Zanimljivosti

POSLEDNJE KRALJIČINO PONIŽENJE PRINCA HARIJA! Obukao je svoje vojno odelo i zaprepastio se šta je video na njemu: Slomljeno mu je srce!

Mladi kraljević je stoički izdržao sve pritiske otkad je zbog smrti svoje bake, kraljice Elizabete II došao u London, ali se slomio kada je juče obukao svoju vojnu uniformu radi bdenja i video da na njoj nedostaje nešto mnogo važno.

bySrećna republika

20.09.2022 19:05

POSLEDNJE KRALJIČINO PONIŽENJE PRINCA HARIJA! Obukao je svoje vojno odelo i zaprepastio se šta je video na njemu: Slomljeno mu je srce!
Tanjug/AP

Britanskom princu Hariju slomljeno je srce, tvrde britanski mediji, navodeći da se to dogodilo nakon što je mladi kraljević shvatio koja je bila jedna od poslednjih želja njegove bake, kraljice Elizabete II, a koja je samo deo njene odluke o ukidanju njegovoh mnogobrojnih počasti jer je pre dve godinje sa suprugom Megan Markl napustio Britaniju i otišao u SAD. Iako su ga, ako je verovati ostrvskim medijima, svi kraljičini potezi pođagali, ovaj poslednji je bio posebno bolan, a princ je postao svestan tek juče kada je zajedno sa ostalim unucima Elizabete II stajao kraj kovčega s njenim telom u Vestminsterskoj palati.

Naime, iako je nosio tradicionalnu uniformu, shvatio je da su mu sa nje skinuta čuvena obeležja "ER", koja su bila posebna veza s kraljicom. Prema navodima britanskih portala, oni označavaju "Elizabeta Reina", pri čemu je prva reč njeno ime, a druga na latinskom znači "kraljica". 

Svima je jasno da je odluka da baš sa njegove uniforme budu ukinuti pomenuti inicijali imala pre svega snažnu simboličnu vrednost. 

- Dozvoljeno mu je da nosi svoju vojnu uniformu prvi put otkako je kraljica umrla i to samo zbog pokazivanja poštovanja prema njoj. Za druge prilike nosio je jutarnje odelo jer više nije "zaposlen" u porodici. Smatra se da je uklanjanje inicijala "ER" bilo zbog pravila oblačenja jer ih tradicionalno nose samo oni koji su u službi monarha - naveo je britanski San, a zatim citirao neimenovani izvor iz Bakingemske palate. 

On je potvrdio da je Hari ipak sve to veoma teško podneo.

- Slomljeno mu je srce. Uklanjanje inicijala njegove bake izgleda kao nameran potez da on bude povređen. Pritom, oseća i veliku frustraciju jer su slova ostala na uniformi princa Endrua - istakao je izvor govoreći o mlađem kraljičinom sinu kom je ona zbog mnogobrojnih skandala, pa i optužbi da je pre mnogo godina silovao maloletnicu, ukinula mnoge titule. 

Navodi se da je Hari, navodno, čak razmišljao da uprkos dozvoli koja mu je data da nosi vojnu uniformu on ipak obuče jutarnje odelo.

- Želeo je da izbegne sramotu - naveo je izvor. 

Inače, prinčevi Vilijam i Hari stali su sinoć zajedno kako bi pokazali da su uprkos svim problemima ujedinjeni u izuzetno teškom trenutku za čitavu zemlju. Braća su, kako navodi San, ostavila po strani razlike i predvodila svih osmoro unuka Njenog Visočanstva na ceremoniji u Vestminster Holu.  

- Bila je čast naših života što smo bili vaši unuci - istakli su kraljičini naslednici. 

Podsetimo, kraljica Elizabeta koja je preminula prošle nedelje u 96. godini, biće sahranjena sutra. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

Komentari (2)

srdjan

20.09.2022 09:41

Ovo je strasno , kako cu nastaviti sa zivotom posle ovoga

Vasar Tastine

20.09.2022 19:23

Tako i treba, sta glumis ti sa svojom pedesetorazrednom glumicicom. Protokol dinastije se zna. Ko ga ne postuje dovidjenja i prijatno.