Odrasli

POJELA SAM ČIPS, RUKE SU MI BILE KAO BALON, A OČI OTEČENE: Zbog jednog sastojka zamalo je izgubila život!

Bila je zdrava žena, a onda je morala da promeni ceo svoj život.

22.06.2024 09:40

POJELA SAM ČIPS, RUKE SU MI BILE KAO BALON, A OČI OTEČENE: Zbog jednog sastojka zamalo je izgubila život!
Jam Press / Jam Press / Profimedia

Grejsi Paf je bila zdrava žena, a onda je počela da doživljava česte napade svraba. To je u početku bilo zbog polena u vazduhu ili manje reakcije na prašak za pranje veša. Međutim, ubrzo je shvatila da je to ozbiljnije kada je dobila koprivnjaču. Nakon mnogo truda i odlazaka kod lekara, shvatila je da reaguje na aluminijum.

Aluminijum se koristi u širokom spektru proizvoda, uključujući neke slatkiše, konzerve za hranu i pribor za jelo. Grejsi je rekla da ju je alergija učinila "veoma opreznom".

- Stekla sam naviku da nosim rukavice u torbici za situacije u kojima ću možda morati nakratko da rukujem konzervom - rekla je ona za Sun.

Sada mora da proverava svaku etiketu na hrani da li ima "skrivenih aluminijumskih aditiva" i da pazi kakvu šminku koristi.

- Kada radim posao kao manekenka, moram da ponesem svoju šminku, da ne reagujem. Čak i voda iz česme može imati tragove, pa moram da koristim filtere. Moram u potpunosti da izbegavam foliju i određena jela svaki dan. Stvarno moram da budem posebno pažljiva sa čime moje telo dolazi u kontakt - navodi ona.

Jam Press / Jam Press / Profimedia

Ovo je žena koja je alergična na aluminijum

Posetila je više lekara, ali je tvrdila da mnogi nikada nisu čuli za alergiju pre nego što joj je zvanično dijagnostifikovana sa 17 godina. Od tada je morala da pazi u svojoj svakodnevnici jer svaki korak može biti opasan po život. Njena alergija je došla do izražaja kada je bez razmišljanja uzela kesu tortilja čipsa - koja je imala aluminijumsku postavu.

- Samo nekoliko minuta kasnije, moja ruka je počela da se naduvava kao balon, tada su mi se usne udvostručile, a oči su mi bile otečene - rekla je ona i objasnila da je jedva disala, a otac je želeo da joj pomogne: 

- Moj tata je, pokušavajući da pomogne, ponudio neke lekove, ali su sadržali i aluminijum. Bilo je to zastrašujuće iskustvo i pokazalo mi je koliko ozbiljno moram da shvatim ovu alergiju.

Svima poručuje da paze pri kupovini, a da na simptome poput svraba i alergije obavezno reaguju i posete lekara.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)