Zanimljivosti

KAKAV SKANDAL tokom intoniranja himne na sahrani kraljice Elizabete! Na milione gledalaca videlo je ŠTA JE PRINC HARI URADIO!

Mediji ne prestaju da bruje o ponašanju princa Harija i njegove supruge Megan Markl na sahrani britanske kraljice Elizabete II, a na društvenim mrežama su se razvile čitave teorije.

20.09.2022 11:00

KAKAV SKANDAL tokom intoniranja himne na sahrani kraljice Elizabete! Na milione gledalaca videlo je ŠTA JE PRINC HARI URADIO!
Foto: Tanjug/AP

Sahrana britanske kraljice Elizabete II, koja je završena juče u srcu Londona, ovih dana je tema broj jedan u gotovo svim medijima širom sveta, pa tako milionima gledalaca iz svih krajeva planete nije promakao nijedan detalj sa tog događaja. Sve oči su posebno bile uprte u odmetnunog kraljevića, princa Harija, o čijem odnosu sa porodicom se bruji već dve godine, a što je postalo posebno interesantno sada kada je vladarka Ujedinjenog kraljevstva i Harijeva baka preminula. 

U moru spekulacija da u porodici ništa ne funkcioniše normalno, i to pre svega zbog para princ Hari-Megan Markl, pojavila se i tvrdnja da je vojvoda od Saseksa juče u Vestiminsterskoj opatiji, gde je bio izložen kraljičin kovčeg, žestoko uvredio čitavu porodicu, ali i državu i sećanje na Elizabetu II. Naime, kako su preneli mnogi mediji, Hari tokom službe u opatiji, gde se okupilo oko 2.000 ožalošćenih kako bi odali počast preminuloj kraljici, mnogima je za oko zapao jedan detalj. Dok je sedeo iza svog oca, novopostavljenog kralja Čarlsa III i maćehe Kamile, princ Hari je delovao prilično emotivno, ali po mnogima nije ispoštovao protokol jer tokom intoniranja himne Kraljevstva, "Bože čuvaj Kralja", nije zapevao. 

Na ceremoniji na kojoj su bili ugledni gosti i svetski lideri, mladi vojvoda je delovao kao da samo blago pomera usta. Nije bilo jasno zbog čega, ako već zna himnu, pa nije bilo potrebno mnogo da se na društvenim mrežama rasplamsa prava rasprava. 

I dok su pojedinci navodili kako verovatno emocije savladale mladog princa, te da zato nije imao snage da peva himnu, velika većina ljudi je zaključila da je on to učinio namerno "jer je znao da će biti snimljen".  

- Da li to dobro vidim, Hari ne peva himnu? - primetio je jedan korisnik Tvitera.

- On je znao da će javnost primetiti da očigledno ne peva, a ipak je to učinio -nadovezao se drugi.

- Ozbiljno nepoštovanje - zaključio je treći. 

Uprkos tim navodima, nije sigurno da li je princ Hari pevao himnu ili ne. Oko kamere nije "čisto" zabeležilo taj trenutak, pa nije isključeno da ju je pevao, ali diskretno.  

- Jadan Hari. Deluje starije od Vilijama i potpuno izgubljeno - glasili su komentari onih koji su očigledno simpatišu princa. 

Korisnicima mreža nisu promakli ni mnogi drugi detalji poput onih da jedino princ Hari i njegov stric, princ Endru, nisu nosili vojne uniforme, već obična odela, budući da su im oduzete titule. Takođe, snimljeno je da u skladu sa tim jedino njih dvojica nisu salutirali prilikom ulaska u Vestiminstersku opatiju, ali i da je jedna ogromna sveća postavljena baš ispred glavne TV kamere u opatiji kako bi se navodno zaklonilo lice Megan Markl tokom službe. 

Printscreen/Youtube/Sunrise

Hari na službi nije pevao, a mnogi tvrde da je sveća namerno postavljena ispred kamere da bi zaklonila lice Marklove

Međutim, bilo je i korisnika koji su u položahz sveće pronašli dobru stranu, te su zaključili kako ona zapravo štiti Megan od radoznalih pogleda i neprestane osude.. 

Podsetimo, nakon što je održana služba bend trubača je odsvirao "Last post", a zatim je usledila dvominutna tišina. Nakon toga, povorka sa kraljičinim kovčegom je otišla do Velington Arha u Hajd Parku, a tamo je ona prebačena u druga državna mrtvačka kola. 

Pogrebna kola su otišla do Vindzora, a u kapeli Svetog Đorđa je održana svečana služba pre nego što je kraljica položena pored svog supruga princa Filipa, koji je preminuo pre godinu i po dana.  

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Dragan Niš

20.09.2022 12:48

Kakvim li se glupostima bave ovi Englezi.Da je pevao kraljevsku himnu bilo bi zašto je peva i kako je drzak jer se odrekao kraljevskih dužnosti,kad ne peva ne poštuje kraljicu i porodicu.Sve u svemu narodu je teško ugoditi,zato je i Hari pukao a zna i da ne nasleđuje krunu i zašto bi onda celog života bio u sencibrata i njegove svite!

Balkan

20.09.2022 19:17

Bas su licemerni bar je otvarao usta njegov otac a sin nije cak ni to radio. Englezi. Bolje da razmisljaju sta ce i kako ce ove zime i inflacijom. Ziveli

Goran

21.09.2022 08:33

@Balkan - Dok britanac i nemac umiru od gladi i hladnoce, tebi ce sve biti potaman. Ziveli