Zanimljivosti

HARI NIJE NI ZNAO DA MU JE UMRLA BABA? Nove skandalozne tvrdnje o britanskoj kraljevskoj porodici!

Iako Bakingemska palata negira da je na princa Harija gledala kao na poslednju rupu na svirali kad je u pitanju obaveštavanje o kraljičinoj smrti, mediji imaju dokaz da to i nije baš tako.

20.09.2022 19:00

HARI NIJE NI ZNAO DA MU JE UMRLA BABA? Nove skandalozne tvrdnje o britanskoj kraljevskoj porodici!
Foto: Tanjug/AP

Sahrana britanske kraljice Elizabete II ostaće upamćena kao ona na kojoj njen unuk, princ Hari, nije nosio vojnu uniformu zbog gubitka titula, za razliku od njegovog brata, princa Vilijama koji je ponosito paradirao u tik pored njega. Time je mladi kraljević, koji je "zaratio" s porodicom nedugo nakon venčanja s Amerikankom Megan Markl, nakon čega se i preselio u SAD, stavljen u isti koš sa stricem Endruom kome su titule Visočanstva, kao i vojni činovi, oduzeti zbog seksualnog skandala. Podsetimo, on je optužen za silovanje maloletnice, ali i za mnoge druge stravične prestupe, među kojima je i organizovanje orgija s prostitutkama - žrtvama trgovine belim robljem. 

Tako je Hari u civilnom odelu stajao na jučerašnjoj sahrani, a mediji su se utrkivali ko će obelodaniti više škakljivih detalja u vezi s njegovim odnosima s ostatkom porodice, tvrdeći čak da je izazvao i skandal jer navodno u Vestminsterskoj opatiji tokom službe nije pevao himnu "Bože, čuvaj kralja".

Na sve to, sada je, kako navodi britanski Dejli mejl, otkriveno da mladi kraljević nije bio ni upoznat s tim da je kraljica preminula, te da je vest o njenoj smrti primio samo pet minuta pre nego što je ona saopštena medijima.

Britanski San je to uporedio sa situacijom u kojo je novoizabrana britanska premijerka, Liz Tras, saznala tu informaciju puna 2 sata pre Harija.

- Hari je navodno dobio poziv od svog oca, tadašnjeg princa Čarlsa, a sadašnjeg kralja, dok je bio u vazduhu na putu za Balmoral. Kada je njegov avion stigao, Bakingemska palata je već javno objavila da je kraljica umrla - javio je britanski Telegraf, a preneo portal News.hub.

Foto: Tanjug/AP

Braća Vilijam i Hari na sahrani

S druge strane, telefonski poziv tokom kog je sadašnjem kralju Čarlsu III saopšteno da mu je majka pokojna, stigao je u 12:30h, otprilike u isto vreme kad se svetom prolomila vest da je kraljičino stanje veoma kritično.  

- Čarls je preuzeo poziv, a onda je sve utihnulo. Rečeno je svima da budu tihi. Sledeće što se dogodilo je to da su se Kamila i on ukrcali u helikopter. To se desilo oko 12:30h, otprilike u vreme kad je svima rečeno. Nisu pričekali i Čarlsu dali sat ili dva da se snađe - istakao je kraljevski dopisnik za Newsweek, Džek Rojston.

Svi prinčevi su požurili ka majci i baki čim su čuli da joj je veoma loše, ali samo su Čarls i princeza Ana uspeli da se oproste od nje budući da su već bili u Škotskoj.

Printscreen/Youtube/Sunrise

Neko uspeo da se oprosti, neko ne

Kralj Čarl III nije želeo da javnost sazna za Elizabetinu smrt pre porodice, ali po svemu sudeći, to se ipak desilo. Čarls je navodno oba sina pozvao u isto vreme kako bi im javio da se što pre upute za Škotsku, pa je Bakingemska palata negirala navode da je princ Vilijam o svemu obavešten znatno pre Harija.

A da bi napisi mnogobrojnih portala ipak mogli da budu istina svedoči i činjenica da je Vilijam već u 15:50h po lokalnom vremenu sleteo u Škotsku Hari je, s druge strane, tek krenuo sa londonskog aerodroma u 17:35h ka Škotskoj, a premijerka Tras je već uveliko imala vesti o Elizabetinoj smrti. Vojvoda od Saseksa je tako tek u 19:45h stigao u zamak Balmoral, puna 3 sata posle brata.

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari poslednji saznao

Podsećamo, Princ Hari se 2019. godine sa suprugom Megan Markl odselio iz Engleske za SAD, a izgleda da su se od tog trenutka do današnjeg mnoge stvari promenile. U slučaju Harija stvari su krenule nizbrdo.

Ne samo što je izgubio titulu Njegovog Kraljevskog Visočanstva, već su i njegova deca, princ Arči i princeza Lilibet, prošli isto tako. Buntovna Megan Markl je tim povodom poslala i pismo kralju Čarlsu III sa kojim želi da razgovara u četiri oka, ali zasad nije obelodanjeno da li joj je kralj odgovorio. 

Foto-montaža: Tanjug/AP

Mediji su otkrili da je Megan Markl poslala pismo Čarlsu sa zahtevom da razgovara sa njim 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)