Zanimljivosti

HARIJU JE NAJVEĆA NOĆNA MORA VILIJAMOV SIN! Šokantne tvrdnje u novoj knjizi: Strahovao je da će proći kao Endru, a tek šta je radila Megan!

Nova knjiga "Dvorani: Skrivena moć iza krune" izlazi 6. oktobra, a već sada su njeni bombastični delovi procurili u medije.

24.09.2022 10:34

HARIJU JE NAJVEĆA NOĆNA MORA VILIJAMOV SIN! Šokantne tvrdnje u novoj knjizi: Strahovao je da će proći kao Endru, a tek šta je radila Megan!
Tanjug/AP-kolaz

Novi detalji o britanskoj kraljevskoj porodici iz dana u dan izlaze u javnost i ne prestaju da šokiraju čitav svet, otkrivajući odnose među njenim članovima, kao i koliki se stvarno jaz stvorio odlaskom princa Harija i njegove supruge Megan Markl u Kaliforniju. Nova knjiga čije je odlomke upravo objavio britanski magazin Tajms iznosi šokantne detalje o tome kako je mladi kraljević dugo vukao traumu da će postati potpuno "nebitan" nakon što njegov bratanac Džordž, najstariji sin princa Vilijama, napuni 18 godina.

Hari je navodno sebe upoređivao s raskalašnim stricem, princom Endrjuom, koji je u svojim šezdesetim godinama ostao bez posla, funkcije i svih titula nakon što su u javnost procurile informacije o njegovim skandaoznim aferama. Ove godine ga je jedna žena čak optužila da ju je seksualno zlostavljao dok je bila maloletna, nakon čega je Endruova majka, sada pokojna kraljica Elizabeta II, odlučila da mlađem sinu oduzme sve titule.

Vođen događajima koji su odredili sudbinu bludnog Endrua, Hari je, ako je suditi po materijalu iz nove knjige, smatrao da ima rok trajanja i da svoj trenutni uticaj mora da iskoristi kako bi nešto napravio za sebe i napredovao van kraljevske porodice.

Na početku svoje veze, kako se u knjizi navodi, Harija je sadašnja supruga Megan Markl pritiskala da po svaku cenu obelodani njihovu vezu i pretila da će ga ostaviti ukoliko on to ne učini.

Takođe, kasnije je, kada su već bili u braku, uživala u putovanjima i svemu što joj je ulazak u kraljevsku porodicu pruža, međutim, umela je da komentariše kako ne shvata zbog čega nije plaćena za to. To je navodno prvi put rekla tokom putovanja u Australiju sa svojim izabranikom, gde je pred mnogim svedocima komentarisala: "Sve je ovo lepo, ali je skandal šta moram da radim, a da za to ne dobijem novac". 

Tanjug/AP

Princ Endrju i njegova sudbina su bili najveći Harijev "strah"

Meganin drugačiji pogled na sve, ali i česta drskost, došli su do izražaja kada je u pitanju njen odnos s osobljem na Dvoru, pa se sada iznose i detalji u kojima je ona "optužena" za lošu saradnju sa pojedinim službenicima. Često je u svojim nastupima sa njima bila oštra, neljubazna i preterano zahtevna.

Jednom prilikom je navodo kritikovala službenicu pred kolegama, a kasnije je princ Vilijam pokušao da uteši tu ženu rekavši joj kako dobro radi svoj posao zbog čega je ona briznula u plač. Nakon venčanja Harija i Megan njihovom timu se pridružila i Samanta Koen, koja je nekada bila pomoćnik privatnog sekretara kraljice. Prema navodima iz knjige i ona je bila "maltretirna" i ništa što je uradila nikada nije bilo dovoljno dobro za bračni par.

Koenova je više puta isticala kako je imala osećaj da radi za tinejdžere jer su nekada bili "nemogući" i dovodili je do granica izdržljivosti. 

Međutim, advokati vojvotkinje od Saseska su prošle godine oštro demantovali takve navode ističući kako je par bio zahvalan na njenoj podršci i posvećeosti. Ipak, Bakingemska palata je pokrenula istragu da se preispitaju optužbe za maltretiiranje, ali nakon što je istraga završena, s Dvora je odbijeno da se otkrije da li su se takve stvari zaista dešavale ili ne.

Da se tu ne završavaju Meganini "ispadi" govori i podatak da se ona jednom prilikom posvađala s ličnom asistentkinjom Melisom Tuabti zbog besplatnih poklona poput odeće i nakita koje su neke kompanije poslale vojvotkinji. Iako se službenica ponašala u skladu sa protokolom, te sledila pravo da kraljevska porodica ne prima poklone od komercijalnih organizacija, to se izgleda nije dopalo Marklovoj. Zato je gospođa Taubti dala otkaz samo 6 meseci nakon što se pridružila kraljevskoj porodici.

Objavljivanje knjige pod nazivom "Cortiers: The Hidden power behind the croewn" (Dvorani: Skrivena moć iza krune), autora Valentajna Loua, najavljeno je za 6. oktobar, ali su njeni delovi zbog trenutka u kom izlazi, već ugledali svetlost dana.  

Iste važnosti je i nova biografija kraljice supruge, Kamile, koju je napisala Angela Levin u kojoj se otkrivaju novi detalji o porodici poput onih da je Harijeva i Vilijamova maćeha od dolaska Megan u kraljevsku porodicu želela sa njom lep odnos, te da je često organizovala ručkove kako bi s Amerikankom bila što prisnija. Navodno je pokušavala da joj pomogne u privikavanju na nov način života.

Međutim, uprkos tome što je više puta želela da je upozna sa pritiskom javnosti na koju će nailaziti, Megan se nije puno obazirala na to. Ispotavilo se da je pogrešila. 

Ovih dana, takođe, kruže informacije o navodoj želji princa Harija da se pomiri sa svojom porodicom te je za to tražio posrednika, što je kod nekih članova moćne familije, poput njegove maćehe, izazvalo veliko zgražavanje. Hariju navodno nije dozvoljeno ni prisutvo sa suprugom na večeri u Balmoru jer novi kralj i Harijev otac, Čarls III, nije smatrao prikladnim da jedna "glumica" prisustvuje takvom događaju. To je kod mladog kraljevića izazvalo revolt, pa je odbio i on da prisustvuje okupljanju porodice na dan sahrane svoje bake, kraljice Elizabete II.

Inače, kako neimenovani izvori tvrde, sadašnji kralj, a tadašnji Princ Čarls, imao je dobre odnose sa svojom drugom snajkom, Kejt Midlton, pa su često imali zajedničkih tema o kojima su pričali, poput umetnosti i pozorišta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na Telegramu i Vajberu. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)