva da oba palca i spojite na vrhu brade, a dlanove okrenete jedan prema drugom i savijete prste. Zatim gurajte palčeve od brade ka vratu glatkim pokretom, na taj način masirajući mišiće ispod brade. Svaki palac bi trebalo da masira svoju stranu donje vilice.

instagram/printscreen- the_moments

Palčevima masirajte područje ispod vilice

U drugom pokretu nadlanicu desne šake glatkim pokretom prevlačite preko donje strane brade i vilice s leva na desno. Isti pokret ponovite i levom šakom, naizmenično menjajući ruke i smerove.

instagram/printscreen- the_moments

Nadlanicom zategnite bradu

Treća vežba podrazumeva da pogledate nagore i istegnete vrat. Pojačajte istezanje vrata tako što ćete isturiti bradu nagore i napred, piše portal express.co.uk

instagram/printscreen- the_moments

Istezanjem vrata sprečite pojavu podbratka

- Veliku ulogu u pojavi podbratka igra i držanje tela - napisala je Ksenija.

Ovo je tačno, budući da nepravilno držanje slabi mišiće vrata i brade. Ovo uzrokuje da koža tog područja izgubi elastičnost kada se mišići ne koriste. Postarajte se da pravilno sedite za stolom i da ne gledate nadole i ne savijate vrat ako često gledate u ekran, telefon ili knjige. U odgovoru na jedan od komentara, Ksenija je napisala:

- Kada koristimo telefon ili računar, obično gledamo nadole, što skraćuje prednji deo vrata i pojačava vidljivost podbratka.

Zato, glavu gore i pozdavite se sa ovim dosadnim neprijateljem koji kvari lepotu vašeg lica!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)