Jede vam se pica, ali ne želite šunku i ostale suhomesnate proizvode, bilo da ste vegeterijanac ili ne, pica sa bukovačama je pravo rešenje za vas.
Sastojci:
- gotova podloga za picu
- 200 g bukovače
- 2 paradajza
- 70 g mocarele
- 50 g parmezana
- 1/2 veze bosiljka
- čen belog luka
- kašičica kapara
- kašičica origana
- kašičica šećera
Priprema:
Odgovarajući pleh podmažite maslinovim uljem i položite podlogu za picu. Paradajz operite, blanširajte i uklonite kožicu. Prvi paradajz isecite na kriške, a drugi očistite od semenki i sameljite u blenderu. Dobijeni sos ukuvajte na malo maslinovog ulja. Rendani parmezan, svež bosiljak i beli luk usitnite u blenderu.
Bukovače operite, očistite, iseckajte na manje komade i izdinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju. Podlogu za picu ravnomerno premažite pripremljenim umakom od paradajza i pospite malo suvog origana.
Mocarelu isecite na tanke kriške i ravnomerno rasporedite po podlozi. Pržene bukovače i paradajz isečen na kolutove stavite nakon toga. Mešavinu parmezana, bosiljka i belog luka pospite preko svega i na vrh rasporedite kapar.
Picu pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.
Uživajte!
Komentari (0)