Horoskop

KOCKICE SE SAME SLAŽU: Pred nama je period transformacije i novih iskustava a mnogi će otkriti snagu istine i iskrenih emocija!

Pogledajte šta su vam zvezde pripremile za narednu sedmicu.

01.10.2023 18:01

KOCKICE SE SAME SLAŽU: Pred nama je period transformacije i novih iskustava a mnogi će otkriti snagu istine i iskrenih emocija!
shutterstock.com

U periodu vladavine moćne Vage ključ uspeha za Bikove biće balans. Kako poručuju astrolozi manje tražite dlaku u jajetu a postizanjem ravnoteže i razumevanja sve će doći na svoje mesto. Svi rođeni pod zaštitom Venere u znaku Vage očekuju uzburkane emocije ali se ovde radi o lepim osećanjima i trenucima koje ćete iskusiti.

A, evo šta očekuje i ostale znakove Zodijaka u najdetaljnijem nedeljnom horoskopu od 2. do 9. oktobra 2023. koji vam poklanja Srećna republika.  

Foto: Shutterstock

 

Ovan - Tolerantni i temeljni

POSAO: Ovnovi i dalje uče iz iskustva i prate informacije koje im dolaze, ali će se mnogi teško odlučiti na neki krupniji korak. Mogući su važni razgovori s nadređenima ili važnim ljudima u poslu, a nije isključeno ni da će neka informacija toliko biti od koristi da napravite preokret na poslovnom planu. U svakom slučaju, stabilni ste, strpljivi i tolerantni. Drugi će igrati važnu ulogu u vašem životu, pa ćete mnogima biti podrška ovih dana ili oni vama. Bilo da se radi o poslovnom ili emotivnom partneru, bićete fokusirani na njegov uspeh i rado pomoći da se neko naglo pomeri i krene napred. Mnogim Ovnovima su finansije u fokusu i njihova stabilizacija, ali koliko god se oni trudili da ih podignu na viši nivo javiće se očekivani, ali i iznenadni troškovi. Imate mogućnost da napravite značajne rezultate, imate jaku volju i potpuno mirnu energiju da dođete do cilja.  Promenićete pristup, biti konkretni i stabilni. Imate potencijala da sagledate emocije i mentalno stanje i iz mirnijih događaja iznedrite najbolje rešenje. Ako ste opušteni, otvaraće vam se događaji sami od sebe, pa nema potrebe ni za kakvim pritiskom. Ovo je sjajan period za sve kreativne poslove, poslove vezane za decu, javnost i informacije. 

LJUBAV: Na emotivnom planu Ovnovi prosto blistaju. Veoma su zadovoljni potezima partnera i konkretnim događajima. Bićete podrška bliskim i dragim osobama, a posebna sreća i zadovoljstvo vam dolazi od dece. Ove nedelje neće biti tenzije jer ćete, pre svega, vi prestati da insistirate, ali ćete i dalje posmatrati situaciju sa strane. Slobodni Ovnovi će biti u prilici da osete pojačane emocije i prodube odnos s osobom koja im se dopada. Trebalo bi da ste zadovoljni, a za vikend može doći do definisanja odnosa. Postoji mogućnost da osoba koja vam se dopada bude sebična ili arogantna u nekom momentu i to vas može odbiti i naterati da se povučete jer su vam veoma važni harmonični odnosi.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s infekcijama i bubrezima. Pijte više tečnosti, ali povedite računa o ishrani. 

SAVET: Prepustite se spontanim događajima, ne takmičite se i ne raspravljajte s drugima  

Foto: Shutterstock

 

Bik - Ključ je u balansu

POSAO: Mnogim Bikovima su u fokusu dešavanja na poslu i fizički i materijalni momenat. Splet okolnosti će biti takav da vam ide naruku, a vi bi trebalo da ispratite ritam razvoja događaja i adaptirate se na novonastale situacije. Mnogo toga će ići u dobrom pravcu, a vi ćete biti u prirodnom bioritmu. Problem može nastati ako budete ulazili u rasprave, insistirali na nekim svojim potrebama i hranili ego. U redu je da budete u svom izdanju, ali, u tom slučaju, treba da povedete računa o drugima i nikoga ne ugrožavate. Materijalna situacija je stabilna i ide uzlaznom putanjom, ali je moguće da postoje troškovi i zaostala dugovanja kojih treba da se oslobodite. Komunikacija s drugim ljudima bi mogla da vam razjasni mnogo toga, otvoriće vam se mnoge stvari, a vi ćete uspeti da čitate između redova. Moći ćete da napravite paralelu i budete korisni drugima, ali i sebi. Bikovi koji se bave privatnim biznisom imaće naročito uspeha, ali i sreće kada je posao u pitanju. Ako ste u prethodnom periodu shvatili šta nije bilo dobro i radili na tome da to promenite, nema razloga za brigu. Ako pak niste i na neki način se vraćate na staro, znajte da je do vas i da ste i dalje na starim relacijama. Osobe s kojim sarađujete možete iritirati bahatim ponašanjem i hedonizmom. To neće prijati ni vama na duže staze, pa probajte da se oslobodite loših navika i nagona.

LJUBAV: Na emotivnom planu biste mogli da nametnete svoj stav i način funkcionisanja, što bi moglo da zasmeta partneru. Mogao bi da vas optuži da ste sebični i da ne gledate kako je njemu, a, s druge strane, možete biti džangrizavi i tražiti dlaku u jajetu. Ključ je u balansu i razumevanju, pa ako to postignete, biće sve u najboljem redu. Slobodnim Bikovima je u fokusu posao, pa neće mnogo pažnje obraćati na emotivne odnose. Međutim, u vašem okruženju je osoba koja prema vama gaji iskrene i snažne emocije, ali to ne pokazuje.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu obratite pažnju na stomak i psihu. Ne preterujte ni u čemu, naročito ne u hrani i piću. Ovo je period kad vam je potrebna mirnija i postepenija energija. Žene bi mogle da rade na poboljšanju izgleda. Mogući su problemi s viškom kilograma.

SAVET: Ne radite ništa naglo, na silu i ishitreno, ali ne odlazite ni u drugu krajnost

Foto: Shutterstock

 

Blizanci - Zadovoljni i transparentni

POSAO: Blizanci ulaze u povoljan poslovni momenat, kad su moguća jaka i upečatljiva dešavanja. Trezveni ste, budni i mnogo lakše i jednostavnije će se sve odvijati. Najbolje bi bilo da pustite da se sve odvija svojim tokom i da mnogo ne talasate, već samo upravljate stvarima i mogućnostima koje vam se nameću. Bićete transparentni i otvoreni, ali ćete se i oko nekih stvari dvoumiti da li da ih kažete ili ne. Moraćete da donesete neku odluku, potpišete dokumente ili reorganizujete poslovne aktivnosti. Moraćete da budete funkcionalni i korisni, ali je potrebno da se oslobodite sumnji i strahova jer bi to moglo da vas ograničava. Prošli ste period preispitivanja, ali ne treba sve da kažete. Početkom nedelje vodite računa da sve bude jasno jer vam neke sitnice mogu promaći, nećete ih jasno videti ili spoznati. Bićete deo neke organizacije u kojoj će učestvovati više ljudi i moći i te kako da date svoj doprinos. Međutim, ako vidite da neke stvari ne idu lako i jednostavno, nemojte da ih radite na silu ili forsirate jer može doći do nekog pucanja, naročito krajem nedelje. Finansije i rezultati idu nabolje posle 5. oktobra.

LJUBAV: Na emotivnom planu Blizanci će biti racionalniji i otvoreniji, pa bi ih zbog nekih stvari koje su uradili moglo biti sramota pred partnerom. Pokušaćete to da izgladite, ali ne dozvolite da budete sitničavi i u svemu tražite zamerku. Hladne glave, ali ne i srca, probajte da pronađete balans između vas i bliskih osoba. Komunikacija neće biti na zavidnom nivou i moguće je nerazumevanje, pa ako vidite da vi pričate jedno, a partner drugo, probajte da izbegnete bilo kakav razgovor. U fokusu ove nedelje bi mogla biti deca, kada ćete biti posvećeni nekim njihovim obavezama. Slobodni Blizanci će šarmirati i osvajati gde god se pojave, ali ih ozbiljnija veza neće trenutno toliko zanimati. Bićete veseli, često ćete izlaziti, ali biste mogli biti i pomalo arogantni, što bi neke osobe mogle da vam zamere. U svakom slučaju, sledi dobra zabava, naročito posle 5. oktobra.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu mogući su kardiovaskularni problemi ili s pritiskom i kičmom. Takođe, možete imati problema s podsvešću i snom.

SAVET: Iako težite aktivnim dešavanjima, potrudite se da nahranite dušu, imate samokontrolu i disciplinu

Foto: Shutterstock

 

Rak - Drugačija komunikacija

POSAO: Poslovna situacija nije u prvom planu kada su Rakovi u pitanju, ali informacije i okolnosti će dolaziti kako vreme bude odmicalo. Ove nedelje ćete dobiti neke važne informacije ili definisati poslovne obaveze. Moguće je da ćete se više baviti administracijom, papirologijom ili biti u prilici da odete na službeno putovanje. Ove nedelje možete imati neke izazove ili test da li ste dovoljno zreli da poslovanje podignete na viši nivo ili napravite dobar finansijski uspeh, pa vam savetujemo da se prepustite nekim događajima jer ćete na taj način videti kako će se drugi postaviti. Moći ćete da steknete važna saznanja, ali treba da budete obazrivi jer možete napraviti dobar start, ali ishod baš neće biti kako ste zamislili. Zato obratite pažnju na svaki detalj i ne dozvolite da vam senke remete sliku. Neke stvari neće biti pod vašom kontrolom, ali se nemojte uzbuđivati zbog toga. Trudite se da budete u balansu i sve rešite na miran način. Postoji i momenat faktora iznenađenja, koji biste mogli da doživite neprijatno ili bi neko mogao da vas stavi po strani, što vas može pogoditi. Za početak, trebalo bi sami sa sobom da se konsolidujete, budete opušteniji i tolerantniji. Rakovi koji se bave privatnim biznisom bi mogli da uđu u neke partnerske odnose ili će neki posao završavati preko drugih.

LJUBAV: Na emotivnom planu kod zauzetih Rakova naglašena je bliskija komunikacija i važne promene između vas i partnera. Verovatno ćete bez zadrške reći sve što želite i mislite, ali će i partner biti spreman na kompromis i postizanje balansa u vezi. Imajte na umu da promenom sebe i ponašanja menjate i bliske ljude iz okruženja, tako da je najvažnije da prvenstveno razumete drugu stranu i radite na sebi. U tom slučaju, moći ćete da date predloge koji se tiču vaše budućnosti, koje će partner prepoznati i prihvatiti. Rakovi koji budu ulazili u neprijatne situacije i konflikte prvo bi trebalo da promene sebe. Slobodni Rakovi u bliskom okruženju imaju osobu koja im se dopada i često im uputi neki kompliment, ali trenutno niste zainteresovani za bliži odnos. Veza ima potencijal, pa ne bi bilo loše da malo više obratite pažnju na tu osobu. 

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu slaba tačka bi mogao da vam bude stomak. Ne radite ništa na silu jer bi moglo da se odrazi na zdravlje. Moguća je nervoza i depresija.

SAVET: Oslobodite se starih načina ponašanja i promenite odnos prema drugima

Foto: Shutterstock

 

Lav - Osvestite prave vrednosti

POSAO: Kod Lavova se pojavljuju dinamičniji momenti koji polako dolaze do izražaja. Na vama je da ih prihvatite, prepoznate i pustite da vas pokrenu. Moguće je da nećete biti zadovoljni kako se sve odvija i imati veća očekivanja, ali bi trebalo da budete realni i postepeno podižete standard. Ono na šta bi trebalo da obratite pažnju jeste komunikacija s drugima jer u ovoj nedelji može doći do rasprava, koje bi mogle da eskaliraju, pa nije isključeno da bi neko mogao da da otkaz ili se okrene i ode. Ovde se radi o nekom prekidu, nešto bi moglo da se polomi ili eksplodira, tako da bi bilo dobro da budete pažljivi i obazrivi, ali i taktični. U isto vreme, postoji mogućnost da se pokrene nešto veoma važno, pa obratite pažnju na ideje koje će doći kao splet nekih okolnosti i ljude koji su možda na položaju ili imaju jak uticaj. Bićete fokusirani na praktične stvari i poslove, ali će vam biti važne i finansije, koje ćete želeti da podignete na viši nivo, ali je moguće da ćete imati neka ulaganja ili dodatne troškove, koji će opet poremetiti planove. Mogući su problemi s braćom i sestrama ili bliskim rođacima, kao i neke neprijatne okolnosti.

LJUBAV: Na emotivnom planu je takođe naglašena komunikacija. Imaćete želju da nešto podelite s partnerom, ali vam se može činiti da vas ne sluša dovoljno i ne čuje šta zapravo želite da kažete. To bi moglo da vas iznervira, pa biste mogli da reagujete burno i neprimereno. Zato je najbolje da neke stvari prećutite i sačekate bolju priliku, a možda i vi osvestite svoje ponašanje i shvatite da ne moraju svi da misle isto. Ovo je nedelja kada se Lavovima dešavaju važni momenti po pitanju dece. Slobodni Lavovi su primetili da ih neko posmatra neko vreme. Taj pogled koji se bude susreo s vašim bi mogao da ostavi snažan utisak i pokrene neke leptiriće u stomaku, a i česte misli. Za sada bi sve moglo da ostane na komunikaciji i porukama.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s vratom i leđima. Povedite računa u saobraćaju i budite pažljivi ako ste u kontaktu s nekim mašinama.

SAVET: Ne shvatajte ništa lično.

Foto: Shutterstock

 

Devica - Taktični i praktični

POSAO: Okolnosti koje se dešavaju oko vas su čas mirne, a čas se naglo aktiviraju, što može da poremeti svakodnevicu i neke planove. Često su moguće tenzije i napete situacije, koje ćete, u svakom slučaju, dobro ishendlovati. Moguće je da ćete nešto čuvati u sebi, a da okolina neće ništa primetiti. Bićete mirni, spokojni, koncentrisani i ciljano reagovati kada to bude najpotrebnije. Ovo će se naročito odraziti krajem nedelje. Imaćete odličan mehanizam da se isključite kada to bude najpotrebnije i reagujete u datom trenutku. To će vas izdvajati od ostalih s kojima radite ili sarađujete. Stvorićete poverenje i privući pažnju drugih ljudi da vas slede i imati komunikaciju s konkretnim predlozima. Ove nedelje postoji mogućnost da započnete nešto novo ili postignete neke nove dogovore. Imate mnogo potencijala, koji će vas izdvajati kvalitetom i preciznošću. Bićete saslušani i u centru pažnje, što će vam svakako prijati. Ono što će biti najviše u fokusu su finansije i troškovi, kojih će biti više nego što ste planirali. Moguće je da ćete vraćati ili revidirati zaostale dugove. Problemi mogu nastati ako funkcionišete u partnerskim odnosima jer može doći do udaljavanja i mimoilaženja u mišljenju. Osetiće se težina u odnosu, pa ni jednoj ni drugoj strani neće više odgovarati saradnja.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Device imaju izgrađen odnos koji odiše stabilnošću. Pored sebe imate osobu koja ima pozitivan stav i pristup životu, što će vam u mnogim trenucima prijati i dati vetar u leđa. Moguće je da ćete u nekim momentima i vi biti inicijator nekih događaja i potpomoći partnerovim idejama. Pokušaćete na iskren način da ostvarite želje ljudima do kojih vam je stalo i pomoći na praktičan i efikasan način. Slobodne Device će naglo privlačiti pažnju drugih, pa će iz jednog pasivnog perioda preći u prvi plan. Bićete zanimljivi mnogima, naročito komentarima i opaskama koje budete imali. Moguće je da ćete u svoj zatvoreni svet pustiti osobu koja se ne uklapa u vaše ustaljene standarde, što će mnoge iznenaditi.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s grlom i infekcijama. Povedite računa o ishrani.

SAVET: Smanjite troškove.

Foto: Shutterstock

 

Vaga - Novi momenti 

POSAO: Vagama je ovo veoma važna nedelja, kada će već u ponedeljak započeti nešto novo, što dosad nisu imale prilike. Kod nekih Vaga promene će biti radikalne, ali ćete vi biti fleksibilniji i ležerniji. Moguće je da ćete se oko nečega dvoumiti i nećete imati jasnu sliku, pa možete i oko nečega biti nesigurni. Sve to je pozitivna trema, koja vam daje uzbuđenje i želju za napretkom. Naglašena će biti komunikacija, kada ćete probati da proniknete u neke detalje i stvorite bliskiji odnos s nekim ljudima, koji vam i te kako znače u poslu. Značiće vam informacije jer će od toga zavisiti koliko ste spremni da se aktivirate. Ovo je period nekog usaglašavanja, privikavanja s drugim ljudima, a u isto vreme i sami sa sobom. Događa vam se nešto originalno i autentično, ali ste vi i dalje neko ko posmatra situaciju i ne ističe se toliko. Najvažnije je da prepoznate unutrašnji motiv i da ga sledite. U vašem okruženju su vrlo zanimljivi ljudi, s mnogo potencijala, ali i znanja, od kojih ćete mnogo toga moći da naučite. Na finansijskom planu vam se otvaraju neke nove mogućnosti i promene na tom polju. Neko od prijatelja bi vam mogao biti od velike pomoći, naročito kada su u pitanju finansije i rezultati. Neke Vage će razmišljati o kreditu ili nekoj drugoj pozajmici.

LJUBAV: Na ljubavnom planu kod mnogih Vaga su emocije uzburkane, ali se ovde radi o lepim osećanjima i trenucima koje ćete iskusiti. Zauzete Vage će imati značajne momente koje će deliti s partnerom i konkretne događaje koji će biti od koristi vašim bliskim osobama. Bićete jasni i otvoreni u komunikaciji, što može dovesti do nove ideje i nekih zajedničkih planova. Rešavaćete neke prošle, ali i buduće situacije. Ovog puta će sve ići mnogo lakše, ali nemojte da zaboravite ljude koji su vam pomogli da do svega toga dođete. Mogući su izdaci oko kuće ili porodice. Slobodne Vage i dalje gaje simpatije prema nekome iz kruga prijatelja, ali će ove nedelje doći do bliskijeg odnosa. Više ćete se viđati i komunicirati.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s koncentracijom, ali i glavom.

SAVET: Budite odgovorni jer vas kasnije zbog nečega može gristi savest.

Foto: Shutterstock

 

Škorpija - Uvertira za preokret

POSAO: Događaji koje ćete imati početkom nedelje bi mnoge Škorpije mogle da iznenade. Prolazite kroz dubinske procese i preispitivanja koji bi krajem ove nedelje ili početkom sledeće mogli da dobiju epilog. Spremate se polako da startujete s nekim novim poslovima, drugačijim nego što ste do sada radili, ali koji vam donose novac. Još se ništa neće aktivirati u punoj snazi sve do sledeće nedelje, ali biste mogli da vidite naznake u kom pravcu bi sve moglo da se odvija. Moguće je da ste naterani da nešto radite, ali je sve to korisno da biste sagledali i neke druge momente i stekli iskustvo za ono što ćete tek raditi. Zbog toga niste fokusirani na ono što radite i osećate blago nezadovoljstvo. Prihvatite razvoj situacije koliko god vam se trenutno ne dopada ili vam ne prija jer će vam to na dugoročnom planu doneti dosta povoljnosti. Moguće je da vam ne prija neko iz kolektiva ili njegov način razmišljanja, pa vas i to može remetiti. Pokušajte da sagledate situaciju i ljude realno i probate da napravite balans u međuljudskim odnosima jer vam preko poznanstva mogu doći novi poslovi ili ideje. Ove nedelje biste mogli da naplatite neke zaostale dugove ili novac koji vam je kasnio.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Škorpije će izgladiti neke nesporazume u komunikaciji, koji su se ticali uglavnom dece ili nekih drugih planova za budućnost, ali će se više baviti praktičnim stvarima i organizacijom nekih događaja. Hladne glave i praktičnog uma, bićete opušteniji i manje zahtevni za okolinu, što će svima prijati, ali ćete se i bolje snaći u nekim iznenadnim i čudnim okolnostima. Pristupaćete postepenije i svojim bliskim odnosima i problemima, a ljudi oko vas će biti strpljiviji i spremniji na kompromise. Bićete mnogo taktičniji i znaćete kako da dobijete ono što želite. Slobodne Škorpije bi mogle da pronađu srodnu dušu u krugu prijatelja ili na nekom događaju, proslavi ili zabavi. Zavešće vas intelekt i suptilnost, ali i lepi maniri i ljubaznost osobe koju budete upoznali.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu nećete imati većih problema, ali biste mogli da obratite pažnju na psihu i unutrašnje stanje i sebe i drugih ljudi. Moguće su povrede stopala.

SAVET: Imate jak uticaj na druge ljude, ali shvatite da nisu sve osobe u stanju da vas isprate.

Foto: Shutterstock

 

Strelac - Kockice se same slažu

POSAO: Već na samom početku nedelje dobićete neke informacije, poziv ili ideju koja će doneti preokret na poslovnom planu. Možda ništa neće biti toliko očigledno i direktno, ali ćete, zahvaljujući intuiciji i nekom jakom unutrašnjem osećaju, znati kada da reagujete i kako. Možda niko neće moći da vidi ono što ste vi u stanju, ali na to ne treba da gubite vreme, već pustite da se stvari odvijaju spontano. Krajem nedelje će početi događaji da se realizuju, ali ovoga puta direktnije i s istaknutim rezultatima. Ovo su izuzetno značajne stvari, a efekat zavisi isključivo od vas. Potrebno je da se uskladite s nekim ljudima i promenama i napravite balans u odnosu jer postoje izazovi koji možete imati s nekim od saradnika. U centru ste pažnje, imate jak uticaj i način komunikacije, pa to može na nekoga delovati frustrirajuće. Možete dobiti reakciju koju niste očekivali i to od osoba za koje smatrate da nemaju opravdanje za tako nešto. Mogu vas optužiti da previše značaja dajete sebi i situacija bi mogla da eskalira. Probajte da je izbegnete. Moguće je potpisivanje ugovora, kontakti sa zakonom i sudstvom, ali i revidiranje dugova.

LJUBAV: Na emotivnom planu Strelčevi će imati dobru komunikaciju s partnerom i bliskim osobama. Ne samo da će vam prijati priča već ćete doći do nekih veoma dobrih rešenja koja se tiču posla jednog od vas. Otvoriće se mogućnost da mnogo toga bude organizovano i bolje funkcionišete. Problem može nastati jedino oko neslaganja oko finansija ili ulaganja. Ako ne bude ni jedna ni druga strana insistirala na svojom zamisli, neće biti nikakvih problema. Menjaće se radikalno vaš život i navike i biti inspiracija jedno drugom. Iznenadite partnera, prijaće mu ovaj vid pažnje. Slobodni Strelčevi bi potencijalnog partnera mogli da pronađu u poslovnom okruženju. Ponašanje i komunikacija jedne osobe će vam i te kako prijati, a dubina i sistematičnost će vas privući više nego spoljašnji izgled. Međutim, prelazak na viši stepen bi mogao biti sporiji, ali i temeljniji.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema sa zglobovima i kostima. Fizička aktivnost će popraviti ovu situaciju.

SAVET: Svaki otpor bi mogao da bude usporavanje ili opterećenje. Vi najbolje znate kako da sačuvajte snagu.

Foto: Shutterstock

 

Jarac - Jači protok informacija

POSAO: Kod Jarčeva se javljaju specifični momenti koji su se pokrenuli ovih dana, ali ono što je važno jeste distanca koju treba da napravite u odnosu na druge ljude, ali i poslovne aktivnosti, jer od toga kako se sada postavite zavisi mnogo toga. Rast, razvoj i obrazovanje su veoma naglašeni, pa se može reći da je ovo period učenja i primanje informacija. U nekim momentima ćete biti u prilici da se nešto pitate, ali imajte na umu da treba da vodite računa o dugoročnim planovima i rezultatima. Otvaraju vam se neke stvari koje ste dugo želeli, ali je potrebno vreme da bi se one zalaufale. To će vam dati mogućnost da bolje ispratite sve događaje, ali i druge ljude s kojima sarađujete. Bićete mudri i ozbiljni, a opet spontani i jednostavni. Od 5. oktobra ćete dobiti prve reakcije i imati bolje mogućnosti da realizujete zamisli. Imaćete pojačanu inicijativu i kontakt s više ljudi nego inače. Može se dogoditi nešto atipično krajem nedelje, kada ćete biti u prilici da se eksponirate ili rešite neke izazove. Ako položite test, otvoriće vam se nešto potpuno novo i drugačije, te ćete moći da odigrate važnu ulogu. Trenutno ste u prelaznom roku, rešenju, kada ćete biti u prilici da spasete sebe i druge ljude od nekih gubitaka. Drugi će biti zadovoljni vama, a to će vam biti odskočna daska za dalje da se pokrenete i više ne okrećete.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzeti Jarčevi će se baviti praktičnim stvarima i događajima. Možete i šokirati predlogom koji budete imali za partnera. Rešićete neki problem, koji već neko vreme vučete, ili pomoći partneru da reši finansije. Sve će se dešavati spontano, a partner će poštovati vaš trud i zalaganje za vaš odnos. Jedino što vam partner može zameriti jeste to što mu ne govorite sve informacije i što ga držite na distanci kada su njegovi lični planovi u pitanju. Slobodni Jarčevi će biti direktni i opušteni s osobom koja im se dopada, ali bi u nekim situacijama mogli biti oštri i strogi, što bi moglo delovati kao da želite da ostavite utisak nedodirljivosti. Probajte da budete suptilniji i pazite da ne povredite drage osobe iskrenim i direktnim stavom. Moguće je da ćete zbog poslovnih obaveza zapostaviti emotivan život.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu moguće su povrede, zbog kojih ćete biti nervozni i ljuti. Trudite se da pravite kompromis i budete odgovorni.

SAVET: Ne budite strogi i probajte da razumete bliske osobe.

Foto: Shutterstock

 

Vodolija - Znanje je moć, a iskrenost snaga

POSAO: Ove nedelje Vodolijama su važni datumi 2, 3. i 5. oktobar, kada će imati važan razgovor i komunikaciju s bitnim ljudima iz svog poslovnog okruženja. Moguće je da ćete ispraviti nešto što nije dobro i dovesti neke stvari u ravnotežu. Do kraja nedelje rešićete neke nepravilnosti, uvesti promene i uspostaviti bolji odnos s nekim ljudima. Mnogo bolji efekat će biti ako vam nešto nije bilo namera i ako ste spontano došli do rešenja i rezultata. Spontanost i otvorenost će biti na ceni, ali i kvalitet, kog treba da se držite. Posle uspostavljanja dobrih odnosa i imidža u javnosti došlo je vreme da to i materijalizujete. Pribegavaćete nekim praktičnim stvarima, baviti se sitnicama, a moguće je i papirologijom. Neke Vodolije će se usuditi da se upuste u rizik i, na neki način, stave mnogo toga na kocku, ali će se to ovoga puta i isplatiti. Sreća prati hrabre i odvažne, a kod vas će biti spoj mnogo toga što dovodi do uspeha. Neke Vodolije će dobiti povišicu, neke će biti u prilici da dodatno zarade, a neke bi mogle da promene posao. Putovanje će biti nešto što privlače osobe u vašem znaku u ovom periodu, pa će neki, bilo da se radi o poslu, bilo o privatnom angažmanu, rešiti da otputuju i daju sebi malo oduška. Ovo je odličan period za sve studente, pa ako polažete ispit, nadajte se dobrom ishodu.

LJUBAV: Na emotivnom planu zauzete Vodolije će biti zaokupljene poslom, ali će situacija na ovom polju biti stabilna. Problem može nastati ako budete insistirali na svom mišljenju, a partner to ne bude mogao da shvati ili usvoji. Sačekajte da partner sam to prihvati da ne bi krivica bila prebačena na vas. Oko 2. i 3. nešto preskočite da kažete i progutajte knedlu ako treba jer će od 5. doći sve na svoje mesto. Partner prolazi kroz transformaciju, pa je potrebno da mu date vremena i imate strpljenja. Slobodne Vodolije bi mogle imati aferu s osobom s posla ili koju su upoznale preko posla. Približiće vam se neko ko je iskren i inteligentan, ali ko bi mogao da vam bude od koristi. Budite empatični i zrelo pristupite svakom odnosu.

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu možete imati problema s kolenima. Ne možete pomoći nekome ko to sam ne želi. Čuvajte se povreda.

SAVET: Ne plašite se izazova, oni vas pokreću i suočite se s njima.

Foto: Shutterstock

 

Ribe - Period transformacije i nova iskustva

POSAO: Ribe će već na početku nedelje imati nešto da kažu i objasne, i to vrlo direktno, ali već posle nekoliko dana će se povuci i shvatiti da nije važno truda. Želećete da ukažete na neke probleme ili nedostatke nadređenima ili saradnicima, ali ćete ubrzo shvatiti da nema svrhe, što će se odraziti na vaše raspoloženje. Iako ništa ne uradite predlogom, ovo će biti veoma važni trenuci za vas jer ćete steći neke uvide i doći do važnih zaključaka. Menjate se, prolazite kroz važne procese i, u isto vreme, imate unutrašnja preispitivanja. Bićete iskreniji sa sobom i doživljavati stvari na drugačiji način. Mnogim Ribama je u fokusu materijalna situacija jer teže da je podignu na viši nivo, a moguće je i da su imale neke troškove i veće izdatke, pa će morati da povedu računa o budžetu. Nije isključeno ni podizanje kredita ili pozajmica. Ove nedelje biste mogli da imate problema ili nesuglasica s jednim od prijatelja, pa nije isključeno da dođe do burnije svađe ili čak prekida prijateljstva.

LJUBAV: Na emotivnom planu Ribe će unositi neku svežinu i harizmatičnost svojim ponašanjem i komunikacijom u partnerske odnose. Uspostavićete dublji i bliskiji odnos s partnerom, a refleksija će se osetiti i na seksualnom planu. Bićete zadovoljni razvojem događaja i razumevanjem partnera. Problem eventualno može da nastane zbog finansija i povećanih troškova. Mnogim Ribama je ovo važan period po pitanju dece. Slobodne Ribe bi mogle da budu u zabludi ili iluziji po pitanju neke osobe. Moguće je da osobu koja vam se dopada ne vidite na pravi način i dajete joj suviše vremena i prostora. Imate jaku želju, ali možda gubite mnogo vremena na priču ili razmišljanje o njoj. Moguće je da ona dolazi iz poslovne sfere i da vas to dodatno tangira. 

ZDRAVLJE: Na zdravstvenom planu prolazite kroz period transformacije i regeneracije, na vaše zdravlje može da utiče razočaranje i neko dvoumljenje. Moguće je da se neke Ribe oporavljaju posle intervencije, dok neke mogu imati problema s reproduktivnim organima i infekcijama. Obratite pažnju na kožu.

SAVET: Nemojte da se obeshrabrite ako neka ideja nije ugledala svetlost dana jer imate tu moć da od ničega napravite nešto.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)