Zanimljivosti

OTKRIVENA ČARLSOVA TAJNA, bez ovog napitka ne može da zaspi! Priprema se na specijalan način i donosi mu se svako veče u isto vreme

Grof Tibor Kalnoki otkrio je jednu naviku novopečenog kralja Engleske, a evo u kojim pićima uživaju ostali članovi porodice.

13.11.2022 17:01

OTKRIVENA ČARLSOVA TAJNA, bez ovog napitka ne može da zaspi! Priprema se na specijalan način i donosi mu se svako veče u isto vreme
Tanjug/AP

Svi članovi britanske kraljevske porodice imaju određene navike kojih se drže i bez kojih ne mogu da zamisle dan. Pokojna kraljica Elizabeta II je volela čokoladu koja je bila stalno prisutna u njenoj sobi, ili barem neka vrsta bombonjere. Ona je, takođe, volela da ujutru sluša gajdiste koji bi joj odsvirali omiljenu pesmu postavljajući se ispod njenog prozora. 

Ista je situacija i sa kraljičinim najstarijim sinom, novopoečenim kraljem Čarlsom III. Sigurno je da je svojim putovanjima i dvorskim aktivnostima on probao najbolja svetska vina i likere, te da je imao priliku da odabere šta mu se najviše sviđa kada je piće u pitanju. Ipak, on je veran jednom napitku koji posebno voli, te u njemu uživa svakodnevno pre večere. Kada nije kod kuće, on veoma  pažljivo bira kako će mu omiljeni martini biti poslužen ukoliko se nađe negde u inostranstvu.

Te detalje o kralju otkrio je njegov prijatelj grof Tibor Kalnoki u dokumentarcu "Realan Vindzor: Otvoreni naslednik", emitovanom na Kanalu 4. Grof je istakao kako je kraljevska porodica otkrila ljubav prema Transilvaniji i piću u kom Čarls stalno uživa, pogotovo kada je u Istočnoj Evropi. 

- Kralj Čarls je otkrio ovaj jedinstveni kutak Evrope i svake godine odlazi tamo. Pokazao sam mu mesto i rekao da je to sve što on traži. Proveli smo neko vreme renovirajući to mesto - rekao je Tibor, osvrnuvši se na period pre dve godine kada je tadašnji princ boravio u Rumuniji i sreo se sa Tiborom koji mu je našao kuću.

Klasičan recept za kraljevo omiljeno piće podrazumeva da ono bude pomešano s ledom i servirano u čaši za martini ukrašenoj španskom maslinom. Dodavanje malo maslinove salamure čini ga prljavim martinijem.

Za razliku od Čarlsa, njegova supruga Kamila je verna vinogradima i dobrom vinu. Ona je jednom prilikom otkrila kako je to piće zavolela odrastajući uz oca koji se bavio proizvodnjom vina, te ga je pila poput Francuza. S druge strane, princ Vilijam povremeno voli da popije pivo. On je viđen nekoliko puta u društvu prijatelja kako u pabu konzumira to piće, te je svima bilo jasno da je on ljubitelj piva. 

Njegova supruga Kejt Midlton, poput Kamile, voli prefinjenija pića, konkretno belo vino, kako objašnjava Kejti Nikol stručnjak za kraljevsku porodicu. Ona objašnjava i da  "odbegli" članovi kraljevske porodice, princ Hari i Megan Markl, takođe uživaju u određenom piću poput ostalih članova kraljevske porodice.

Dok je bio na Dvoru, princ Hari je voleo tipično britansko pivo, a on i Megan su viđeni u jednom pabu 2019. godine kako se čašćavaju baš poput Vilijama - pintom. Megan voli da popije i čašu crvenog vina. To dokazuje i podatak da je njen bivši blog nosio ime Tig po "Tignanelu", poznatom italijanskom mešanom vinu.

Bonus video:

Komentari (1)

Armagedon

21.11.2022 06:09

Gajdaš, kakav gajdista, ta reč ne postoji!!!