Brak i veze

5 znakova da je VAŠOJ VEZI DOŠAO KRAJ! Teško da ovo može da popravi!

Ma koliko ponekad tražil savet bliskih ljudi, samo mi možemo da prepoznamo da li su teškoće sa kojima se suočavamo u vezi u stvari jasni signali da taj odnos ne funkcioniše.

03.06.2022 19:00

5 znakova da je VAŠOJ VEZI DOŠAO KRAJ! Teško da ovo može da popravi!
Pixabay.com

Mnogi parovi ostaju zajedno zbog dece, finansija, navike ili nečeg sasvim desetog, međutim, istina je da ukoliko vas partner na bilo koji način ugrožava, treba da odete.

U većini slučajeva ovde se misli na ugrožavanje psihičkog mira koje mali broj žena uopšte uočava, dok je fizičko i seksualno nasilje nešto o čemu ne bi trebalo ni da se govori kada su u pitanju razlozi da li da odete ili ostanete u odnosu u kom ste trenutno.  

shutterstock.com

Kada je znak da trebate otići

Samo vi znate da li vam partner daje ili oduzima energiju, kao i to da li ste uz njega najbolja ili najgora verzija sebe. To umesto vas ne može znati ni vaša sestra, ni mama, niti najbolja prijateljica jer vi ste ti koji živite sa dotičnom osobom.

Srećna Republika vam skreće pažnju na 5 znakova koji mogu da ukazuju na to da vaša veza nije na dobrom putu.

1. Psihičko zlostavljanje

Mnoge žene mogu zanemariti znake manipulacije i psihičkog maltretiranja.

Ukoliko vam se partner meša u to šta ćete obući za neki događaj, koje ćete prijatelje viđati, ne dozvoljava vam da posetite roditelje i da provete neko vreme sa njima ili da radite bilo gde sem u njegovom vidokrugu, to mogu biti jasni znaci zlostavljanja.

shutterstock.com

Uočite na vreme psihičko zlostavljanje

Možda vaš partner može biti "najbolji" u javnosti, ali samo vi znate kakav je on iza zatvorenih vrata, pa ne dajte da vas zbuni njegova maska za druge.

2. Ne poštuje vas i vaše želje

- Znak da se veza polako raspada jeste i taj ukoliko vas partner omalovažava i tretira vas s nepoštovanjem, bilo privatno ili javno - kaže Barbara Blumfild, savetnica za partnerske odnose. 

U zdravoj vezi partneri treba da podržavaju jedno drugo i da se međusobno ohrabruju.

pexels.com

Ukoliko vas partner ne poštuje to može izazvati ozbiljne probleme i nezadovoljstvo u vezi 

Prtner koji vam samo smanjuje energiju i ne pomaže vam kada vam je najpotrebnije jesu znaci da on nije dobar za vas. Takva veza bi uskoro mogla da se završi.

3. Vodite odvojene živote

Ako se pitate kako bi izgledao život da napustite svog partnera ili izađete sa nekim drugim, to ne znači da vam se veza raspada.

- Zdravo je sanjati o različitim životnim scenarijumima, ali problem nastaje kada počnete da vodite drugačiji život od onog koji zajedno živite. Na primer, počeli ste da izlazite odvojeno, više vremena provodite s prijateljima nego s partnerom, međusobno se ne uključujetete u život već radite isključivo onako kako vama odgovara - istakla je Blumfildova određene upozoravajuće znake.  

Pixabay

Par koji vodi odvojene živote, nije par 

4. Niste kompatibilni

Uhvatili ste sebe da se neprestano prepirete s partnerom, bilo da je to zbog različitih stavova ili tek da biste mu kontrirali. Svađe se kreću od pitanja politike, preko ekonomije, pa do ljubavnog života vaše prijateljice i baš ni na jednom polju nemate ni približna mišljenja.

pexels.com

Često neslaganje mišljenja je jasan znak

- Ako ni jedno ni drugo nemaju šta da kažu kako bi usaglasili mišljenja, onda to izgleda kao nekompatibilna veza - upozorava Blumfildova i dodaje šta je još jedan znak za uzbunu. 

5. Stalne svađe s istim ili sličnim temama

- Ako stalno imate istu svađu to je znak da bi stručna pomoć dobro došla. Obično postoji dublji problem koji dovodi do toga da partner ponavlja isti obrazac ponašanja više puta - istakla je ona. 

pexels.com

Svađe koje imaju isti scenario pogubne su za bilo koji odnos

Česte svađe u vezi s istim sitnicama znak su da je vaša veza osuđena na propast.

Ako to ne možete da rešite vreme je da odetež jer će se u suprotnom iste stvari uvek ponavljati, piše Your tango.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)