Zanimljivosti

OVO SU POSLEDNJE REČI PRINCEZE DAJANE! Naježićete se kad čujete šta je izgovorila pre nego što je preminula

Vatrogasac koji je poslednji video pokojnu britansku princezu otkrio je detalje o poslednjim minutima njenog života.

24.10.2022 11:01

OVO SU POSLEDNJE REČI PRINCEZE DAJANE! Naježićete se kad čujete šta je izgovorila pre nego što je preminula
AP -

Britanska princeza Dajana Spenser, poznatija kao Ledi Di, preminula je 31.avgusta 1997. godine u automobilskoj nesreći u Parizu. Do tragedije je došlo kada se vozilo u kom se nalazila zakucao o stub u tunelu.

Majka britanskih prinčeva Vilijama i Harija i njen verenik, egipatski milioner Dodi el Fajed, stradali su nakon što je vozač "mercedesa", u kom su se nalazili, usled ogromne brzine izgubio kotrolu nad vozilom u udario u jednu od barikada. Dajana je imala samo 36 godina. 

Sudskom istragom je utvrđeno da su pogibiji doprineli paparaci, koji su jurili za parom na motorima, činjenica da je vozač bio u alkoholisanom stanju i to što Dajana i Dodi nisu vezali pojaseve.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @alwaysladydiana

O Dajaninim poslednjim trenucima svedočio je vatrogasac Havijer Gurmelon. Prema njegovim rečima, princezine oči su bile otvorene i bila je pri svesti. Pre nego što su je izneli iz auta, držao ju je za ruku i tešio, govoreći joj da ostane mirna. Nakon prvih znakova srčanog zastoja vatrogasac je dao sve od sebe da oživi lepu princezu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @alwaysladydiana

- Bože moj, šta se desilo, pitala me je - rekao je Havijer otkrivši ujedno i koje su njene poslednje reči.

Prema njegovom svedočenju, Dajana je izgubila svest:

- Masirao sam joj srce i nekoliko sekundi kasnije ponovo je počela da diše. To je bilo olakšanje, naravno, jer, kao osoba koja radi u hitnoj službi, želite da spasavate živote i to je ono što sam mislio da sam učinio. Da budem iskren, mislio sam da će preživeti. Koliko sam znao, dok je bila u kolima hitne pomoći, bila je živa. Ali kasnije sam saznao da je umrla. Bilo je to jako uznemirujuće. Sada znam da je bilo ozbiljnih unutrašnjih povreda, ali cela epizoda mi je još uvek u sećanju – rekao je on ranije za San.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @alwaysladydiana

Smrt voljene britanske princeze ni danas se ne zaboravlja. Ma koliko joj život na dvoru bio težak, javnost ju je veoma volela i poštovala. U kraljevskoj porodici strahovalo se da bi mogla da naruši simpatije i autoriter koji je u narodu imala kraljica Elizabeta II. Ipak, danas se svi rado sećaju svega što je Dajana činila za ljude, te ljubav koju je negovala sa svima niko ne može da zaboravi, niti otrgne od zaborava. 

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Sramota

25.10.2022 21:26

Sve sto ste napisali je laz onih koji su je ubili. Ali vi verujete u kvar kamere nakon "samoubistva" epsteina pa sta onda dalje govoriti o vama...