Zanimljivosti

NOVI ŠOKANTAN POTEZ MEGAN MARKL POSLE SMRTI KRALJICE? Britanci zaprepašćeni: Kako je ovo moguće?

Stručnjak za kraljevsku porodicu, Nil Šon, otkrio je da je Megan Markl spremna na novi preokret u odnosima u porodici, što je izazvalo salve reakcija u britanskoj javnosti.

bySrećna republika

17.09.2022 19:00

NOVI ŠOKANTAN POTEZ MEGAN MARKL POSLE SMRTI KRALJICE? Britanci zaprepašćeni: Kako je ovo moguće?
Tanjug/AP

Čitav svet ovih dana bruji o supruzi britanskog princa Harija, Amerikanki Megan Markl, koja se drugi put nakon preseljenja u SAD sa svojim mužem vratila u London kako bi prisustvovala ispraćaju na večni počinak kraljice Elizabete II, a sada su od izvora bliskih palati stigle nove šokantne najave o bivšoj glumici. 

Naime, iako se mesecima spekulisalo da je Megan bila daleko od Britanije i sa sobom povukla i vojvodu od Saseksa upravo zbog loših odnosa sa vladarkom Ujedinjenog Kraljevstva, to bi sada moglo i da se potvrdi kao tačno budući da izvor tvrdi da Marklova namerava da se vrati u London nakon njene smeri i u tom gradu nastavi život

- Megan Markl je možda spremna da se vrati u Veliku Britaniju nakon što je osetila da je građani ipak poštuju - rekao je za britanski portal San stručnjak za kraljevsku porodicu Nil Šon.

On tvrdi da se Megan sada oseća potpuno drugačije nakon što je tokom protekle nedelje doživela toplu dobrodošlicu koju su joj priredili ožalošćeni Britanci okupljeni u srcu Londona. Jedan od trenutaka koji je privukao posebnu pažnju jeste onaj kada je vojvotkinja tokom šetnje ispred Vindzora i pozdravljanja s okupljenim građanima prišla jednoj devojci i pružila joj topli zagrljaj. Iako je to naišlo na oduševljenja dela fanova "odbeglog" para, mnogi ipak i dalje pamte šta je Marklova uradila u prethodnom periodu i koliko je loših stvari ispričala u medijima o kraljevskoj porodici, pa su njeno aktuelno ponašanje okarakterisali kao licemerje.

- Odgovor dela naše javnosti na vojvotkinju, koja je potresla kraljevski čamac nizom bombaških tvrdnji otkako se preselila u SAD, verovatno će je podstaći da oseti da se dopada ljudima u Velikoj Britaniji. To bi moglo da znači da je spremna da se vrati u Veliku Britaniju u nekom trenutku - istakao je Šon. 

 


On, međutim, smatra da nije dovoljno da samo britanska javnost oprosti Megan, već i visoki članovi monarhije.

 

U međuvremenu, novi britanski kralj, Čarls III, navodno je zabranio svom sinu Hariju i Megan da prisustvuju večeri koja će sutra biti organizovana u njegovoj palati samo nekoliko sati pred sahranu kraljice majke. Pre toga, vojvotkinja od Saseksa je napadnuta u javnosti i da je nošenjem bisernih minđuša koje joj je poklonila Elizabeta II samo dokazala koliko je licemerna. Istom merom je kritikovana i što je prilikom prolaska pored kraljičinog kovčega u četvrtak napravila naklon koji je okarakterisan kao "preteran". 

- Sve čini samo da privuče pažnju - bili su komentari koji su se ređali. 

Na isti način su mnogobrojni Britanci reagovali i na objavu Sanovog teksta u kom je Šon otkrio da postoji šansa da se Marklova sada vrati u London.

- Ta ideja je sramotna - 

- Baš posle kraljičine smrti, tragično - bili su samo neki od negodujućih komentara. 

 

 

S druge strane, druga snaja kralja Čarlsa III, Kejt Midlton, supruga princa Vilijama, uživa nikad veću popularnost, ali i naklonost ostalih članova porodice. Zato je Čarls III i odlučio da svom starijem sinu i Kejt dodeli titule princa i princeze od Velsa. Kejt je reagovala na novo zvanje rekavši da "izuzetno ceni istoriju povezanu sa tom ulogom" koju ju poslednji put imala pokojna princeza Dajana.

- Kao moj naslednik, Vilijam sada preuzima škotske titule koje su mi toliko značile - rekao je Čarls u svom prvom obraćunju nakon kraljičine smrti. 

Podsetimo, nakon što su se Hari i Megan preselili u SAD, dali su niz intervjua u kojima su optužili kraljevsku porodicu za mnogobrojne stvari, te da su tokom života u Londonu trpeli torturu. Na najvećem udaru se našao upravo Harijev otac Čarls, kog je sin kritikovao da nikada nije umeo da se nađe njemu i njegovom, te da je slepo slušao kraljicu majku. Par se žalio i da je vređan čak i na rasnoj osnovi budući da je Megan Afroameričkog porekla, a vrhunac je bila Harijeva najava da će u oktobru izaći njegovi memoari u kojima je izneo niz novih šokantnih tvrdnji o familiji. Kraljica je žestoko bila protiv takvog njegovog poteza. 

Ipak, sada su se pojavile tvrdnje da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa izuzetno besni jer Čarls III namerava da ostane pri tome da njihovoj deci oduzme titule Njihovih visočanstva, što znači i gubitak niza pogodnosti, a, podrazumeva se, i novca. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)