Zanimljivosti

HARI NAPAO VILIJAMA I ČARLSA ZBOG MEGAN! Skandal, na dvoru sve prštalo na dan kraljičine smrti, cure detalji o RAZDORU U MOĆNOJ PORODICI!

Kralj Čarls III je dan kada mu je preminula majka zabranio Megan Markl da ode u škotski Balmoral, gde je kraljica preminula, a što je razbesnelo njenog muža, princa Harija.

bySrećna republika

23.09.2022 15:05

HARI NAPAO VILIJAMA I ČARLSA ZBOG MEGAN! Skandal, na dvoru sve prštalo na dan kraljičine smrti, cure detalji o RAZDORU U MOĆNOJ PORODICI!
Tanjug/AP

Prava drama odvijala se u Ujedinjenom Kraljevstvu na dan smrti kraljice Elizabete II i to ne samo zbog tih tužnih vesti, već i zbog činjenice da je princ Hari zajedno sa svojom suprugom Megan Markl, sa kojom je iz SAD došao u London kako bi prisustvovao sahrani, doživeo neviđeno poniženje u svom nekadašnjem domu.

Naime, kako je otkrio britanski portal San, a preneo Dejli mejl, novopostavljeni kralj Britanije, Čarls III, zabranio je Megan Markl da prisustvuje porodičnoj večeri na dan kada je Elizabeta II preminula, dok je, saznaju mediji, Hari bio i više nego dobrodošao. To je, međutim, razbesnelo mladog kraljevića koji nije želeo da prihvati takav tretman za njegovu suprugu, te je oštro napao svog brata Vilijama i oca Čarlsa. 

Vojvoda od Saseksa je navodno želeo da mu se supruga pridruži, dok su članovi kraljevske porodice brže bolje odlazili na škotsko imanje Balmoral, gde je kraljica preminula, da se tog tužnog 8. septembra oproste od svoje voljene majke i bake. Međutim, novi britanski kralj je nazvao svog najmlađeg sina i rekao mu da "nije prikladno" da bivša glumica iz Odela bude tamo - započinje svoja saznanja San, pozivajući se na izveštaje dobijene direktno iz Bakingema. 

Tvrdi se da je u sukobu koji je usledio, a tokom kog se Hari zdušno borio da ubedi svog oca da dozvoli Megan da pođe sa njim, propustio let koji je prevozio Vilijama i njihove ujake Endrua i Edvarda za Škotsku. Samim tim je mladi kraljević propustio i priliku da se na pravi način oprosti od bake.

- Princ koji je monarhiju gurnuo u krizu nakon što su on i njegova supruga senzacionalno napustili kraljevske dužnosti i otišli ​​iz Velike Britanije u Kaliforniju pre dve godine, a zatim izneo seriju zapanjujućih optužbi protiv Krune, bio je toliko ljut što je njegovoj ženi zabranjen pristup Barmoralu. On je propustio let ka tom imanju u Škotskoj, a zatim je odbio da večera te večeri sa Čarlsom, Vilijamom i kraljicom suprugom Kamilom. Umesto toga, jeo je sa vojvodom od Jorka i grofom i groficom od Veseksa pre nego što je otišao rano sledećeg jutra za London - prenosi San.

 


Taj portal zatim citira svoj izvor koji je rekao da je Hari, umesto da tuguje, bio zauzet pokušavajući da odvede Megan u Balmoral.

 

- Čarls je svom sinu Hariju dao otvoren poziv da večera sa njim kad god je u zemlji. Ali princ je bio toliko besan da je odbio da jede sa ocem i bratom. Bilo je to ozbiljno previranje. Kasnije je napustio Balmoral što je pre mogao, nije se ni oprostio od kraljice na dostojan način. Sledećeg jutra bio je prvi član kraljevske porodice koji je otišao, ukrcavši se na rani let Britiš ervejza iz Aberdina. Tamo je snimljen kako teši jednu aerodromsku radnicu nakon što je ona prenela svoje saučešće zbog smrti njegove bake. Hari se vratio kod Megan već u 8.28 časova i viđen je kako sam sedi na zadnjem sedištu Rendž Rovera koji je došao po njega na aerodrom - prenose detalje drame britanski mediji. 

 

 

Kraljičina smrt je izazvala neočekivani ponovni susret između Harija i ostatka kraljevske porodice. To se dogodilo nakon što su Saseksovi po odlasku u Kaliforniju u nizu intervjua optužili članove moćne britanske familije za ugnjetavanje, pa i za rasizam. 

Na meti se posebno našao novopostavljeni kralj Čarls III, ali i njegov stariji sin, a Harijev rođeni brat, princ Vilijam. Zbog toga između braće sada vlada hladan odnos, a na sahrani su, iako su stajali jedan pored drugog, bili daleko od onoga što je za njih bilo karakteristično. Ranije su u javnosti, podsetimo, stalno viđani u bliskom kontaktu, nasmejani... bili su podrška jedan drugom. 

Porodicu su pogodile i najave da će princ Hari uskoro objaviti svoje memoare, za koje se očekuje da će obelodaniti još informacija o navodnom lošem tretmanu koji su on i Megan trpeli dok su živeli u Londonu. Očekuje se i izlazak Netfliksove serije koja se bavi temom ljubavi između mladog kraljevića i američke glumice, ali se veruje da će i u tom ostvarenju biti dotaknut njihov odnos s kraljevskom porodicom. 

 

 

Podsetimo, Megan se svom suprugu pridružila na kraljičinoj sahrani u ponedeljak 19. septembra, kao i tokom posmrtne povorke tokom koje je kovčeg s kraljičinim telom prenošen u Vestminster hol 14. septembra. Megan je u tim prilikama snimljena kako plače, ali su oni koji je smatraju uzurpatorom istakli kako je taj njen potez "oličenje njenog licemerja". 

Ranije ove nedelje se tvrdilo da je Megan zatražila sastanak „jedan na jedan“ sa kraljem Čarlsom u pokušaju da zaleči razdore pre nego što je otišla u Kaliforniju sa Harijem nakon kraljičine sahrane. Nil Šon, dopisnik za zabavu koji se pojavio na NBC Nevs, rekao je da je čuo od "veoma dobrog izvora" da je američka glumica poslala pismo u kojem traži privatni razgovor sa kraljem. Nije otkriveno da li joj je Čarls odgovorio na bilo koji način. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)