Zanimljivosti

O OVOM SUSRETU JE BRUJAO SVET! One su bile isto godište, ali je jedna umrla 60 godina ranije, DRHTALA JE PRED KRALJICOM! (VIDEO)

Za vreme vladavine od čak 70 godina pokojna britanska kraljica Elizabeta II je upoznala dosta uticajnih ljudi, a evo koja diva je bila ekstremno nervozna zbog susreta sa njom.

23.09.2022 18:00

O OVOM SUSRETU JE BRUJAO SVET! One su bile isto godište, ali je jedna umrla 60 godina ranije, DRHTALA JE PRED KRALJICOM! (VIDEO)
Printscreen/Instagram/the.bosswives

Kao najduži vladajući monarh u istoriji Britanije, ali i sveta, kraljica Elizabeta II upoznala je tokom svog života i vladavine mnogo uticajnih ljudi, među kojima su svetski lideri, glumci i biznismeni. Nakon njene smrti njeni poklonici dele u znak sećanja slike i snimke koji su obeležili njen život, pa su mnogi s iznenađenjem primili informacije o njoj koje, iako je decenijama i u ogromnoj meri bila zastupljena u medijima, nisu uspele da dođu do velikog broja ljudi. 

Tako na Instagramu sada kruži snimak susreta, kako su pojedini mediji nazvali "dveju ikona", koje su, verovali ili ne, rođene iste godine - 1926. godine. Reč je o vladarki Ujedinjenog Kraljevstva koja se na jednom događaju pojavila u kraljevskom i otmenom stilu, kakav može da ima mlada dama na početku 4. decenije života, i filmskoj ikoni provokativog izgleda, Merilin Monro. Ona je, sudeći po izveštavanju mnogih medija, drhtala pred kraljicom iako je bila naveliko poznata glumačka legenda, a da stvar bude interesantnija, prekršila je dres kod. Pojavila se u glamuroznoj i malo "slobodnijoj" haljini koja je, u njenom maniru, isticala adute i tako bila sušta suprotnost stilu britanske kraljice. 

Elizabeta II je bila očarana glumačkom ikonom, barem ako je suditi po snimku na kom se vidi kako se njih dve srdačno rukuju i kratko razgovaraju.

Mnogi su ocenili da je kraljica u svojim mladim godinama bila jednako lepa poput Monro, a glumica je iskazala svoje poštovanje poklonivši joj se. 

Merilin je 1956. godine provela četiri meseca u Britaniji snimajući film "Princ i devojka za zabavljanje" sa Lorensom Olivijem u glavnoj ulozi. Na tom putovanju ju je pratio suprug Artur Miler. Kraljica je na događaj stigla u društvu svoje sestre, princeze Margaret.

Snimak je na društvenim mrežama bio izuzetno praćen, te je sakupio više od 2, 8 milona lajkova i mnoštvo komentara oduševljenih ljudi koji su imali priliku da vide taj nekadašnji susret slavnih i uticajnih dama.

- Kraljica deluje kao da se divi odvažnosti Merlin i takođe obe izgledaju prelepo i nekako inteligentno -

- Sviđa mi se kako je Merilin prekršila dres kod noseći otkriveni gornji deo odeće, a čini se da se to sviđa i kraljici - 

- Obe su neverovatne uticajne žene sa suprotnim načinom života - glasili su samo neki od komentara na snimak. 

Monroova je, prema pisanju mnogih medija  i kako je onda zabeleženo, od nervoze lizala svoj ruž čekajući da upozna kraljicu, što joj je bio i jedini cilj dolaska na pomenuti događaj. S druge strane, prema nekim navodima iz knjige "Kada je Merlin upoznala kraljicu" autora Mišel Morgan, u knjizi se ističe kako je kraljica zaista volela glumicu i opisala ju je kao izuzetno slatku, ali se osećala loše zbog toga što je glumica bila nervozna dok ju je čekala. Kraljica je posebno bila srećna što je upoznala filmsku ikonu zato što je volela njene filmove i bila je njen fan.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)