Zanimljivosti

OTKRIVENA TAJNA KRALJIČINOG TRUDNIČKOG STOMAKA! Evo zašto je svaki put krila da je u drugom stanju!

Britanska kraljica Elizabeta II porodila se četiri puta, ali javnost nijednom nije mogla sa sigurnošću da tvrdi da je trudna.

22.09.2022 19:01

OTKRIVENA TAJNA KRALJIČINOG TRUDNIČKOG STOMAKA! Evo zašto je svaki put krila da je u drugom stanju!
Foto: Tanjug/AP

Britanska kraljica Elizabeta II sahranjena je u ponedeljak uz sve počasti koje pripadaju vladaru s najdužim stažom na tronu Ujedinjenog Kraljevstva - punih 70 godina. Vladavinu je posle nje preuzeo njen sin kralj Čarls III, a iza sebe je ostavila još troje dece, princezu Anu i prinčeve Endrua i Edvarda. Posle kraljičine smrti vesti o njenom pomalo intrigantnom životu i načinu vladavine, kao i o sukobima unutar kraljevske porodice koji se pre svega odnose na odmetnutog kraljevića princa Harija, ne prestaju da intrigiraju svetsku javnost.

Mnogi su već, pored nesuglasica, unutar dvora pročitali i o tajnim signalima kraljice koje je ona upućivala obezbeđenju i vozačima tokom duge vladavine, a klupko se razmotavalo sve do tajnih sastojaka Elizabetine omiljene kajgane koju je ujutru jela uz čaj. Sada su novinari došli do još jedne zanimljive činjenice - da kraljicu tokom sve 4 trudnoće niko nije video sa stomakom, osim jednom, kao i da iz tih perioda njenog života ne postoji nijedna fotografija. 

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta II sa sinovima

Dvor je imao običaj da skriva kraljičinu trudnoću iz više razloga. Tokom prošlosti česti su bili slučajevi pobačaja, pa se za trudnoću ne bi sa sigurnošću ni pričalo dok žena ne bi stigla gotovo do porođaja. Čak i tada je dvor umeo da građanstvo obavesti da se kraljica povlači sa svojih dužnosti na određeni period, ne obrazlažući zbog čega se to dešava. 

- Njeno kraljevsko visočanstvo, princeza Elizabeta, neće preuzimati javne angažmane sve do posle kraja juna - glasilo je saopštenje kada je ona prvi put bila trudna sa princom Čarlsom 1948. godine. 

Kraljica je samo jednom viđena tokom trudnoće i to kada je snimljena na stanici Liverpul strit gde je dočekala sina Čarlsa koji se vozom vratio iz Sandringama 1960. godine. Čarls je tada imao 12 godina, a ona je tada bila trudna sa Endruom. Stomak joj se, međutim, maltene nije lepo ni video na fotografiji.

Foto: Tanjug/AP

Kraljica Elizabeta sa suprugom Filipom i decom

Običaje porađanja kod kuće prekinula je princeza Dajana kada se porodila u bolnici i dan kasnije pokazala celom svetu bebu, princa Vilijama. Njen primer posle nje je primenila i Kejt Midlton, VIlijamova supruga, a navodno je to novo pravilo u kraljevskoj porodici.

Tanjug/AP

Lejdi Di sa decom

BONUS VIDEO:

Komentari (0)