Tetka Saveta

Pre nego što u dom uvedete kućnog ljubimca, OVO MORATE ZNATI! Evo gde svi grešimo kada je u pitanju mesto njihovog spavanja!

Životinje koje držimo u kući podižu či energiju našeg doma i donose toplinu i energiju, a evo šta zauzvrat mi treba da uradimo za njih.

24.07.2022 21:00

Pre nego što u dom uvedete kućnog ljubimca, OVO MORATE ZNATI! Evo gde svi grešimo kada je u pitanju mesto njihovog spavanja!
pexels.com

Feng Shui principi ne tiču se samo uređenja prostora i rasporeda predmeta i biljaka u našem okruženju, nego i na koje načine treba brinuti o kućnim ljubimcima. Svi ti principi zasnivaju se na slobodnom protoku pozitivne energije, odnosno izbegavanju onoga što energiju blokira i ne dozvoljava joj da se kreće i tako nas oslobađa od stresa.

Za sve što je tamno, zatvoreno, bez energije i dovoljno vazduha kažemo da je jin. S druge strane, kućni ljubimac je veseo, igra se, ispušta glasove u domu i on se smatra jangom. Ljubimci su zato lekoviti za vlasnike, ali i za čitav dom. Svako ko je ikada imao neku životinjucu u kući zna kako izgleda brinuti se o drugome. Životinje uz to i komuniciraju i uzvraćaju ljubav. Oni su članovi porodice, a to znači i bitan deo ukupne energije nekog domaćinstva.

pexels.com

Ljubimci su bitan član svake porodice

Kućni ljubimci, dok žive u vašem domu, neprestano obnavljaju izvor energije - či. Oni su poseban izvor vatrene energije, koji se stalno kreće i razvija. Element vatre je pak povezan sa čulom dodira, tako da svaki put kada se mazite ili igrate sa svojim ljubimcem, dodajete pozitivnu energiju svom životu. Kućni ljubimci smanjuju stres i deluju isceljujuće.

Idealno mesto za vašeg ljubimca

Mesta gde vaši ljubimci spavaju i jedu treba da budu čista i zaštićena jer će im to pomoći da ostanu zdravi, aktivni i da im bude prijatno. Dom koji mogu da nazovu “svojim” čini da se osećaju kao sastavni deo porodice.

Previše nereda u prostoru za spavanje vašeg psa donosi nesklad. Nered zato uklonite kako bi či energija mogla nesmetano da teče. Njegova korpa ili kućica za spavanje su od posebne važnosti, a njihovo postavljanje pored ulaznih vrata je loš izbor. Naime, prema Feng Shui principima, dobar i loš protok energije protiče upravo kroz vrata, a vi svakako ne želite da dobra ili loša energija neprestano utiču na vašeg ljubimca.

Pixabay.com

Izaberite pravo mesto gde će vaš ljubimac spavati

Toalet je još jedan od loših izbora. To je prostor u kom je mnogo negativnih tokova energije. Isto važi i za deo ispod stepeništa jer to može poremetiti životinjama odmor i mir. Krevet za psa nemojte da stavljate ni ispred ogledala, pošto se to smatra nepovoljnim.

Vaš krevet je samo vaša teritorija i zato izbegavajte da ga delite s vašim ljubimcem. Kućni ljubimac koji spava u krevetu vlasnika može da se meša i u vaš ljubavni život, sprečavajući intimnost i vašu sposobnost da privučete partnera i održite vezu.

instagram-missyminzi

Vaš krevet nije najbolje rešenje da bude mesto za spavanje za vaše ljubimce

Vaš ljubimac neka slobodno šeta po vašem domu, a vi obratite pažnju gde on najviše voli da se zadrži. Životinje privlače mesta na kojima se osećaju bezbedno i udobno, tačnije mesta sa najboljom Feng Shui energijom, pa neka im baš tu bude i mesto za spavanje.

Postavite srebrnu ili crnu posudu za vodu tačno unutar ulaznih vrata. Potom stavite njihovo ime na mali crni osmougao i zalepite ga na dno posude. Lepa ogrlica roze ili neke druge vesele, jang boje je dobar izbor.

Veoma je važno da stvorite udoban prostor za vaše ljubimce. Taj prostor treba da bude čist i uredan. Pravilno ih hranite, i što je najvažnije volite ih mnogo. Ako dajete svojim ljubimcima malo pažnje i brinete o njima, oni će doneti veliku količinu pozitivne energije u životnu sredinu i vaš život.

Izbor pravog ljubimca

Pas je neko ko će uvek biti tu za vas ako ste usamljeni i potrebna vam je energija topline i prisnosti. Psa možete grliti, maziti i igrati se sa njim, ali možete od njega tražiti i poslušnost i mir.

Mačke će podstaći energiju samostalnosti i snalaženja, one su graciozne i spretne, a njihov dodir lekovit. Trenuci u kojima vam mačka prede u krilu isceljujući su. Donose vam duhovni mir i emotivnu stabilnost, umiruju otkucaje srca i snižavaju krvni pritisak.

Pixabay.com

Izaberite ljubimca po svojoj meri

Hrčak se preporučuje porodicama sa decom koja teško kanališu ljutnju i bes. Ova mala životinja je tiha, preko dana spava, a noću je aktivna, ne traži društvo i dovoljan joj je njen kavez i igračke u njemu. Studenti koju noću uče, treba da čuvaju hrčka jer ta životinjica pobuđuje energiju koncentracije i učenja.

Pernati kućni ljubimci, kanarinci i papagaji, štite vas od negativnih spoljašnjih vibracija.

Ribice zahtevaju akvarijum koji mora da se održava. Voda bi trebalo da bude čista, a ribice treba da ima dovoljno prostora da se kreće slobodno. Idealno bi bilo da u njemu može da živi devet zlatnih ribica. Jedna od njih treba da bude crna da bi simbolično upijala i transformisala svaku lošu energiju uperenu na ukućane.

Pixabay

Akvarijumi i mačke protiv stresa

Akvarijum s ribicama izgleda veoma dekorativno, a u njemu uvek postoji neka aktivnost pošto ribice lelujaju kroz vodu, mehurići vazduha se pomeraju i to pokreće energiju prosperiteta. Posmatranje ribica u akvarijumu je umirujuće i inspirativno i odlično kanališe stres.

Kad odaberete ljubimca koji vam se najviše sviđa, sa kojim najbolje komunicirate i osećate srodnu energiju, pozvani ste da pogledate u sebe. Vaš ljubimac je vaše ogledalo i vi instiktivno birate ono što vam je potrebno i što vam nedostaje, a što vam ljubimac daje i donosi. Odnos prema kućnom ljubimcu vas podstiče na sagledavanje i upoznavanje sebe, što je važan deo njihovog isceliteljskog posla. Lako nam je da volimo ljubimce, da brinemo o njima i osećamo zahvalnost što dopunjuju naš život. Podizanje te vrste energije je dragoceno za sve odnose.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)