Zanimljivosti

OVAKO BI DANAS IZGLEDALA PRINCEZA DAJANA! Fotografija zbog koje je Britanija ponovo u suzama! (FOTO)

Voljena britanska princeza poginula je pre 25 godina u stravičnoj saobraćajnoj nesreći, a sada je jedan umetnik na tren uspeo da je vrati među žive.

24.09.2022 15:01

OVAKO BI DANAS IZGLEDALA PRINCEZA DAJANA! Fotografija zbog koje je Britanija ponovo u suzama! (FOTO)
Tanjug/AP

Pokojna britanska princeza Dajana bila je miljenica nacije. Dok su je u javnosti svi obožavali, njen život na dvoru bila je prava agonija. Danas se još priča o njenom braku sa sadašnjim kraljem Čarlsom, kao i o njihovim burnim svađama i njegovim neverstvima.

Čuvena Ledi Di poginula je u saobraćajnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine u Parizu. Majka prinčeva Vilijama i Harija i njen verenik, egipatski milioner Dodi el Fajed, stradali su kada je vozač "mercedesa", u kojem su se nalazili, udario u stub u jednom tunelu u francuskoj prestonici. Sudska istraga je pokazala da su pogibiji doprineli paparaci, koji su na motorima jurili za parom, kao i činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju. Navodno i Dajana i Dodi nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima.

Povodom obeležavanja 60. rođendana Ledi Di, prinčevi Vilijam i Hari otkrili su u julu prošle godine njenu statuu u prirodnoj veličini, u vrtu Kensingtonske palate gde je princeza živela posle razvoda od Čarlsa.

Tanjug/AP

Princeza Dajana sa sinovima Vilijamom i Harijem 

Svi se pitaju kako bi omiljena princeza izgledala danas da nije poginula u stravičnoj nesreći. Uz pomoć AI tehnologije, fotograf i advokat Alper Jesiltas kreirao je seriju fotografija pod nazivom "Šta da se ništa nije dogodilo?" (As If Nothing Happened) koja naizgled vraća u život ikone pop-kulture. Na njegovom spisku, među brojnim muzičarima, pevačima i glumcima, našla se i čuvena Ledi Di.

Nakon objavljivanja ove fotografije fanovi neprežaljene princeze bili su dirnuti. Makar na tren, delovalo je kao da je Dajana i dalje živa, tu među njima. Ipak, sigurni smo da se njoj danas ne bi svidela dešavanja na dvoru, posebno ona koja se tiču njenog sina Harija, koji je danas maltene odbačen od kraljevske porodice.

Inače, osim Dajane, fotograf je kreirao i seriju drugih ličnosti poput Ejmi Vajnhaus, Hit Ledžera, Pola Vokera. Pogledajte kako bi oni danas izgledali da njihovi životi nisu prerano ugašeni.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)