Zanimljivosti

KIM KARDAŠIJAN KUPUJE NAKIT PREMINULIH: Poznatoj starleti sad je pik britanska kraljevska porodica, po svaku cenu želi Dajanine stvari! (FOTO)

Starleta je ogrlicu sa priveskom u obliku ogromnog krsta ukrašenog amestitom i dijamantima platila 197.000 dolara, na šta su njeni fanovi reagovali veoma burno.

19.01.2023 12:01

KIM KARDAŠIJAN KUPUJE NAKIT PREMINULIH: Poznatoj starleti sad je pik britanska kraljevska porodica, po svaku cenu želi Dajanine stvari! (FOTO)
Profimedia, Shutterstock

Starleta i rijaliti zvezda Kim Kardašijan (42) je prema mišljenju velikog dela svojih fanova potpuno izgubila kompas. Naime, ona u poslednje vreme na aukcijama kupuje stvari koje su pripadale preminulim ženama, pa je u skladu sa tim pre nekoliko dana postala vlasnica ogrlice pokojne princeze Dajane, iskeširavši neverovatnih 197.000 dolara za nju.    

To je potvrdila i čuvena britanska aukcijska kuća Sotbi koja je i prodavala taj komad nakita. U pitanju je ogrlica s priveskom u obliku velikog krsta, optočena amestitom i dijamantima.

Ogrlicu nosila samo Dajana

Izvor blizak Kim Kardašijan otkrio je da je ona presrećna i počastvovana  što u svojoj kolekciji ima komad nakita koji je nekad nosila princeza Dajana. To je samo poslednji u nizu komada ličnih stvari i nakita koje rijaliti zvezda kupuje na aukcijama, a koje su nekad nosile snažne žene i modne ikone. 

- Dajana je bila žena neverovatnog stila, lepote i gracioznosti i Kim je počastvovana što poseduje komad nakita koji je je nekad nosila pokojna princeza - rekao je izvor blizak starleti za Dejli star.

Ogrlicu je princeza Dajana nosila na dobrotvornom gala balu u Londonu 1987. Tada ju je uparila sa ljubičastom somotskom haljinom dugih rukava uz naborani okovratnik. Ogroman privezak u obliku krsta izradila je 1920. juvelirska kuća Žerar. Dajana je bila prijateljica britanskog biznismena Naima Atalaha koji je bio vlasnik ovog vrednog komada nakita i koji je princezi pozajmio ogrlicu za bal u Londonu. 

- Malo žena je moglo da ponese taj komad nakita na pravi način. Dajana je svakako bila jedna od malobrojnih koja je to uspela - rekao je Naimov sin Remzi.     

On je ispričao da je ogrlica uvek stajala na njihovom stolu za božićni ručak, ali da je niko nije nosio osim Dajane. Nakon pogibije princeze 1997. ovo je prvi put da je ovaj komad nakita uopšte viđen u javnosti. 

- Smeli i šareni komad nakita sastoji se od kvadratno razrezanih amestita i kružnih dijamanata približne vrednosti 5,25 karata - objasnili su poznavaoci nakita. 

Tanjug/AP

Ceo svet je pričao o tome keko je Kardašijanova ponela čuvenu haljinu Merilin Monro 

Uništila haljinu Merilin Monro

Ogrlica princeze Dajane samo je poslednji u nizu komada nakita nekada slavnih žena koje Kardašijanka nemilice kupuje. Ona je pre 12 godina pazarila set narukvica Elizabet Tejlor za 65.000 dolara, a 2017. je za 379.000 dolara kupila sat Džeki Kenedi. Koliko je Kim opsednuta stvarima nekada slavnih žena potvrđuje i podatak da se prošle godine pojavila na Met Gala u čuvenoj šljokičastoj haljini koju je nosila Merilin Monro pevajući rođendansku pesmu tadašnjem američkom predsedniku Džonu Kenediju. 

Kako su pisali američki mediji, Kardašijanova je želela da kupi Merlinkinu haljinu, ali je to bilo nemoguće jer je u pitanju muzejski eksponat. Zato je Kim toaletu dobila na pozajmicu, a potom ju je vratila pocepanu i oštećenu jer je mnogo krupnija nego što je bila Merilin.

Njeno pojavljivanje u legendarnoh haljini izazvao je brojne negativne komentare, posebno nakon što se saznalo da je haljinu oštetila tokom nošenja.

Osude na mrežama 

Kim Kardašijan žestoko je iskritikovana na društvenim mrežama nakon što se saznalo da je kupila ogrlicu pokojne princeze Dajane.

- Ona ima čudnu opsesiju da kupuje stvari mrtvih ljudi - 

- Već je uništila haljinu Merlin Monro, sad ima i ogrlicu princeze Dajane. Sve ti je to džaba Kim Kardašijan, nikad nećeš biti ikona kao one - 

- Šteta koju je Kim Kardašijan nanela istoriji mode je nepodnošljiva i nepoporavljiva. Odvratno je to što radi - 

- Princeza Dajana mora da gleda s neba i pita se ko je ova žena - 

- Može li neko da natera ovu ženu da prestane sa skrinavljenjem. Bukvalno ne podnosim ni nju ni njenu odvratnu porodicu. Oni su oličenje privilegovanih bogataša kojima je sve dozvoljeno - bili su samo neki od komentara na Tviteru. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)