Čuveni italijanski specijalitet pica priprema se na različite načine širom sveta. U pitanju je jelo koje se brzo i lako pravi a pruža gotovo neograničene mogućnosti za kombinovanje različitih namirnica u čemu i leži tajna njenog uspeha. Pored standardne pice sa šunkom i kačkavaljem u Srbiji je posebno tražena ona sa kulenom. U pitanju je ljutkasta kobasica koja se tradicionalno pravi u Vojvodini i odlično se slaže uz testo pice.
Srećna republika vam donosi recept za picu sa kulenom koja će oduševiti vas i vašu porodicu.
Sastojci:
- 120 ml mleka
- 200 gr brašna
- kašika maslinovog ulja
- kesica suvog kvasca
Možda vas zanima…
- so i šećer
- veza peršuna
Sastojci za fil:
- 200 g kačkavalja
- 100 g pilećih prsa
- 100 g kulena
- jaje
- 300 g paradajz pelata
- 50 g zelenih maslina bez koštica
- kašičica origana
- ½ veze bosiljka
Priprema:
U malo toplog mleka rastvorite kvasac, dodajte malo šećera i kašičicu brašna. Ostavite na toplom mestu oko 10 minuta. U brašno dodajte toplo mleko, ulje, narasli kvasac i malo soli. Umesite glatko testo, pokrijte folijom i ostavite da nadođe. Zatim ga premesite i oklagijom formirajte krug. Premažite ga pelatom u koji ste prethodno dodali listiće bosiljka, pospite origanom i rasporedite ostatak fila po želji. Testo prebacite u pleh i pecite u rerni na 250 stepeni između 10 i 15 minuta. Uživajte!
Komentari (0)