Zanimljivosti

OVO ĆE SLOMITI ČARLSA: Pogledajte koji je komad nakita nosila Megan Markl u srcu Njujorka samo nekoliko sati nakon novog udara na kraljevsku porodicu! (FOTO)

Vojvotkinja od Saseksa je za posebnu priliku odabrala prsten koji je pripadao pokojnoj princezi Dajani, a koji ima veoma snažnu simboliku.

bySrećna republika

07.12.2022 19:01

OVO ĆE SLOMITI ČARLSA: Pogledajte koji je komad nakita nosila Megan Markl u srcu Njujorka samo nekoliko sati nakon novog udara na kraljevsku porodicu! (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Bivša američka glumica Megan Markl (41) i njen izabranik, britanski princ Hari (38), pojavili su se u ponedeljak uveče na prestižnoj ceremoniji dodele nagrade "Ripple of Hope 2022" u srcu Njujorka, gde su, kako ocenjuju mediji, predstavljali ujedinjeni, snažni front neposredno pred izlazak u etar njihovog dokumentarca na Netfliksu.

To ostvarenje već je izazvalo žestoke reakcije u čitavom svetu, posebno u Londonu, budući da su svetlost dana ugledala njegova dva kratka trejlera. U drugom je "odbegli" par otkrio koliko animoziteta oseća prema članovima kraljevske porodice, optužujući ih još jednom da su glavni krivci što su njih dvoje trpeli mnogobrojne uvrede u vreme života na Dvoru, ali i otkrivši druge privatne činjenice iz života moćne familije. Ponovili su kako je protiv Megan od venčanja 2018. "pokrenut rat" i kako joj je život bukvalno bio nepodnošljiv, te da je razmišljala i o samoubistvu

Međutim, kao da vojvotkinji od Saseksa sve to nije bilo dovoljno, pa je odlučila da se u ponedeljak u Njujorku pojavi u punom sjaju i još jednom dirne u rane britanske kraljevske porodice. Naime, ona je odlučila da se tom prilikom pojavi u jednostavnoj beloj Lui Viton haljini i tamnim salonkama na visoku potpeticu, a sve je upotpunila specijalnim nakitom, onim za koji se veruje da je posebno bolan za kralja Čarsla III. Reč je o prstenu s velikim akvamarin dijamantom koji je pripadao pokojnoj princezi Dajani, to jest majci princa Harija i koji je Megan pripao nakon što je postala čaln poznate porodice. 

Ono što je bolno jeste da je taj prsten napravljen specijalno za Ledi Di 1996. godine nakon što se razvela od sadašnjeg kralja Čarlsa III i trebalo je da predstavlja zamenu za njen dotadašnji verenički prsten koji joj je on svojevremeno poklonio.

- Čak je i bela haljina Marklove izazvala uspomene na venčanje u okvirima porodice, budući da je njena venčanica imala sličan "oštar" kroj i izrez otvorenih ramena - napominju britanski mediji i navode da se za razliku od elegantne Megan Hari odlučio za jednostavno, klasično tamnoplavo odelo, koje je odgovaralo plavom tepihu događaja.

Saseksovi su stigli u Njujork u ponedeljak i biće nagrađeni od strane nestranačke, neprofitne organizacije Robert F. Kenedi Hjuman Rajts nagradom koja predstavlja "priznanje za njihov rad na rasnoj pravdi, mentalnom zdravlju i drugim inicijativama za društveni uticaj kroz njihovu Archevell fondaciju". Pored njih, nagrađeni su i predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski i pokojna NBA zvezda Bil Rasel.

Nagrada dolazi kada su se princ Vilijam i Kejt Midlton pojavili zajedno sa Kerolajn Kenedi, ćerkom nekadašnjeg američkog predsednika Džona F. Kenedija, tokom njihove kraljevske turneje po Bostonu, koja je kulminirala dodelom nagrada Earthshot Prize. Kejt (40) je na sličan način nosila neke od dragulja pokojne princeze Dajane za tu priliku, uparivši svoju iznajmljenu zelenu Solace London haljinu sa smaragdnom ogrlicom svoje pokojne svekrve za događaj fokusiran na održivost.

Inače, trejler za dokumentarac "Hari&Megan" je planski objavljen usred putovanja Velsovih u SAD, a Netfliks je potvrdio izveštaj da će prve tri epizode ​​projekta biti objavljene 8. decembra, a ostale tri 15. decembra.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)