Zanimljivosti

CELA BRITANIJA GLEDALA U MAKRONA I BRIŽIT, pojavili se u patikama! Supruga Zelenskog sva u crnom, dok je haljina kraljice Ranije privukla posebnu pažnju! (FOTO)

Na sahrani britanske kraljice Elizabete II okupio se veliki broj svetskih lidera, a medijima nije promaklo da polemišu o tome kako se svako od njih obukao.

19.09.2022 12:45

CELA BRITANIJA GLEDALA U MAKRONA I BRIŽIT, pojavili se u patikama! Supruga Zelenskog sva u crnom, dok je haljina kraljice Ranije privukla posebnu pažnju! (FOTO)
Foto: Tanjug/AP

Mnogobrojni svetski lideri okupili su se u srcu Londona kako bi prisustvovali sahrani britanske kraljice Elizabete II, ali je dolazak francuskog predsednika Emanuela Makrona privukao posebnu pažnju medija. Oštrom oku modnih znalaca i britanskih portala nije promaklo da se prvi čovek Francuske sa suprugom Brižit nekoliko sati pre početka zvanične ceremonije ispraćaja britanske vladarke na večni počinak prošetao centrom Londona u pratnji obezbeđenja u prilično opuštenom izdanju. Nosio je teget jakni i naočare za sunce, dok je na nogama imao patike.

U sportskom izdanju, takođe u patikama, bila je i njegova supruga, inače poznata po elegantnim kombinacijama i po činjenici da je uvek na visini zadatka kada je u pitanju moda. 

 

 

Par se nakon šetnje presvukao u klasičniju kombinaciju koja je podrazumevala tamno teget odelo za Makrona, dok je Brižit modnu kombinaciju uskladila sa suprugom pa je odabrala elegantnu teget haljinu i teget kaputić uz klasične salonke na visoku potpeticu.

Sve oči bile su uprte u njih kad su se pojavili u Vestminsterskoj opatiji da odaju poslednju počast britanskoj kraljici.

Foto: Tanjug/AP

Nakon šetnje centrom Londona francuski predsednik Makron i njegova supruga Brižit su se presvukli u elegantnu odeću 

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska nije krila žalost zbog smrti kraljice kad se pojavila da joj oda poslednju počast ispred kovčega postavljenog u Vestminsterskom holu.

Ona je naglasila da je u Veliku Britaniju došla da oda poštu engleskoj kraljici u ime svih Ukrajinaca kojima je Britanija bila glavni saveznik u najtežim trenucima u prethodnom periodu.  

Foto: Tanjug/AP

Olena Zelenska (desno) nije krila žalost zbog smrti kraljice

U moru crne odeće na prijemu koji je za svetske zvaničnike Bakingemskoj palati priredio kralj Čarls III svojom elegancijom izdvojila se jordanska kraljica Ranija, koja je došla u pratnji supruga kralja Abdulaha II.

Ona je za taj tužan trenutak odabrala pripijenu, midi haljinu britanske dizajnerke Alesandre Rič čije komade često bira i britanska princeza Kejt Midlton. U pitanju je toaleta asimetričnog kroja sa kristalnim dugmičima i naborima u predelu struka koji su istakli Ranijinu vitku figuru i tanak struk. Kraljica je izdanje upotpunila satenskim cipelama brenda Manolo Blahnik sa ukrasnom šnalom, te odgovarajućom pismo tašnom koja je upotpunila njen elegantan i otmen izgled.

Foto: Tanjug/AP

Jordanska kraljica Ranija sa suprugom, kraljem Abdulahom

Na današnjoj sahrani britanske kraljice Elizabete II, koja je suvereno vladala monarhijom 70 godina, okupilo se više od 500 svetskih lidera iz svih krajeva planete.

Američki predsednik Džo Bajden došao je u pratnji supruge Džil, brazilski predsednik  Žair Bolsonaro sa suprugom Mišel, kao i kanadski premijer Džastin Trudo. U London je stigao i saudijski prestolonaslednik Mohamed bin Salman, kao i nemački predsednik Frank-Valter Štajnmajer i mnogi drugi. Među najznačajnijim svetskim liderima na sahrani nalazi se i srpska premijerka Ana Brnabić.

Prema protokolu, na samoj sahrani u Vestminsterskoj opatiji je 2.000 zvaničnika koji su u katedralu ušli po specijalnom pozivu s kraljevskog dvora. Pored članova kraljevske porodice, odnosno četvoro kraljičine dece - kralja Čarlsa, princeze Ane, princa Endrua i princa Edvarda, sahrani prisustvuju i kraljičini unuci, prinčevi Vilijam i Hari sa suprugama. Očekuje se da će ispraćaju Elizabete II prisustvovati i njeni praunici, princ Džrodž i princeza Šarlot.   

Među ožalošćenim posetiocima su i japanski car Naruhito, kao i članovi evropskih kraljevskih porodica.

Kada kraljičin kovčeg bude prevezen iz Vestminster Hola u Vestminstersku opatiju, tužnu povorku će pratiti pripadnici kraljevske mornarice i kraljevskog ratnog vazduhoplovstva (RAF). 

Danas, inače, prema odluci britanske vlade, deca ne idu u školu, većina kompanija i prodavnica je zatvorena jer je nacija u najdubljoj žalosti. Kasnije tokom dana kraljičin kovčeg će biti odnesen u kapelu Svetog Đorđa u zamku Vindzor.

Britanska kraljica Elizabeta II preminula je 8. seprtembra u 96. godini.  

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Ognjen

19.09.2022 13:17

Sva kabala skupila se na jednom mjestu Steta sto neko ne rokne termonuklarnu ovaj svet konacno oslobodi