Zanimljivosti

OTKRIVENO ŠTA MEGAN MARKL UVEK NOSI U TORBI! Ova bočica skrivala je tajnu vojvotkinje od Saseksa! (FOTO)

Vojvotkinja od Saseksa krije tajnu za koju bi žene dale pravo bogatstvo.

12.11.2022 11:02

OTKRIVENO ŠTA MEGAN MARKL UVEK NOSI U TORBI! Ova bočica skrivala je tajnu vojvotkinje od Saseksa! (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Megan Markl (41) supruga princa Harija lepotom je privlačila pažnju i dok nije postala deo kraljevske porodice. Bivša glumica ima čitav tim ljudi koji brine o njenom izgledu, šminkera koji vodi računa da njen mejkap bude besprekoran svaki put kad se pojavi u javnosti.

Megan voli da priča kako se neguje i podeli svoje tajne sa drugim ženama. Tako je u jednom od brojnih intervjua otkrila šta uvek nosi u torbi a šta stavlja u kofer kako bi joj odeća i na putovanjima bila sveža i mirisna. 

Lek za sve 

Većina žena, bez obzira na godine, povremeno ima problem sa bubuljicama. Kao po nepisanom pravili na licu će se pojaviti baš kad imate neki važan događaj. Megan Mrkl za to ima jednostavno rešenje, a od ovog preparate se ne odvaja i uvek ga ima u svojoj torbi.

- Jedina stvar bez koje ne mogu živjeti je mala bočica s uljem čajevca. To nije najglamuroznija stvar na svetu, ali ako se posečete, ugrize vas komarac ili vam izbije bubuljica to je moj mali lek za sve. Jeftin je, a dovoljno malen da ga uvek nosim u torbu i sa sobom gde god da krene, posebno kad putujem - otkrila je ona. 

Kako su objasnili na čuvenoj američkoj klinici Mejo ,ona je shvatila sve blagodeti ulja od čajevca ( koje košta oko 400 dinara)  koji se već vekovima koristi za ublažavanje infekcija jer ima antibakterijska i antigljivična svojstva.

- Kada se koristi lokalno, ulje čajevca efikasno leči akne i druge površinske infekcija kože. Veruje se da poseduje antibakterijska svojstva, pa se koristi i za lečene atletskog stopala, gljivica na noktima i kod uboda insekata. Ulje čajevca ne sme da se uzima oralno. Ako se proguta, može biti otrovno i izazvaće ozbiljne zdravstvene probleme - upozorili su sa klinike Mejo. 

Mirisna odeća u koferu

Vojvotkinja od Saseksa i njen suprug princ Hari dosta vremena provode na putovanjima. Kako bi zadržala svež i čist miris svoje odeće i u koferu, ona koristi jednostavn trik.

- Prilikom pakovanja, između stvari, obavezno ubacim nekoliko mirisnih maramica koje se koriste u mašinama za sušenje veša. Na taj način zadržavam svežinu veša i kad odeću izvadim iz kofera ona divno miriše kao da je tek oprana - otkrila je Megan.

Mnogi njeni fanovi često raspravljaju kako je moguće da je uvek besprekorno doterana. Čak i kad se sama šminka ona koristi trik koji je naučila od profesionalaca.

- Volim lagane tečne pudere koji prekrivaju nesavršenosti na licu, ali ne opterećuju kožu. Nikad ne nanosim puder na celo lice, već samo na one tačke gde želim da pokrijem neki nedostatak. Zato se moje pegice uvek vide, ja ih volim zato što mom licu daju jedinstven izgled - dodala je ona. 

 

Saveti za lepotu i zdravlje

Megan je otkrila i za nju jedan od osnovih saveta za lepotu i zdravlje.

- Dobro se naspavajte. Osam sati kvalitetnog sna pružiće svežinu vašem licu, ojačati imunološki sistem, doprineti boljem raspoloženju i tome da budete u formi - rekla je ona.

Drugo važno pravilo kojeg se uvek pridržava je da pije dosta vode. Odmah nakon ustajanja ujutru ona popije čašu vode sa nekoliko kapi limuna. 

Megan je veliki ljubitelj prirodnih sokova i svako jutro pravi energetski napitak koji pijucka tokom dana a koji joj daje dodatnu snagu. U pitanju je napitak od jabuke, kelja, spanaća, limuna i đumbira koji uz dodatak malo vode jednostavno samelje u blenderu.

Vojvotkinja od Saseksa trudi se da uvek bude fizički aktivna i redovno trenira nekoliko puta nedeljno.
- Ako nemam vremena za trening, uzmem psa i odem na trčanje. Ne vežbam samo iz estetskih razloga, već i kako bih se osećala dobro. Biti aktivan moja je glavna motivacija - rekla je svojevremeno Megan u intervju za Vog. 

Prema njenom mišljenju, nije važno samo vežbati već i vreme kad trenirate. Ona najčešće vežba rano ujutru. 
- Joga i meditacija me nisu privlačili dok sam bila mlađa, ali danas mi prijaju. I joga i meditacija mi pomažu da lakše prevaziđem svakodnevni stres, da se kvalitetno opustim i imam pravilno držanje tela - otkrila je jednom prilikom ona. 

Ishrana 80/20

Megan se trudi da se hrani zdravo i pronašla je za sebe idealan balans. Naime, ona se pridržava pravila 80/20 što znači da 80 odsto vremena jede zdravu hranu, a 20 odsto vremena dozvoli sebi da se počasti omiljenim jelom, kolačima ili popije čašu alkohola.
- Pokušavam da se pridržavam veganske ishrane ali sam fleksibilna po tom pitanju. Najčešće dopušam sebi vikendom da "zgrešim" i pojedem nešto što volim. Na mom jelovniku su obavezno šargarepa i avokado jer to hrani moju kožu iznutra i daje joj sjaj - rekla je jednom prilikom Megan Markl. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)