Ispovesti

OVA ŽENA JE POTROŠILA 167.000 EVRA NA PICU! Posledice po nju su bile katastrofalne!

Mlada majka ispričala je kroz kakvu je agoniju prolazila da bi uopšte ostala trudna, a kasnije i sa kakvim se problemima suočavala u odgajanju deteta zbog sopstvene gojaznosti. A onda se za nju sve promenilo.

29.09.2022 12:01

OVA ŽENA JE POTROŠILA 167.000 EVRA NA PICU! Posledice po nju su bile katastrofalne!
Printscreen Facebook/ Lindsey Cummins

Britanka Lindzi Kumis (37) i i njen suprug Teri (41) potrošili su više od 167.000 evra na picu. Njih dvoje počeli su da se zabavljaju 2006. i otad su 4 puta nedeljno naručivali ekstra veliku picu iz obližnje picerije.

Teri, inače radnik na građevini, kalorije je trošio na poslu, dok je Lindzi postajala sve gojaznija. Nakon 15 godina i rođenja sina Harija 2019. shvatila je da hitno mora da smrša ukoliko želi da gleda svog sina kako raste. Od 2021. ona je izgubila 86 kilograma, tačno polovinu ranije kilaže koja je iznosila neverovatna 172 kilograma.

Bogatstvo za picu

Kako je Lindzi ispričala za britanski San, sve je počelo u vreme kad su ona i njen suprug počeli da se zabaljaju.

- Teri je dolazio umoran s posla i da ne bih gubila vreme na kuvanje počeli smo da naračujemo pice. Bar 4 puta nedeljno smo jeli ekstra veliku ljutu picu sa koricama punjenim sirom. Naravno,vremenom nam jedna pica nije bila dovoljna, pa smo naručivali po 2 do 3. Povremeno bismo sebe častili hranom iz Meka i kad se sve sabere nedeljno smo na brzu hranu trošli oko 222 evra a kilogrami su se samo gomilali - započela je svoju priču Lindzi.

Za Terija se udala 2010, ali navike nisu menjali. Uz pice ona je svakodnevno jela po kesu slatkiša, a uveče, kad njen suprug ode na spavanje, znala je da slisti kanticu sladoleda. Kako je vreme odmicalo, Lindzi je bila sve gojaznija i nikako nije uspevala da ostane u drugom stanju.

- Dugo sam se borila da dobijem bebu. Bila sam u teškoj depresiji, a da bih "zatrpala" emocije stalno sam jela. Hrana je bila moja uteha i jedini način koji znam da se nosim s problemima. Što sam se više gojila to sam više zapadala u depresiju. Nisam mogla da izađem iz kuće, a obična šetnja s mužem postala je nemoguća misija - iskrena je bila Lindzi.

"Ubijanje" hranom 

Posle 3 godine braka ona je uspela da ostane u drugom stanju, ali je imala spontani pobačaj i izgubila je bebu. To je bio još jedan razlog više da nastavi da beskonačnim prejedanjem.

- Lekari su me upozoravali da moram da smršam ukoliko želim dete. Bila sam na svim mogućim dijetama, ne postoji ništa što nisam pokušala u nadi da izgubim višak kilogarama, ali uzalud. Nakon brojnih neuspelih pokušaja da ostanem trudna, otišli smo u Kliniku za plodnost da se raspitamo za vantelesnu oplodnju. Odbili su me zato što sam bila previše gojazna - sa suzama u očima priseća se tih teških dana Lindzi.

Očajna i uplašena da će ostati bez toliko željenog deteta, pomoć je potražila i kod psihologa koji joj je objasnio da sve radi pogrešno i da podsvesno pokušava da se "ubije" hranom. 

- Potpuno neočekivano ponovo sam ostala u drugom stanju i 2019. rodio se naš sin Hari. Mojoj sreći nije bilo kraja, iako sam tokom trudnoće dobila još kilograma. Nisam smela da stanem na vagu, a gojaznost mi je pravila sve više problema. Teško sam se kretala, počeli su problemi sa srcem i disanjem. Nisam mogla da izvedem sina u šetnju ili da se igra u parku. Zadisala bih se samo kad bih došla iz kuhinje do dnevne sobe. Nisam mogla da sednem na pod da se igram sa sopstvenim detetom. Toliko dugo sam ga čekala, a nisam mogla da uživam u majčinstvu zato što sam bila gojazna. Imala sam sve više zdravstvenih problema, a moja najgora noćna mora je bila kako gledam svog sina da trči ka automobilu, a ja ne mogu da ga spasem. Alarm u mojoj glavi se upalio kad je Hari prohodao, a ja nisam mogla da ga pratim. Tog trenutka sam shvatila da moram da smršam ukoliko želim da gledam svoje dete kako raste - ispričala je mlada Britanka.

Prepolovila se za 15 meseci

Kako bi izbegla ranije greške i zamke brojnih dijeta pomoć je potražila kod lekara. 

- Otišla sam kod doktora u januaru 2021. i zatražila pomoć. Želela sam da odem na operaciju smanjivanja želuca, ali me je lekar odbio zato što sam vukla posledice preležane korone. Bila sam očajna - istakla je ona.

Pogled na sina davao joj je snage i rešila je da smrša po svaku cenu. Potražila je pomoć nutricioniste koji joj je objasnio da mora da promeni životne navike i da džank fud zameni zdravim namirnicama. U martu 2021. započeo je njen preobražaj. U jeku pandemije korone započela je promenu, ne sluteći da će uspeti da smrša 86 kilograma i bukvalno se prepoloviti za 15 meseci.

- Uporedo sa zdravom ishranom počela sam i za šetnjama. Bila sam presrećna kad sam uspela da prepešačim našu ulicu i obiđem blok u kome živimo. Kilogrami su počeli da padaju i što sam više mršavila to sam imala više motiva da nastavim. Plakala sam od sreće kad sam se prvi put spustila niz tobogan sa sinom. Sa svakim manjim brojem veličine garderobe nestajao je moj strah i osećaj stida zbog gojaznosti. Nisam mogla da se prepoznam u ogledalu. Kad sam prvi put u životu obukla haljinu normalne veličine mislila sam da je ceo svet moj - ispričala je Lindzi.

Danas ona ima upola manje kilograma nego ranije, ali ima nameru da još smrša dok ne dođe do idealne težine za svoju visinu. 

- Život mi se promenio iz korena. Sad mogu da potrčim za svojim sinom, a da se ne zadišem, mogu da šetam sa suprugom, mogu da uživam u svim onim običnoim stvarima kao i svaka mama i žena. Sad sa ove vremenske distance shvatila sam da je sve u glavi i da je moj život kao gojazne osobe bio mnogo teži i komplikovaniji od samog mršavljenja. Želim da moje iskustvo podelim i sa ostalim devojkama i ženama da im pomognem da donesu najvažniju odluku u životu i započnu s programom mršavljenja, ne samo da bi bile vitke i zadovoljne, već da bi bile zdrave za svoje najmilije - zaključila je Lindzi. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)