Zanimljivosti

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG SLOMA PORODICE! Nisu ni kraljica, ni Čarls, već Vilijam!

Britanski mediji ne prestaju da otkrivaju detalje razdora u moćnoj familiji kojim je zaintrigiran čitav svet.

bySrećna republika

25.09.2022 13:04

OTKRIVEN PRAVI RAZLOG SLOMA PORODICE! Nisu ni kraljica, ni Čarls, već Vilijam!
Tanjug/AP

Priče o raskolu u britanskoj kraljevskoj porodici ne prestaju da intrigiraju javnost širom sveta pune dve godine, a posebno nakon smrti kraljice Elizabete II 8. septembra, a sada je obelodanjeno i koji je zapravo sukob doveo do potpunog zahlađenja odnosa svih članova moćne familije Ujedinjenog Kraljevstva prema odbeglom kraljeviću, princu Hariju. 

Naime, iako se isprva mislilo da glavne uloge u tom sporu imaju kraljica Elizabeta II ili njen sin, novopostavljeni kralj Britanije, Čarls III, ispostavlja se ipak, ako je verovati izvorima bliskim porodici i preminuloj monarhinji, da je po sredi ipak princ Vilijam, stariji Harijev brat. 

Kada su Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa, odstupili od kraljevske porodice i preselili se u Ameriku, princ Vilijam nije izgubio samo brata, već i najboljeg prijatelja. Do danas ne može da oprosti Hariju i zbog činjenice kakve je to posledice ostavilo po njegovu ženu Kejt i njihovu decu. Harijevo preseljenje u inostranstvo znači da Velsovi moraju da nose znatno veći kraljevski teret nego što su očekivali dok su pokušavali da podignu mladu porodicu koja se, zahvaljujući sve većem angažmanu svojih roditelja, našla u centru svetske pažnje - prenosi Dejl mejl, a zatim citira kraljevskog istoričara Roberta Lejsija. 

- Videli smo decu kako nastupaju pred kamerama na način koji nije bio deo prvobitnog plana. A svi znamo da su Vilijam i Kejt želeli da odgajaju naslednike u relativnoj povučenosti i privatnosti, a oni su sada morali da postanu istaknuti deo čitavog tog šoua jer ostatka porodice, tačnije Harija i Megan, nije bilo - otkrio je Lejsi pravi razlog razdora među braćom.

Iako je to običnim građanima teško da razumeju, ističe Lejsi, obaveze u sklopu kraljevske porodice su mnogobrojne i veoma opterećujuće, što je Vilijam i te kako dobro znao, pa je, nadajući se da će Hari preuzeti deo tog tereta, on uspeti da malo zaštiti svoja dva sina i ćerku. Dogodilo se ipak potpuno drugačije, pa je ceo svet svedočio kako su maleni Džordž i princeza Šarlot, iako tek deca od devet i sedam godina, morali da prisustvuju sahrani svoje prabake i budu pod svetlima reflektora, izloženi znatiželjnim pogledima milionima ljudi. 

 

 

"Megzit", kako je u medijima nazvan Harijev odlazak u SAD sa svojom suprugom, bio je izvor posebnog bola i za pokojnu kraljicu. 

- Mislim da kraljica nikada nije zaista razumela Harijevu odluku da ode - posvedočila je svojevremeno sada već pokojna ledi Elizabet Enson, koja je često razgovarala sa Elizabetom II tokom bolnog perioda za celu familiju.

Prema njenim rečima, okretanje leđa dužnostima je bilo potpuno strano kraljici.

- Zbog toga je bila veoma povređena - isticala je ledi Elizabet, koja je bila rođaka Njenog Visočanstva i poznata po organizovanju kraljevskih zabava i događaja.

- Vilijam je bio ljut. Čarls je bio izbezumljen. Ali Hari nije bio spreman da odustane zbog Megan - zaključila je čuvena ledi. 

 

 

Ledi Elizabet je ranije sugerisala i da su neka od Harijevih ponašanja već ostavila kraljicu bez reči čak i pre nego što je upoznao Megan. Godine 2017, kada je Hari izašao u javnost govoreći o "totalnom haosu" izazvanom "+gašavanjem svih mojih emocija u poslednjih 20 godina", tačnije nakon smrti svoje majke, princeze Dajane, kraljica se plašila da će njen unuk rizikovati da razbije mistiku vitalnu za opstanak monarhije.

Prema rečima ledi Elizabet, kraljica je bila zabrinuta što je Hari, otkrivajući toliko o sebi, hranio nezasitnu zver.

- Kada sam kraljici rekla: "Mislim da nije loše što se otvorio", kraljica mi je odgovorila: "Bojim se da ne mogu da se složim s tobom. Mediji će želeti da znaju sve više i više" - posvedočila je ledi. 

 

Podsetimo, odavno su postojale glasine o tenzijama između Saseksovih i vojvode i vojvotkinje od Kembridža, kako su Kejt i Vilijam tada nazivani. Navodno je do loših odnosa došlo neposredno nakon što je Megan ušla u porodicu.

Naime, Hari se nadao da će njegova snaja Kejt pokazati Megan put i da će dve žene postati prijatelji. Čini se, međutim, da je između njih od početka vladala hladnoća. Megan je zato ubrzo stekla utisak da nije imala adekvatnu podršku kraljevske porodice uoči njenog venčanja u maju 2018. Na to se nadovezao i Hari koji je još ličnije i direktnije optužio brata Vilijama i snaju Kejt da mu se nisu našli. 

U to vreme su mediji pisali da je Vilijam navodno bio previše zabrinut ne samo da je odnos njegovog brata sa Megan prebrzo napredovao, već i zbog činjenice što mu se Amerikanka od početka nije dopala. 

- Očigledno je bio srećan zbog Harija, ali je bio i oprezan, jer uvek misli da se ljudi veoma brzo zbliže sa njegovom porodicom iz interesa - otkrio je izvor za Dejli mejl. 

Zatim je u nedeljama pre venčanja Harija i Megan došlo do ozloglašenog neslaganja između Kejt i Megan u vezi sa tim da li Kejtina ćerka Šarlot treba da nosi hulahopke uz svoju haljinu na ceremoniji. Takođe se navodilo da je došlo do spora oko toga koju bi kraljevsku tijaru Megan smela da pozajmi od kraljice.

- Ono što Megan želi, Megan dobija! - tvrdili su oni koji su radili za mladi prinčevski par, a koji su ostali anonimni tokom razgovora s medijima. 

To je potvdila i Ledi Elizabet.

- Priprema za venčanje je zaista bila veoma teška za kraljicu. Bila je veoma uznemirena načinom na koji se Hari ponašao i nekim njegovim zahtevima i načinom na koji je postupao. Njihov odnos je bio prilično oštećen zbog svega toga - otkrila je ranije ledi. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (2)

Kristina

26.09.2022 07:32

Kako da ne, Vilijam je očekivao da Hari zaštiti njegovu decu?! On koji zna da mu je cin sopstvenog rodjenja obezbedio i predodredio siguran put do krune, dok je Hari zauvek ostao bez imalo sanse, rodjenjem Vilijamovog sina. Vise razumevanja je trebao da ima Vilijam za Harija a ne da zahteva obratno!

e jadni

26.09.2022 08:04

bas im je tesko. paraziti koji zive na grbaci ovaca koji im se klanjaju kao i sve 'plemicke' porodice