Telo

SAVETI ZA NEGU VRATA: Ovaj deo tela ne smete da zaboravljate!

Vrlo je bitno da brinete o svo vratu, kao što brinete o licu i rukama, evo i načina.

13.11.2021 16:23

SAVETI ZA NEGU VRATA: Ovaj deo tela ne smete da zaboravljate!
pexels.com

Vrrat kod žene predstavlja nežnost, a muškarci baš zbog ženinog vrata umeju da izgube glavu. Međutim, mnoge od nas fokusiraju se na lice i zaboravljaju da je neophodno da brinu i za vrat, te vam donosimo nekoliko predloga kako da brinete o svom vratu.

Krema sa zaštitnim faktorom!

Kada se radi o koži krema sa zaštitnim faktorom mora biti na listi prioriteta i jedan od sastavnih delova vaše rutine za negu. Kao i bilo koji drugi deo tvog tela i tvoj vrat izložen je UV zracima, te je bitno ga zaštitite od negativnog uticaja sunčevih zraka. Svaki dan mažite kremu sa minmalnim zaštitnim faktorom 30. 

Hidrirajte vrat!

Ovo je još jedna caka koja važi za celu kožu, a posebnu za onu na vratu koja je itekako zahtevna. Na vratu se nalazi manje žlezda koje bi ga hidrirale, te koža vrata lako postaje suva. Kreme koje koristiš za lice možda neće biti dovoljne. Potrudi se da koristiš kremu za duboku hidrataciju, a još bolje je da takvi u sebi sadrži nešto od navedenog: antioksidanse, retinol, hijaluronsku kiselinu ili vitamin C. 

 

 

Make up!

Vratu i dekolteu posvetite posebnu pažnju kada nanosite šminku, posebno kako bi sprečili sukobljavanje tonova kože ako koristite puder ili druge podloge.  Stručnjaci savjetuju da 50% količine koju nanosite na lice prenesete i na područje vrata i dekoltea.

 

Komentari (0)