Zanimljivosti

ŠTA SE TO DEŠAVA S MEGAN MARKL, na majici joj je viđen mokar trag? Zbog ove fotografije svi su zabrinuti za vojvotkinju od Saseksa! (FOTO)

Vojvotkinja od Saseksa, Megan Markl, ponovo je tema broj jedan u medijima, ali i na društvenim mrežama, iako je reč o fotografiji koja se pojavila pre nekoliko godina.

17.10.2022 17:02

ŠTA SE TO DEŠAVA S MEGAN MARKL, na majici joj je viđen mokar trag? Zbog ove fotografije svi su zabrinuti za vojvotkinju od Saseksa! (FOTO)
Tanjug/AP

Bivša američka glumica Megan Markl je od ulaska u britansku kraljevsku porodicu prošla kroz veoma buran period. Od početka je imala problem sa tim da bude prihvaćena, kako u javnosti, tako i kod sada već pokojne kraljice Elizabete II. Svaki njen potez bio je pod budnim okom javnosti, maltene od prvog dana kada je mladi kraljević, princ Hari, najpre porodici, a zatim i čitavim svetom obznanio da se zabavalja sa atraktivnom crnkom. 

Tokom jednog javnog pojavljivanja na događaju sa mužem Megan je imala peh koji nije prošao nezapaženo. Naime, dok je mahala i pozdravljala medijske ekipe i okupljene građane, na njenoj bluzi su se videli mokri tragovi.

Iako je svima bilo jasno da joj se ispod pazuha ocrtali tragovi znoja, u prvom planu, umesto zanosnog osmeha te lepotice bila je velika, mokra fleka. Mnogima je to zaparalo oči, a oni koji su zbog Harija odmah zavoleli mladu Marklovu, sa dozom straha su se zapitali da li vojvotkinja od Saseksa ima ozbiljnijih problema s prekomernim znojenjem. 

- Jednostavno je neobično da bi jedna članica kraljevske porodice to sebi dozvolila osim u slučaju da zaista nema zdravstveni problem koji podrazumeva poremećen rad žlezda - naveo je neimenovani izvor za britanske medije analizirajući fotografiju koja se u stvari pojavila u javnosti pre nekoliko godina, ali je sada ponovo postala aktuelna tema zbog pomame koja se ne stišava u vezi sa vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa.         

Ap photo

Fleka od znoja pokrenula burnu raspravu na mrežama

Ubrzo su usledili brojni komentari ljudi na društvenim mrežama. Neki su išli iz krajnosti u krajnost.

"I Megan se znoji, sad mi je lakše"

"Bogati ipak imaju probleme kao i sav običan svet"

"Kakav blam, šta li je Hari video u njoj?"

"Ženo, toliko para imaš, koristi kvalitetnu kozmetiku, da se ne blamiraš ovako"

"Možda se znoji od stresa, ko zna šta joj kraljica sada sprema?" - bili su samo neki od komentara.

Među njima bilo je i onih koji su se tom situacijom bavili iz potpuno drugog ugla, pa su maltene izradili zdravstvenu ekspertizu. Tako su se našli dušebrižnici koji su istakli da prekomerno znojenje može da ukaže na brojne zdravstvene probleme, te da ko zna šta nije u redu sa Megan. 

Neki su šaljivo komentarisali kako se vojvotkinja preznojava pred novim sudovima u porodici, kao i da je to zbog razmišljanja bez koliko novca će ostati kada im oduzmu sve dvorske privilegije. 

shutterstock.com

Problem prekomernog znojenja vidljiv je, pre svega, na odeći 

Šta je zapravo problem prekomernog znojenja 

Hiperhidroza je pojam koji označava prekomerno znojenje. U normalnim okolnostima znojne žlezde su stimulisane fizičkom aktivnošću, faktorima spoljne sredine, kao i emocionalnim faktorima. Kod primarne fokalne hiperhidroze znojenje je pojačano, nezavisno od klimatskih uslova i uzrokuje psihosocijalnu disfunkciju.

Uzroci primarnog prekomernog znojenja su nepoznati. Tegobe počinju u ranom detinjstvu, pojačavaju se u pubertetu i starijim godinama. Podjednako su zastupljeni kod oba pola. Simptomi hiperhidroze se pojačavaju kada su napolju visoke temperature i usled emocionalnih stimulusa koji nadražuju simpatički nervni sistem, to jest usled stresa, bilo pozitivnog ili negativnog. Prekomerno znojenje može da bude simptom poremećaja rada štitna žlezde, šećerne bolesti ili malignih oboljenja. U tom slučaju reč je o sekundarnoj hiperhidrozi.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)