Zanimljivosti

ELVISU PRISLIJU je bilo suđeno da UMRE mlad! Tragedija je verovatno posledica INCESTA

Biograf čuvenog pevača veruje da je rasvetlila misteriju smrti kralja rokenrola, a uzrok njegove prerane smrti je degenerativni gen koji je nasledio od majke

15.08.2022 16:00

ELVISU PRISLIJU je bilo suđeno da UMRE mlad! Tragedija je verovatno posledica INCESTA
Ap photo

Sutra 16. avgusta navršava se tačno 45 godina od smrti Elvisa Prislija (1935-1977). Zvanično, kralj rokenrola umro je od posledica srčanog udara u 42 godini na isti dan na koji je 19 godina ranije umrla njegova majka Gledis.

Međutim, kako tvrdi Seli Hodel, biograf čuvenog pevača, Prilijeva sudbina je bila da umre mlad. Razlog za to ona vidi u činjenici da su njegovi baba i deda sa majčine strane bili bliski rođaci što je dodatno pogoršalo degenerativno obolenje srca od kojeg su patili svi sa pevačeve majčine strane uključujući i njegovu majku Gledis i baku Doli.

Suđeno da umre mlad

Seli je proučavajući porodično stablo Elvisa Prislija došla do zaključka da je njemu bilo suđeno da umre mlad zbog porodične istorije.

- Kao Elvisov fan proučavala sam njegovo porodično stablo i otkrila da su njegovi baba i deda sa majčine strane bili bliski rođaci. Rana smrt  Prislija bila je neizbežna i izazvana degenerativnim genom koji se dodatno pogoršao nakon incesta u njegovom porodičnom stablu. Elvisovi baba i deda sa majčine strane venčali su se i izrodili decu iako su bili bliski rođaci - tvrdi biograf Seli Hodel.

Ona je najpre uočila veliku sličnost između smrti kralja rokenrola i njegove majke Gledis koja je preminula sa 46 godina takođe kao i on od problema sa srcem.

- I njena tri brata, a Elvisovi ujaci, umrli su u sličnim godinama kao ona od srčanih ili plućnih oboljenja. To nije slučajnost jer kad pogledate njegovo porodično stablo postaje vam jasno da su svi oni nosili taj degenerativni gen koji je bio posledica braka njihovih roditelja – naglasila je ona.

Rasvetlila misteriju?

Hodelijeva ističe da je Elvis godinama pio razne lekove, ali se krilo od čega boluje. Nije tajna da je kralj rokenrola bio zavisnik od medikamenata koje su mu prepisivali lekari kako bi se lakše izborio sa zahtevnim turnejama. Ali u svojoj knjizi Seli tvrdi da Elvisov pad nije uzrokovan preteranom  upotrebom lekova već ozbiljna bolest od koje je patio.

- Elvis je imao razne zdravstvene probleme, ali ih je dobro skrivao i svi se samo sećaju kako je pio previše lekova. Ne možete, a da se ne zapitate zašto je uopšte uzimao medikamente. Razloge za njegovu preranu smrt treba tražiti u smrti njegove majke koja je umrla 14. avgusta 1958. gotovo na isti način kao i njen sin – rekla je ona.

Gledis Prisli umrla je navodno kao alkoholičarka usled preterane upotrebe lekova.

- Da bismo još bolje razumeli preranu smrt Prislija moramo da se vratimo do njegove bake po majci Doli. Ona je decenijama navodno patila od tuberkoloze, ali verujem da je pogrešno lečena. I ona je imala genetski defekt koji se prenosio kroz generacije. Situacija se dodatno pogoršala njenom udajom za bliskog rođaka pa je Elvisova majka Gledis najverovatnije nasledila dva oštećena gena i ozbiljniju verziju bolesti koju je kasnije prenela i na svog sina – tvrdi biograf kralja rokenrola Seli Hodel.

Ona veruje da je konačno rasvetlila misteriju prerane smrti Elvisa Prislija.

Podsećamo, kralj rokenrola pronađen je mrtav 18. avgusta 1977. u kupatilu svoje kuće u Memfisu. Lekari su saopštili da je umro od srčanog udara koji je najverovatnije bio izazvan prekomernom upotrebom lekova.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)