Zanimljivosti

ČARLS UDARIO ŽESTOKO! Na meti ponovo deca princa Harija, ne može sinu da oprosti JEDNU STVAR!

Novi detalji o kraljevskoj porodici neprestano izlaze u javnost i iznova sve šokiraju.

22.09.2022 19:15

ČARLS UDARIO ŽESTOKO! Na meti ponovo deca princa Harija, ne može sinu da oprosti JEDNU STVAR!
Foto: Tanjug/AP

Britaska kraljevska porodica ovih dana je tema broj jedan u svim svetskim medijima, a sudeći po informacijama koje neprestano "cure" iz Bakingema, iznenađenja neće prestajati. Podsetimo, nakon što je  dolazak princa Harija i njegove supruge Megan Markl u London na sahranu kraljice Elizabete II uzburkao javnost Ujedinjenog Kraljevstva, sada su na red još jednom došla njihova deca. Naime, britanski mediji danas otkrivaju kako Harijev otac i novopostavljeni kralj Britanije, Čarls III, ipak razmišlja da se žestoko osveti sinu i to tako što će ga udariti tamo gde je najslabiji - u naslednike.

Kako je preneo britanski San, monarh je uzeo u obzir da nakon što je malenom Arčiju (3) i Lilibet oduezo titule Njihovog kraljevskog visočanstva, to sada učini i sa titulama princa i princeze. Razlog za to su najave da će krajem ove godine veoma verovatno izaći Harijevi memoari kojima će on navodno otkriti mnoge tajne o svom životu na dvoru, kao i o odnosu sa ocem nakon smrti majke, princeze Dajane. Pritom, Čarlsa su, sudeći po svedočenju izvora bliskih kraljevskoj porodici, posebno pogodile spekulacije da je mladi kraljević u knjizi žestoko napao svoju maćehu Kamilu. 

Izdavanje Harijeve knjige je najpre najavljivano za oktobar, pa zatim za početak decembra, ali budući da je  u međuvremenu umrla kraljica, mediji su pisali da je kraljević to ipak odložio za 2023. godinu. 

- Čarlsova odluka zavisi od toga kakva će situacija biti sa knjigom, ali i sa Netfliksovom serijom u kojoj je Hari takođe otkrio dosta toga o svom životu - rekao je izvor iz palate za "Veniti Fer", a prenosi San.

Reč je, podsetimo, o ugovoru s Netfliksom vrednim na milione evra, koje su Hari i njegova supruga potpisali kako bi o njima i njihovoj ljubavi bila snimljena serija. 

Inače, imajući u vidu da je sada na tronu novi kralj, deci princa Harija tek treba da budu dodeljene titule jer je ažurirana linija sukcesije nakon kraljičine smrti. U pitanju je dokument koji će, prema rečima portparola kralja Čarlsa III, biti gotov kada se dobiju informacije o monarhovoj odluci o sudbini Arčija i Lilibet. Iako nema zvaničnih informacija, izvori bliski kraljevskoj porodici ne prestaju da iznose nove detalje koje šokiraju javnost.

Navodno je neposredno pre ceremonije kraljičine sahrane došlo do novog raskola između Harija i Megan, s jedne strane, i kralja Čarlsa III s druge strane. To se dogodilo nakon što je obelodanjeno da Arči i Lilibet neće imati titulu Njihovog kraljevskoj visočanstva jer su istu izgubili i njihovi roditelji nakon što su odlučili da napuste Britaniju i presele se u Kaliforniju u SAD. Još jači udarac kraljevskoj porodici par je zadao odlukom da čuvenoj američkoj novinarki, Opri Vinfri, daju intervju u kom su izneli niz optužbi na račun članova moćne familije, uključujući i one za rasizam.       

U skladu sa tim, portal San otkriva i da je čitava ta situacija, koja je u medijima popularno nazvana "Megzit", slomila srce Elizabeti II, te da ona nikako nije mogla da se pomiri s odlaskom svog omiljenog unuka, princa Harija. Takođe, jedna od novih informacija je i ta da je kraljeva supruga, Kamila, navodno pre neki dan ispjunula čaj nakon što je čula da Hari pokušava da se pomiri s porodicom.

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari, Megan Markl, kralj Čarls III i njegova supruga Kamila  

- Mi smo bili porodica i trebalo je da to rešimo među sobom - istakla je Kamila ranije u ispovesti koju je dala za potrebe knjige kraljevskog stručnjaka Kejti Nikol, "Nova kraljevska porodica". 

Niko ni ne sluti kakve je informacije Hari izneo u knjizi o ženi koja je došla na mesto njegove majke, ali su po sredi, zaključuje San, očigledno neke mnogo krupne stvari kada je Čarls toliko blizu odluke da udari na unuke. Inače, ukoliko Arčiju i Lilibet on oduzme titule princa i princeze, oni bi praktično doživotno bili obični građani i nikada ne bi uživali nijedno jedino pravo koje imaju članovi kraljevske porodice.     

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Rade

22.09.2022 16:10

Kad je Engleska bila normalna!