Zanimljivosti

MIŠEL OBAMA OSNAŽUJE ŽENE: Menopauza je problem o kojem se malo govori, želim da znam sa čime se suočavam! (FOTO)

Bivša prva dama SAD Mišel Obama progovorila je o važnoj temi koja muči sve žene.

12.11.2022 12:01

MIŠEL OBAMA OSNAŽUJE ŽENE: Menopauza je problem o kojem se malo govori, želim da znam sa čime se suočavam! (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Nekadašnja prva dama SAD Mišel Obama je poznata kao dama koja izuzetno vodi računa o svom zdravlju, te su i mnogi mediji pisali o njenoj posvećenosti treninzima i fizičkom, ali i mentalnom zdravlju. Ona se oduvek bavila problemima sa kojima se društvo suočava, ali je i tražila i pronalazila rešenja za stvari koje su bile suprotne od onoga što je ona smatrala ili sa čime se slagala. Mišel je posebno bila aktivna na polju obrazovanja, dece kao i položaja žena u društvu. Sada je progovorila o tabu temi za koju smatra da svaka žena treba da bude osvešćena, te da joj se pristupi sa pažnjom

AP Photo/Frank Franklin II

Mišel Obama

 

- Želim da znam sa čime se suočavam. O menopauzi se ne govori puno a ja prolazim kroz to kao i moje prijateljice. Informacija o tome je ipak malo. - kaže Mišel, prenose strani mediji.

Mišel ističe kako je ženska snaga i zajedništvo osnov svega, te da bi ovo stanje, sa kojim se žene u poznijim godinama suočavaju, mnogim damama "palo" lakše kada bi međusobno delile iskustva o tome kroz šta sve prolaze za to vreme. Tako se nijedna žena ne bi osećala usamljeno u celoj toj situaciji. Budući da je ovo ranije bila tabu tema, te da su majke retko govorile o ovom problemu i o njemu edukovale svoje ćerke, Mišel kaže da se njena majka gotovo i ne seća tog iskustva kada je ušla u menopauzu

 

 

Bivša prva dama Amerike je trenirala i dok je boravila u Beloj kući, te je od tadašnje ekipe sa kojom je vežbala dobila nadimak "majstor treninga" koji više ne odgovara njenom stanju i formi u kojoj se nalazi. S obzirom na to da je u to vreme bivša prva dama Amerike trenirala naporno, sada je prioritetan trening fleksibilnosti dok je kardio trenine potpuno smanjila budući da se i njena snaga smanjila.

- Nešto od toga je menopauza, nešto starenje. Primetila sam da ne mogu da radim vežbe jednakim intenzitetom kao pre. To mi nikako ne ide - rekla je Mišel.

 

Zbog problema sa talasima vrućine koji su je obuzimali pre dve godine, sa početkom ovog stanja, Mišel je otkrila kako je morala da uzima hormonske terapije. Takođe je priznala da prilikom lečenja nije bila upoznata sa hormonskim dodacima koje je morala da koristi. Zbog toga smatra da se ovoj temi treba pristupiti ozbiljnije i temeljnije te da se žene edukuju, kako bi se lakše suočile sa svim izazovima koje donosi menopauza ali i sa svim mogućnostima koji su na raspolaganju ženama kako bi to lakše prebrodile.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)