Brak i veze

Rešite test i PROVERITE DA LI STE EMOTIVNI PRELJUBNIK! Stručnjaci tvrde, ovo je opasnije od intimne avanture!

Emotivna prevara može biti opasnija od fizičke jer vodi ka emotivnom zbližavanju koje će negativno uticati na vaš brak ili vezu.

24.07.2022 22:00

Rešite test i PROVERITE DA LI STE EMOTIVNI PRELJUBNIK! Stručnjaci tvrde, ovo je opasnije od intimne avanture!
shutterstock.com

Prevara u braku ili vezi najčešće se povezuje sa seksom i intimnim osobama sa nekim ko nije vaš muž ili partner. Međutim, prema mišljenju stručnjaka, emotivna prevara može biti opasnija od fizičke jer vodi ka emotivnom zbližavanju što će, pre ili kasnije, negativno uticati na brak ili vezu. Iako se veruje da su emotivnoj prevari sklonije žene, istraživanja su pokazala da oba pola imaju podjednake šanse da uđu u ovakvu vrstu odnosa.  

Potpuno je nevažno da li je u pitanju "nevino dopisivanje preko društvenih mreža", izlazak na kafu ili tek tamo neka šetnja. U takvim situacija ljudi najčešće lažu sebe i pronalaze bezbroj opravdanja za sopstveno ponašanje. To što do seksualnog kontakta nije došlo, ne znači da niste emotivni prevarant. To treba da vam bude jasan signal da se ozbiljno zapitate zašto niste srećni u braku ili vezi i kako to možete da popravite.

Srećna republika vam donosi jednostavan test od 10 znakova koji mogu otkriti da li ste emotivni prevarant. Iskreno odgovorite sa "da" ili "ne" i na kraju saberite sve potvrdne odgovore i rezultat će vam sve reći.

shutterstock.com

Emotivnoj prevari su podjednako skloni i muškarci i žene


1. Da li sa svojim tajnim prijateljem razgovarate o svom mužu ili partneru? Da li mu se poveravate o problemima u vezi ili braku?

2. Ponašate li se kao da ste slobodni i izbegavate da govorite o svom partneru čak i kad vas direktno pitaju?

3. Da li želite da uživate u tajnim razgovorima i flertovanju, smatrate da je to potpuno bezazleno i da ne činite ništa loše?

4. Da li imate seksualne fantazije o vašem tajnom prijatelju i da li se uzbudite kad o tome razmišljate?

5. Delite li sa tajnim prijateljom najintimnije detalje iz svog života i pri tome ne osećate grižu savesti, naprotiv?
 
6. Imate li tajne račune, mejlove, lozinke i pinove za zaključavanje na telefonu koje skrivate od partnera?

7. Da li vas tajna veza ispunjava više nego brak iako niste stupili u seksualne odnose sa osobom s kojom razmenjujete emocije i iskustva sve osim fizičkog kontakta?

8. Lažete li partnera da biste se viđali s drugima? Kako ćete reagovati ukoliko vas muž ili partner upozori da previše vremena provodite sa drugom osobom, da li ćete i dalje lagati samo da biste mogli da nastavite da ga viđate?

9. Osećate li emocionalnu distanciranost od stalnog partnera, nekako vam se čini dalek i tuđ kao da to nije čovek/žena s kojim delite krov nad glavom i život?

10. Pravdate li se često sami sebi rečenicom: „Mi smo samo prijatelji, nema ničeg među nama…“?

shutterstock.com

Ako ste na 5 od 10 pitanja odgovorili sa "da" vi ste emotivni prevarant

Rešenje:

Ukoliko ste odgovorili sa "da" na 5 od 10 postavljenih pitanja, vi ste emotivni prevarant. To što sebi ne želite da priznate da praktično već varate svog partnera jeste čisto zavaravanje. To je signal da ste se upustili u veoma opasnu igru koja vas može koštati braka ili veze.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)