Jela bez mesa

Pica za svačiji ukus: Vegeterijana sa bukovačama

Tokom tropskih dana pica bez mesa, a sa bukovačama biće pravo osveženje za vas.

20.08.2022 08:00

Pica za svačiji ukus: Vegeterijana sa bukovačama
YouTube/printscreen/Srećna republika

Jede vam se pica, ali ne želite šunku i ostale suhomesnate proizvode, bilo da ste vegeterijanac ili ne, pica sa bukovačama je pravo rešenje za vas.

Sastojci:

  • gotova podloga za picu
  • 200 g bukovače
  • 2 paradajza
  • 70 g mocarele
  • 50 g parmezana
  • 1/2 veze bosiljka
  • čen belog luka
  • kašičica kapara
  • kašičica origana
  • kašičica šećera

Priprema:

Odgovarajući pleh podmažite maslinovim uljem i položite podlogu za picu. Paradajz operite, blanširajte i uklonite kožicu. Prvi paradajz isecite na kriške, a drugi očistite od semenki i sameljite u blenderu. Dobijeni sos ukuvajte na malo maslinovog ulja. Rendani parmezan, svež bosiljak i beli luk usitnite u blenderu.

Bukovače operite, očistite, iseckajte na manje komade i izdinstajte na maslinovom ulju dok ne omekšaju.  Podlogu za picu ravnomerno premažite pripremljenim umakom od paradajza i pospite malo suvog origana.

Mocarelu isecite na tanke kriške i ravnomerno rasporedite po podlozi. Pržene bukovače  i paradajz isečen na kolutove stavite nakon toga. Mešavinu parmezana, bosiljka i belog luka pospite preko svega i na vrh rasporedite kapar. 

Picu pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 20 minuta.

Uživajte!

Komentari (0)