Psihologija

Kada ste pod stresom SAMO URADITE OVO i odmah će vam biti lakše

Po savetu psihologa rešite se stresa za svega 10 minuta. Vrlo je jednostavno, a kažu da provereno deluje

19.08.2022 13:00

Kada ste pod stresom SAMO URADITE OVO i odmah će vam biti lakše
Foto: Shutterstock

Ubrzani tempo savremenog načina života nameće dosta stresa. Ukoliko još radite stresan posao, eto razloga više da konstantno budete pod pritiskom i brigama. Kako tvrde lekari, stres je glavni okidač za mnoge bolesti pa je važno naći način da ga se oslobodite. Psiholozi savetuju jednostavan metod koji će vam oduzeti tek 10 minuta, a pomoći će vam da kanališete pritisak i stres. Oni ga primenjuju kod svojih pacijenata i kažu da provereno deluje.

Srećna republika otkriva kako da se, po savetu psihologa, u nekoliko jednostavnih koraka  brzo oslobodite stresa.

 

Pixabay.com

Psiholozi ovaj metod preporučuju svojim pacijentima i kažu da provereno deluje

Korak po korak

1. Na parčetu papira zapišite o čemu trenutno razmišljate. Neka redosled vaših briga bude napisan po značaju i intenzitetu emocija koje izazivaju.

2. Na drugom papiru napravite tabelu i u njoj tri kolone. Njih ćete nasloviti na sledeći način: aktivna zabrinutost,  problemi drugog reda i beznačajne stvari. Pokušajte da vaše brige razvrstate u ove tri kolone.

3. Zanemarite sve ono što ste ubacili u kolonu beznačajno. Vrlo verovatno ćete vaše brige iz te kolone prestati da percipirate kao brige.

4. Napravite listu prioriteta iz kolone problem drugog reda. Ove probleme je lakše rešiti, pa se njima bavite dok radite druge stvari. Obavezno ih poređajte po značaju.

5. Usmerite vaš fokus ka problemima iz kolone aktivna zabrinutost. Pristupite im po važnosti, a najvažnije je to što ste ih registrovali. To je prvi preduslov rešavanja krupnijih problema koji vas najviše opterećuju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)