Jela sa mesom

Italijanski specijalitet na NAŠ način! PICA sa kulenom i bosiljkom! (VIDEO)

Pica je jelo koje se brzo i lako pravi a pruža gotovo neograničene mogućnosti za kombinovanje različitih namirnica

17.08.2022 08:00

Italijanski specijalitet na NAŠ način! PICA sa kulenom i bosiljkom! (VIDEO)
FOTO: Printscreen Youtube/Srećna republika

Čuveni italijanski specijalitet pica priprema se na različite načine širom sveta. U pitanju je jelo koje se brzo i lako pravi a pruža gotovo neograničene mogućnosti za kombinovanje različitih namirnica u čemu i leži tajna njenog uspeha. Pored standardne pice sa šunkom i kačkavaljem u Srbiji je posebno tražena ona sa kulenom. U pitanju je ljutkasta kobasica koja se tradicionalno pravi u Vojvodini i odlično se slaže uz testo pice.  

Srećna republika vam donosi recept za picu sa kulenom koja će oduševiti vas i vašu porodicu.

Sastojci:

- 120 ml mleka

- 200 gr brašna

- kašika maslinovog ulja

- kesica suvog kvasca

- so i šećer

- veza peršuna

Sastojci za fil:

- 200 g kačkavalja

- 100 g pilećih prsa

- 100 g kulena

- jaje

- 300 g paradajz pelata

- 50 g zelenih maslina bez koštica

- kašičica origana

- ½ veze bosiljka

Priprema:

U malo toplog mleka rastvorite kvasac, dodajte malo šećera i kašičicu brašna. Ostavite na toplom mestu oko 10 minuta. U brašno dodajte toplo mleko, ulje, narasli kvasac i malo soli. Umesite glatko testo, pokrijte folijom  i ostavite da nadođe. Zatim ga premesite i oklagijom formirajte krug. Premažite ga pelatom u koji ste prethodno dodali listiće bosiljka, pospite origanom i rasporedite ostatak fila po želji. Testo prebacite u pleh i pecite u rerni na 250 stepeni između 10 i 15 minuta. Uživajte!

Komentari (0)