Odrasli

SARA (25) ISKRVARILA JE NASRED RESTORANA: Ugrušak veličine pesnice otkrio je stravičnu dijagnozu

Pantalone su joj bile natopljene, a ispostavilo se da je retka masa opasna bolest.

08.07.2024 07:31

SARA (25) ISKRVARILA JE NASRED RESTORANA: Ugrušak veličine pesnice otkrio je stravičnu dijagnozu
Shutterstock

Sara Vajt (25) počela je da brine kada je iskrvarila na podu restorana u aprilu prošle godine. U roku od nekoliko meseci rečeno joj je da ima benignu masu od osam centimetara u materici nakon ultrazvuka i da će joj biti potrebna operacija. Međutim, do januara ove godine njena materica se proširila na skoro tri puta veću veličinu, a masa je porasla na 13 centimetara. Zatim, tokom operacije, lekari su otkrili da je masa, u stvari, redak oblik raka. To znači da Sara sada mora da ima histerektomiju uz uklanjanje jajnika - postupak koji znači da nikada neće moći da ima decu.

- Krvarila bih na stolice, posteljinu i odeću. Laknulo mi je što sam konačno dobila dijagnozu, ali me ubija što sada neću imati bebu - navodi.

Sara je imala izuzetno teške menstruacije od 14. godine i od svog lekara opšte prakse je dobila lekove za ublažavanje bolova. Tvrdila je da je ovo donekle ublažilo njene simptome.

Bolne menstruacije

- Moje menstruacije su uvek bile bolne, od malih nogu. Pretpostavljala sam da jednostavno nisam imala sreće i da će mi biti lakše. Ali kako sam starila, krvarenje je postajalo jače - rekla je da se sve pogoršalo kada je videla ogroman ugrušak u aprilu 2023. i znala je da nešto nije u redu.


- Moj partner Rajan i ja smo izašli na ručak sa njegovom porodicom. Dok smo završavali, osetila sam oštre ubodne bolove u stomaku. Nakon što su svi otišli, ustala sam i pantalone su mi bile natopljene - videla sam kako krv curi na pod. Kada sam stigla kući, otišla sam u toalet i videla da mi je tampon izbačen. Nekoliko trenutaka kasnije, ugrušak veličine moje ruke pao je na pod.

Shutterstock

Iskrvarila nasred restorana i saznala da ima rak

Nakon što je pozvala 999 i dobila sve informacije od hitne pomoći, Sari je savetovano da poseti svog lekara opšte prakse, koji ju je uputio na ultrazvuk u avgustu 2023. Skeniranje je otkrilo masu u njenoj materici, koja je dijagnostikovana kao benigni fibroid od osam cm.

- Nakon što je moj početni ultrazvuk otkrio masu poslata sam na magnetnu rezonancu u zdravstvenu negu "Hemel Hempstead" da to dalje istražim. Kada sam saznala šta je to, bila sam prestrašena - kaže.

Lekari su potvrdili da će joj biti potrebna operacija za uklanjanje fibroida, ali dok je čekala datum za operaciju, Sara je počela da pada u nesvest od teškog gubitka krvi. Sara je otišla na otvorenu miomektomiju - proceduru koja omogućava hirurzima da uklone fibroide materice - 14. februara. Ali Sarina masa je izgledala "neobično", pa je poslata na testiranje i dijagnostikovan joj je stromalni sarkom endometrijuma niskog stepena - retki oblik tumor, piše Miror.

- Posle operacije menstruacija je počela da popušta, pa kada su doktori rekli da imam tumor, smrzla sam se od šoka. Niko nije znao da li je sve nestalo i plašila sam se najgoreg - rekla je.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)