Odrasli

DA NISAM OTIŠLA KOD OČNOG LEKARA, SAD BIH BILA MRTVA! Mislila sam da se radi o umoru, a onda sam čula strašnu dijagnozu

Kada je primetila da zaboravlja stvari i da su iznenadne dremke sve češće, Alison Haspel (51) je to pripisala godinama.

23.06.2024 18:50

DA NISAM OTIŠLA KOD OČNOG LEKARA, SAD BIH BILA MRTVA! Mislila sam da se radi o umoru, a onda sam čula strašnu dijagnozu
Shutterstock

Međutim, jedna slučajnost je ženi iz Nortviča najverovatnije spasila život. Kada je shvatila da četiri godine nije proveravala vid, Alison je otišla na pregled kod oftamologa, i tada se njen život zauvek promenio.

Naime, lekar koji ju je pregledao joj je odmah rekao da uradi dodatne testove jer je primetio veliki otok iza njenih očiju. Pregled na CT skeneru je pokazao da Alison ima beningni rak mozga pod nazivom meningioma.

Ona kaže da joj je srce skoro stalo kada je čula dijagnozu lekara i dve kobne reči: rak mozga. Posle operacije koja je trajal 14 sati tumor veličine pet centimetra je uklonjen, a Alison se oporavlja nakon zahvata.

shutterstock.com

Počela je da sve češće drema popodne i zaboravlja stvari

Nisam osećala simptome

- Nisam imla razloga da posumnjam da nešto nije u redu, jer nisam osećala nikakve simptome. I to je nastrašnije od svega, jer da nisam otišla na rutinski pregled očiju, sada bih ili bila mrtva, ili na samrti - izjavila je Alison Haspel.

- Za vreme pandemije korone, počela sam da dobijam napade ansioznosti, a često se dešavalo da zaboravim rođendane i takve stvari. To sam sve smatrala posledicom starenja. Kada malo razmislim, trebalo je da posumnjam da nešto nije u redu kada sam iznenada počela da spavam popodne, što ranije nikada nisam radila. Ali, bila sam ubeđena da se radi samo o umoru ili depresiji. Što je načudnije nisam imala ni tipične simptome tumora mozga, kao što su glavobolje - ispričala je Alison.

Njen suprug Skot kaže da je primetio promene u njenom ponašanju, da je bila ćutljivija i zaboravnija, ali navodi da nijednom nije posumnjao na opaku bolest. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)