Brak i veze

BIO SAM SREĆAN U BRAKU DOK NA ULICI NISAM SREO ŽENU NAJBOLJEG PRIJATELJA: U suzama mi je ispričala šta je saznala, život mi se pretvorio u pakao!

Očajni muškarac rešio je da sa terpeutkinjom podeli bol koji je nastao nakon što je na najneverovatniji način saznao za supruginu preljubu.

04.11.2022 22:01

BIO SAM SREĆAN U BRAKU DOK NA ULICI NISAM SREO ŽENU NAJBOLJEG PRIJATELJA: U suzama mi je ispričala šta je saznala, život mi se pretvorio u pakao!
Foto: Shutterstock

Jedan očajan Britanac požalio se ljubavnoj terapeutkinji i zatražio savet jer ne zna šta da radi. Naime, muškarac od oko 40 godina otkrio je da ga je njegova supruga (39) godinama varala s njegovim najboljim prijateljem.

On ne krije da je očajan i ne zna šta da radi jer još voli svoju ženu.

shutterstock.com

Prevareni muž ne krije da je besan i povređen, a izdaju nije očekivao od svog prijatelja iz detinjstva

Slučajno saznao za prevaru

Za njenu prevaru, kako je rekao, saznao je slučajno. Naime, na ulici je sreo ženu svog najboljeg prijatelja koja ga je upitala kako se nosi sa izdajom. Vidno zbunjen upitao ju je o čemu se radi i ona mu je u suzama ispričala kako je njen muž imao aferu s njegovom suprugom. 

- Došao sam kući i odmah rekao ženi da sve znam. Prvo je pokušala da izvrda, a onda mi je u suzama sve priznala. Ta veza je trajala dve godine i kako me je uveravala završena je pre više meseci - ispričao je on.

Nakon šokantnog priznanja supruge bio je povređen i besan. 

- Njega sam momentalno izbacio iz svog života, iako smo prijatelji iz detinjstva, što njegov čin izdaje čini još gorim. Ne želim nikad više s njim ni reč da progovorim, niti da ga vidim. Supruga i ja smo 16 godina u braku i imamo dvogodišnju ćerkicu. Ja nju i dalje volim i zaista ne znam šta da radim. Ako se razvedem rasturiću porodicu i povrediti sopstveno dete, što ne želim - iskren je bio očajni muškarac.

Kako je priznao, delom je i on odgovoran za to što se dogodilo.

- Godinama sam radio i zapostavio sam ženu. Naš seksualni život praktično ne postoji, a sve znakove upozorenja sam ignorisao. Moglo bi se reći da sam je uzimao zdravo za gotovo. Žudela je za nežnošću i očigledno da joj je moj bivši prijatelj pružio ono što ja nisam - iskren je bio ovaj čovek.

On ne krije da mu je ženina prevara napravila pakao od života. 

- Moja žena i ja spavamo u odvojenim sobama i jedva da razgovaramo. Ipak, i posle svega ne želim da je izgubnim. Očajan sam i ne znam šta da radim. Kako da joj oprostim prevaru i da nastavimo sa našim životom posle jedne takve izdaje - zapitao se taj muškarac.

shutterstock.com

Nema univerzalnog recepta za rešavanje problema prevare u braku 

Odgovor terapeuta

Ljubavna terapeutkinja potpuno je razumela njegov bes, bol i patnju jer su ga izdali dvoje njemu najvažnijih ljudi u životu.

- Hrabro je od vas što priznajete da posle svega još volite ženu i želite da spasite brak. Zadržavanje bola i besa sprečiće vas da joj oprostite. Morate biti iskreni prema njoj, ali i ona prema vama. Dobro je što uviđate svoje greške, ali bi i vaša žena trebalo da shvati koliko je pogrešila. Morate da budete svesni da je parovima teško da razgovaraju o takvim problemima jer se plaše novog povređivanja - rekla je ona.

Terapeutkinja je predložila da pomoć potraže kod bračnog savetnika koji će im pomoći da prevaziđu taj težak trenutak u životu.

- Nema univerzalnog recepta za brzo rešavanje problema. Biće vam potrebno vreme da sve prevaziđete i ponovo izgradite međusobno poverenje koje je sad narušeno. Ako ste oboje spremni da uložite napor i popravite sve ono što nije valjalo u vašem braku možete ponovo biti srećni - zaključila je teraputkinja.  

BONUS VIDEO:

Komentari (0)