Feng shui

FENG SHUI I KUĆNI LJUBIMCI: Kako vaši mezimci utiču na energiju vašeg doma i kako da im bude udobnije u vašem životnom prostoru?

Imate li kućnog ljubimca - psa, mačku, kornjaču, ili pak ribice? Ako ste vlasnik kućnog ljubimca, znate koliko radosti i druženja vaš ljubimac dodaje vašem životu. Ali da li ste znali da kućni ljubimci takođe podižu Chi u vašem domu, donoseći vam dobar Feng Shui svojom toplinom i energijom?

02.04.2022 11:00

FENG SHUI I KUĆNI LJUBIMCI: Kako vaši mezimci utiču na energiju vašeg doma i kako da im bude udobnije u vašem životnom prostoru?
shutterstock.com

Dok žive u vašem domu, kućni ljubimci unose odličan Feng Shui u vaš dom jer su živ i stalno obnavljajući izvor energije Chi. Konkretno, oni su poseban izvor Vatrene energije, koji se stalno kreće i razvija, osvetljavajući vaš život na mnogo načina.

Pošto je element Vatre povezan sa vašim čulom dodira, svaki put kada se mazite ili igrate sa svojim ljubimcem, dodajete pozitivnu energiju svom životu, piše portal openspacesfengshui.com. Takođe je poznato da kućni ljubimci smanjuju stres, ispunjavajući jednu od glavnih uloga Feng Shui-ja u stvaranju doma u kome se osećate opušteno i udobno.

pexels.com

Kućni ljubimci obnavljaju energiju u domu

Ne postoji ništa lepše od osećaja koji topline kada vas svaki dan na ulaznim dočekuje kućni ljubimac koji vas voli. I naravno svaki put kada šetate svog psa, fizička vežba pokreće vaš lični Chi. Portal Srećna Republika vam otkriva vezu između vaših ljubimaca i protoka energije u vašem životnom prostoru. 

Najbolji Feng Shui saveti za kućne ljubimce

Evo nekoliko saveta za stvaranje najboljeg Feng Shui-ja za vašeg kućnog ljubimca:

Ako vaš ljubimac slobodno šeta po vašem domu, pazite gde najviše voli da se boravi.  Životinje privlače mesta na kojima se osećaju bezbedno i udobno, drugim rečima, mesta sa najboljim Feng Shui-jem.

pexels.com

Ljubimci biraju mesta u domu sa najboljim Feng Shui-jem

Neka mesta gde spavaju i jedu budu čista i zaštićena, pomažući vašem ljubimcu da ostane zdrav, aktivan i da mu bude prijatno. Dom koji mogu da nazovu svojim čini da se oni osećaju kao cenjeni deo porodice, a vi poštujete sebe kada na ovaj način poštujete svog ljubimca.

Izbegavajte da vaši ljubimci spavaju sa vama u krevetu. Kućni ljubimac koji deli vaš krevet može se mešati u vaš ljubavni život, sprečavajući intimnost i vašu sposobnost da privučete i održite zdrav odnos.

pexels.com

Važno je da se vaš ljubimac oseća dobrodošlo u vašem domu

Zdrave ribice donose povoljnu energiju u vaš život. Međutim, budite veoma oprezni kada je u pitanju postavljanje vašeg akvarijuma, savetuje portal openspacesfengshui.com

Gde postaviti akvarijum za optimalan Feng Shui?

Akvarijum je neobično moćan po tome što sadrži više Feng Shui simbolike nego većina ostalih pojedinačnih predmeta. Stoga, to može biti jedna od najboljih stvari koju možete da uradite kako biste stvorili dobar Feng Shui u svom domu ili kancelariji.

Iz tog razloga, kada unesete akvarijum u svoj dom ili kancelariju, od suštinskog je značaja da ga pravilno postavite kako bi svoje prednosti u najvećoj mogućoj meri doneo u vaš život. Postavite svoj akvarijum koristeći Feng Shui kao vodič i otkrijte kakav je osećaj kada upregnete njegovu pozitivnu i moćnu energiju.

1. Najbolje lokacije za postavljanje akvarijuma su:

Sektor životnog putovanja - ovaj sektor je povezan sa elementom vode koja teče. Često se nalazi blizu vaših ulaznih vrata, tako da akvarijum može stvoriti blagotvoran osećaj toka dobrodošlice na ovom važnom mestu.

Sektor novih početaka ili porodični sektor - koji se nalazi na levoj strani vašeg životnog prostora, ovaj sektor je predstavljen elementom Drveta i hrani se vodom.

Sektor bogatstva i izobilja – ova oblast je takođe sektor drvenih elemenata. Akvarijum ovde može mnogo doprineti negovanju i poboljšanju vaših finansija i osećaja zahvalnosti.

2. Prema Feng Shuiju, postoje dve prostorije u koje NIKAKO ne bi trebalo smeštati akvarijum:

Ne postavljajte akvarijum u spavaću sobu. Stalno kretanje vode i ribica, vegetacija koja raste u akvarijumu, kao i suptilna svetlost i električna energija koje su neophodne za njegov rad stvaraju previše Jang energije u spavaćoj sobi, a to vam može poremetiti san.

Isto tako, postavite svoj akvarijum u prostoriju koja nije vaša kuhinja, gde element vode može simbolično ugasiti vitalnu energiju vatre u ovom vitalnom delu vašeg životnog prostora.

3. Ne postavljajte svoj akvarijum na osunčani prozor!

Snažni zraci sunca zagrevaju vodu do temperature koja je previsoka i koje ne odgovara vašim ribicama, upozorava portal openspacesfengshui.com. Sunčeva toplota takođe stvara uslove u kojima voda u akvarijumu brzo postaje mutna i zelena - što nije dobro za vaše ribice, a i vama će zadati mnogo više posla!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)