Zanimljivosti

ŠOK kako se pojavio princ Hari na sahrani kraljice Elizabete! I Megan POTPUNO ODBAČENA! (FOTO)

Sahrana kraljice Elizabete II, koja se danas odvija u Velikoj Britaniji i koju prati čitav svet, ponovo je u prvi plan stavila odnos moćne britanske porodice prema princu Hariju i njegovoj supruzi Megan Markl.

19.09.2022 13:46

ŠOK kako se pojavio princ Hari na sahrani kraljice Elizabete! I Megan POTPUNO ODBAČENA! (FOTO)
Tanjug/AP

Sahrana britanske kraljice Elizabete II, koja se danas odvija u Velikoj Britaniji, pokazala je da ni tako tužan dan za jedan ceo narod, a posebno za kraljevsku porodicu, ne može proći u miru i bez porodičnih skandala.

Naime, prvo je odbačeni princ Hari ponižen i to nekoliko puta tokom prethodnih dana. Podsetimo, on je u subotu, kada su svi članovi porodice prisustvovali poslednjem ispraćaju kraljice Elizabete II, nosio tradicionalnu vojnu uniformu, ali je neposredno po njenom oblačenju shvatio da su mu sa nje skinuta posebna obeležja "ER". Ona predstavljaju posebnu vezu s kraljicom.

Prema navodima britanskih portala, inicijali označavaju "Elizabeta Regina", pri čemu je prva reč njeno ime, a druga na latinskom znači "kraljica". Izvor iz Bakingemske palate je naveo kako je to apsolutno slomilo mladog kraljevića kom je uprkos oduzimanju titula dozvoljeno da prilikom oproštaja nosi vojnu uniformu, "ali mu je onda zabijen nož u srce". 

U skladu sa tim dešavanjima, princ se danas na sahrani britanske vladarke pojavio u običnom svečanom odelu, očigledno izbegavši da obuče uniformu. Time je rame uz rame bio sa svojim stricom, princom Endruom, čovekom koji je optužen da je pedofil i silovatelj. Budući da su i njemu zbog tih priča oduzete mnoge kraljevske počasti, princ Hari je sa njim stavljen u isti koš. 

- To mu sigurno nije lako da prihvati - naveo je izvor blizak porodici koji je u razgovoru za Dejli mejl želeo da ostane anoniman.        

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari jedini je na ovoj fotografiji bez odela koje članovi porodice koriste u sličnim situacijama   

I dok su svi oko njega koračali u uniformama koje označavaju da članovi kraljevske porodice uživaju poseban status, princ Hari je među njima bio kao običan građanin. 

Izraza lica koji je istovremeno odražavao i tugu i usamljenost, mirno je išao za svojim ocem. Pored njega se laganim koracima kretao njetgov rođeni, stariji brat princ Vilijam, koji je, za razliku od njega, ovih dana hvaljen na sva usta zbog držanja i ponašanja.       

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari pored svog brata, princa Vilijama 

Ništa bolje danas nije prošla ni Harijeva supruga Megan Markl. Naime, nakon što su na sahranu došli zajedno, vojvoda od Saseksa je preuzeo svoje dužnosti u svečanoj povorci, pa je Megan ostala potpuno sama.

Svi britanski mediji objavili su njene fotografije kako u dugačkoj crnoj haljini i sa elegantnim šeširom na glavi korača u tišini, dok oko nje nema nikoga. U jednom trenutku se našla pored princeze Ane, ali je ona ubrzala korak, pa je nekadašnja američka glumica nastavila sama.     

Foto: Tanjug/AP

Megan Markl se samo u jednom trenutku našla u blizini princeze Ane, ali ni sa njom nije progovorila ni reč 

Osim toga, ona je i unutar Vestminterske palate stajala sama, sve dok kovčeg nije ponesen i dok nije došao trenutak da zauzme poziciju pored Kejt Midlton.

Iako je izgledala elegantno i zaista dostojanstveno, odnos porodice prema njoj bio je sigurno kao da ona to nije. Megan je, ipak, sve dostojanstveno podnela, trudeći se da ne pokaže gnev koji je zasigurno osećala zbog takvog tretmana.

Foto: Tanjug/AP

Megan Markl potpuno sama na sahrani kraljice Elizabete II

Ono što je svima zapalo za oko jeste i njen besprekorni stajling. Megan je nosila crnu haljinu do ispod kolena, a celokupni izgled upotpunila je klasičnim salonkama u špic i prefinjenim šeširom sa širokim obodom, koji se tradicionalno nosi na sahranama visokog društva u Velikoj Britaniji. Čini se da je Megan učinila sve što je do nje da današnja sahrana kraljice Elizabete II prođe u mirnom tonu, ali ove nemile scene odnosa porodice prema njoj i Hariju verovatno će tek biti tema u britanskoj javnosti. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)